+ Vrouw valt van fiets in Voorst

Geplaatst op 8 mei 2009, om 17:32 uur

VOORST – Tijdens een fietstocht is op donderdag 7 mei rond 11.30 uur een 80-jarige vrouw uit Twello van haar fiets gevallen. Dit gebeurde ter hoogte van restaurant Middelburg, aan de Zandwal in Voorst.

De vrouw kwam met haar fiets ten val door een opstaande rand op de weg. Ze was even buiten bewustzijn. Een medewerker van het restaurant heeft eerste hulp verleend. Met de ambulance is ze naar het ziekenhuis gebracht, waar ze verder medisch verzorgd zal worden.

Opgevoerde scooters gecontroleerd

ZUTPHEN – Op donderdagavond 7 mei heeft de politie rond 19.40 uur twee 17-jarige jongens uit Warnsveld staande gehouden op de Houtwal in Zutphen. De jongens reden op scooters die vermoedelijk opgevoerd waren.

De jongens vielen op door de snelheid die ze met de scooters reden. Op het bureau werden de tweewielers op de testbank gecontroleerd.
Eén van hen kreeg een bekeuring voor een te grote constructiesnelheid.
Van de andere scooter was de constructiesnelheid op de rollentestbank niet goed vast te stellen. Zijn scooter werd ingenomen voor nader onderzoek. Hij kreeg bekeuringen voor een defecte rem en te hoge constructiesnelheid. Bovendien krijgt hij een waarschuwingsbrief thuis gestuurd. Bij een volgende overtreding wordt zijn scooter vernietigd.

Getuigen gezocht vernieling auto

ZUTPHEN – De politie is op zoek naar getuigen van vernieling van een auto die geparkeerd stond op de Oude Wand in Zutphen. De achterruit van de auto is vernield op donderdagochtend 8 mei omstreeks 00.15 uur.

De auto stond geparkeerd op de hoek Oude Wand met de Beukerstraat te Zutphen. De gehele achterruit van de auto is versplinterd, vermoedelijk door middel van vuurwerk. Om de zaak op te lossen is de politie op zoek naar getuigen die iets gezien of gehoord hebben. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

Inbraak bij sportvereniging

HEERDE – Bij een sportvereniging aan de Oldekampshof in Heerde is tussen woensdagavond 6 mei en donderdagmorgen 7 mei ingebroken. Dieven hebben onder andere geld meegenomen.

De dieven zijn binnengekomen door een raam in te slaan. Vervolgens hebben zij meerdere ruimtes en kasten doorzocht. Er is geld weggenomen. De politie doet onderzoek naar de inbraak.

Gestolen fietsen terug

WINTERSWIJK – Tussen woensdagavond en donderdagochtend 7 mei zijn er twee fietsen uit een afgesloten schuur aan de Goorweg in Winterswijk weggenomen. De diefstal werd donderdagochtend rond 06.30 uur ontdekt door de eigenaar van de fietsen. In dezelfde nacht zijn de fietsen terug gevonden door een man uit Winterswijk. Daarbij zijn enkel verdachte jongelui gesignaleerd. De politie is op zoek naar die jongens.

De schuur waar de fietsen in stonden is opengebroken. De fietsen zijn allebei terug gevonden bij de Meddoseweg. Hierbij heeft de getuige vier jongelui gesignaleerd.

In de fietstassen van één van de fietsen zaten twee flessen sterke drank, die vermoedelijk ook gestolen zijn. Het gaat om een fles jenever van het merk Ja Korn en een fles Apfelkorn van het merk Berentzen. De politie is op zoek naar de eigenaar van de flessen drank en naar getuigen die de vier jongens gezien heeft of andere informatie heeft. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

Babykleding gestolen bij inbraak

DOETINCHEM – Uit een winkel aan de Gildenstraat in Doetinchem is op woensdagavond 6 mei omstreeks 23.00 uur ingebroken. Men heeft een aantal rekken met babykleding weggenomen.

Onbekenden hebben aan de achterzijde het pand opengebroken, waarna ze het magazijn konden betreden. Daar hing de kleding die ze hebben weggenomen. Ze konden via een geforceerd hek wegrijden. De politie onderzoekt de inbraak.

Hennepkwekerij ontmanteld

BREDEVOORT – Bij een woning in Bredevoort is op donderdag 7 mei een hennepkwekerij ontmanteld. In de schuur bij de woning zijn 48 planten aangetroffen.

De politie onderzocht de woning na een melding. Uit onderzoek bleek dat de stroom niet illegaal werd afgetapt. De verdachte, de 30-jarige bewoner, was niet thuis en zal later ondervraagd worden. De aangetroffen apparatuur en planten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De politie onderzoekt de zaak

Drugsdealer opgepakt

APELDOORN – De politie in Apeldoorn heeft een uitgebreid onderzoek naar handel in harddrugs afgesloten en daarbij een 31-jarige man uit Apeldoorn als verdachte opgepakt.

Ook de 24-jarige vrouwelijke partner van de man werd vanwege betrokkenheid bij de drugshandel aangehouden.

Na de aanhouding van de beide verdachten werd bij de doorzoeking van hun woning ruim 875 gram speed aangetroffen en in beslag genomen. Uit onderzoek is gebleken, dat de man over een langere periode forse hoeveelheden harddrugs, met name speed, kocht en vervolgens in kleinere hoeveelheden aan gebruikers verkocht. Hij verkocht de drugs in de directe omgeving van zijn woning maar bracht de drugs ook op verzoek van kopers, op zijn brommer, naar gebruikers in Apeldoorn.

Ook werd bij de doorzoeking een gestolen fiets aangetroffen en in beslag genomen.