Zeer grote brand bij palletbedrijf in Apeldoorn

Geplaatst op 9 mei 2009, om 00:30 uur

Foto Fotobureau Kerkmeijer
APELDOORN – Vrijdagavond is er een zeer grote brand uitgebroken op het terrein van een palletbedrijf aan de Oude Berghuizerweg in Apeldoorn. Er raakte niemand gewond.

Ongeveer 2000 m2 aan pallets is in vlammen opgegaan. De brandweer zal tot in de ochtend bezig zijn met het blussen van het vuur. Naar de oorzaak wordt een onderzoek ingesteld.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De brand werd omstreeks 22.50 uur gemeld en bleek te woeden op het opslagterrein van het Apeldoornse palletbedrijf. De brandweer rukte met groot materiaal uit en de brandende pallets zorgden voor een enorme vlammenzee. Het vuur dreigde over te slaan naar het bedrijfsverzamelgebouw waarin het palletbedrijf gevestigd was, maar dit kon deels worden voorkomen. De brand weer hield de aangrenzende panden nat, waardoor het vuur hier geen grip op kreeg.

Bij de bluswerkzaamheden werden ongeveer 70 brandweerlieden, 15 blusvoertuigen, een hoogwerker en het grootwatertransport van de brandweer ingezet. Om 01.15 uur kon het sein brandmeester worden gegeven. Het nablussen zal tot in de ochtend duren. De totale schade is nog niet bekend.

Door de ligging, vlakbij de spoorlijn, moest het treinverkeer worden stilgelegd en dit heeft tot omstreeks 03.00 uur geduurd.

De brand trok enorm veel publiek en tijdens de bluswerkzaamheden werd één man aangehouden. Dit bleek later de eigenaar van het bedrijf te zijn. Hij reed bijna een motorrijder van de politie aan toen hij een wegafzetting wilde passeren.

FOTO FOTOBUREAU KERKMEIJER/NICOLAAS KERKMEIJER FOTO FOTOBUREAU KERKMEIJER/NICOLAAS KERKMEIJER FOTO FOTOBUREAU KERKMEIJER/NICOLAAS KERKMEIJER FOTO FOTOBUREAU KERKMEIJER/NICOLAAS KERKMEIJER FOTO FOTOBUREAU KERKMEIJER/NICOLAAS KERKMEIJER FOTO FOTOBUREAU KERKMEIJER/NICOLAAS KERKMEIJER FOTO FOTOBUREAU KERKMEIJER/NICOLAAS KERKMEIJER FOTO FOTOBUREAU KERKMEIJER/NICOLAAS KERKMEIJER FOTO FOTOBUREAU KERKMEIJER/NICOLAAS KERKMEIJER FOTO FOTOBUREAU KERKMEIJER/NICOLAAS KERKMEIJER