+ Met 162 km/h over N348 bij Brummen - GelreNieuws.nl

+ Met 162 km/h over N348 bij Brummen

Geplaatst op 14 mei 2009, om 13:56 uur

BRUMMEN – Het rijbewijs van een 28-jarige man uit Tilburg is op woensdagochtend 13 mei door de politie ingevorderd nadat hij met een snelheid van 162 kilometer per uur over de N 348 in Brummen reed.

De man werd rond 9.15 uur door een videosurveillanceauto van de politie  opgemerkt door zijn vlotte rijstijl. Op de N 348 voerden de agenten over een grotere afstand een snelheidsmeting uit (trajectmeting) uit. Daaruit bleek dat hij 162 km/h reed, waar 100 is toegestaan. Hij heeft hiervoor een proces-verbaal gekregen en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Ingebroken in horecagelegenheid

LOCHEM – Onbekenden hebben tussen maandagmiddag en woensdagmiddag 13 ingebroken in een horecagelegenheid aan de Bierstraat in Lochem. Daarbij werd onder andere een geldbedrag buitgemaakt.

Het is nog onbekend hoe de inbrekers zijn binnengekomen. Ze hebben onder andere een geldbedrag meegenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de inbraak.

Waarschuwing voor verbranden van afval

WARNSVELD – Een 66-jarige man uit Warnsveld heeft op woensdagavond 13 mei een waarschuwing gekregen omdat hij onder andere gelakt hout verbrandde in zijn achtertuin.

De man was rond 18.40 uur bezig met het verbranden van snoeiafval en gelakt hout in de achtertuin van zijn woning. Daarbij ontstond een flinke rookontwikkeling. Agenten hebben hem een waarschuwing gegeven en hem aangezegd dat hij bij herhaling een bekeuring kan verwachten.

Winkelpersoneel leidt politie naar winkeldief

ZUTPHEN – De politie heeft op woensdagochtend 13 mei een winkeldief kunnen aanhouden nadat winkelpersoneel van een supermarkt aan de Weg naar Laren in Zutphen de winkeldief was gevolgd naar een woning in Zutphen.

Rond 10.45 liep een 39-jarige vrouw uit Deventer de winkel binnen en stopte enkele blikken bier in haar tas. Het winkelpersoneel merkte dit op en controleerde haar na het passeren van de kassa. Hierop ging de vrouw er vandoor. Het personeel is haar gevolgd naar de woning waar ze binnengegaan is. De politie kon haar daar rond 11.20 uur aanhouden. Ze is overgebracht naar het politiebureau en is daarna heengezonden met een proces-verbaal.

Wond aan voet na aanrijding

HULSHORST – Op woensdag 13 mei omstreeks 14.50 uur is een 16-jarige bromfietsbestuurster gewond geraakt bij een aanrijding. Dit gebeurde op de Harderwijkerweg in Hulsthorst.

Een 57-jarige bestuurder uit Heerhugowaard wilde vanaf het benzinestation de Harderwijkerweg oprijden. Op dat moment moest hij bij het fietspad stoppen voor een voorbijkomende fietser. Het 16-jarige meisje reed achter de auto en keek net even achterom, waardoor ze niet had gemerkt dat de auto voor haar stopte. Ze kon de auto nog net ontwijken, maar kwam daarbij met haar voet langs de trekhaak. Hierdoor ontstond een diepe snee, waarop ze met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht moest worden voor verdere behandeling.

Hennepkwekerij ontmanteld

NUNSPEET – De politie heeft woensdagavond 13 mei bij een politieonderzoek in een woning aan de Industrieweg in Nunspeet een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld.

In de woning werden in twee kamers ruim 1000 hennepplanten aangetroffen. Uit onderzoek bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt. De aangetroffen apparatuur en planten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De politie maakt proces-verbaal op en een onderzoek naar de kweker wordt ingesteld.

Twee keer aangehouden

VAASSEN – De politie heeft op woensdag 13 mei twee maal een 44-jarige man uit Vaassen moeten aanhouden. De man was erg agressief en vormde een gevaar voor zijn omgeving.

Om 15.00 uur kwam de eerste melding binnen van overlast op de Zichtstede. De man zou een auto vernield hebben. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij is verhoord. Om 17.00 uur werd de man met een proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.

Een uur later kwam er opnieuw een melding binnen dat de man in zijn woning aan de Zichtstede met meubilair aan het gooien was. Daarop is de man opnieuw aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hier is de man ingesloten voor verder verhoor.

Aanrijding op de Jachtlaan

APELDOORN – Op woensdag 13 mei reed een 36-jarige man uit Apeldoorn rond 07.45 uur vanuit een oprit de Jachtlaan op. Hierbij zag hij vermoedelijk de van links komende bestuurder over het hoofd, waardoor er een aanrijding ontstond.

De man wilde de Jachtlaan oprijden in de richting van de PWA-laan. Hierdoor botste hij tegen de auto van de 51-jarige bestuurster uit Vreden. De vrouw had last van haar knie en de man had last van zijn gehele linker zijde. Hij is daarom voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Beide auto’s waren dusdanig beschadigd dat ze afgesleept moesten worden.

Aangehouden voor belediging

APELDOORN – De politie heeft op woensdag 13 mei een 25-jarige man uit Apeldoorn op de Adelaarslaan in zijn woonplaats aangehouden. De man wordt ervan verdacht twee wijkwachten beledigd te hebben.

De wijkwachten hielden toezicht op het op de openbare weg drinken van alcohol toen zij werden uitgescholden door de verdachte. Per portofoon werd de politie in kennis gesteld waarop de man is aangehouden. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor verder verhoor en krijgt een proces-verbaal.

Aangehouden voor voeren van vals kentekenplaatje

DIDAM – Twee Didammers (17 en 19) zijn op woensdagmiddag 13 mei door de politie aangehouden nadat ze op een onverzekerde snorfiets met valse kentekenplaat bleken te rijden.

De jongens werden rond 16.00 uur gecontroleerd op de Wilhelminastraat in Didam. De kentekenplaat op de snorfiets bleek aan een ander voertuig toe te behoren. Bovendien was de snorfiets niet verzekerd. Ze zijn beiden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De bestuurder (19) heeft een proces-verbaal gekregen. De ander is aangemeld bij een jeugdpreventieprogramma, waar een passende strafmaatregel zal worden opgelegd.
De snorfiets is in beslag genomen.

Man raakt gewond bij beknelling in landbouwmachine

REKKEN – Een 55-jarige man uit Rekken is op woensdagavond 13 mei gewond geraakt aan zijn hand nadat hij bekneld kwam te zitten in de hakselaar waarmee hij aan het werk was. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De man was rond 19.00 uur met de hakselaar aan het werk op een perceel aan de Panovenweg in Rekken. De man wilde een afdekklepje van de machine dichtmaken en had daarom de machine uitgeschakeld. Het mechanisme dat door het klepje werd afgeschermd was echter nog niet tot stilstand gekomen. De man kwam met zijn hand in het nog draaiende mechanisme en raakte bekneld. Een omstander heeft eerste hulp verleend, waarna gealarmeerd ambulancep

ersoneel de hulpverlening kon overnemen. De man is overgebracht naar het ziekenhuis.

Getuigen houden winkeldief aan

WINTERSWIJK – Dankzij hulp van twee kordate getuigen heeft de politie op woensdagmiddag 13 mei een 30-jarige man uit Aalten aangereikt gekregen. Hij wordt verdacht van winkeldiefstal. Later op de avond werd een 31-jarige plaatsgenote aangehouden. De politie heeft beide getuigen inmiddels met een cadeautje bedankt.

Twee getuigen gezien zagen dat het duo een broek wegnam uit een kledingwinkel aan de Mitserstraat in Winterswijk. Beiden liepen verder gevolgd door de getuigen. Kennelijk hadden de verdachten dit in de gaten en splitsten zich. De man gooide de broek onderweg van zich af. Kort daarna werd hij door beide getuigen aangehouden en aan de inmiddels gewaarschuwde politie overgedragen. De vrouw meldde zich enkele uren later en is aangehouden. De politie verdenkt beiden van meer strafbare feiten en zij zijn in verzekering gesteld.
De beide kordate getuigen hebben donderdagochtend onder het genot van een kopje koffie op het politiebureau een cadeautje gekregen.

Verkeerscontroles

ACHTERHOEK – De politie heeft op woensdag 13 mei diverse verkeerscontroles uitgevoerd, waarbij speciaal op snelheid binnen de bebouwde kom en op alcohol in het verkeer werd gecontroleerd. In totaal werden kregen ruim 290 automobilisten een proces-verbaal voor te hard rijden.

Op de Liemersweg in Doetinchem werd in de middag gecontroleerd, daar werden 88 bestuurders bekeurd, waarvan 50 voor een te hoge snelheid binnen de bebouwde kom. In de avond werd op de Europaweg in Doetinchem een alcoholcontrole gehouden. Daar werden 180 blaastesten afgenomen. Twee bestuurders kregen een bekeuring omdat ze een promillage van 0,74 bliezen.

De politie controleerde ’s middags op de Groenloseweg in Winterswijk op snelheid binnen de bebouwde kom, daar 50 km/h is toegestaan. 1400 voertuigen passeerden de controle, 120 van hen begingen een snelheidsovertreding. De hoogst gemeten snelheid bedroeg daar 81 kilometer per uur.

In de ochtend werd op de Ruurloseweg in Borculo ook binnen de bebouwde kom gecontroleerd op snelheid. Ruim 60 van de 460 gecontroleerde voertuigen reden daar te hard, de snelste reed daar 30 km/h te hard.

Op de Borculoseweg in Groenlo stond in het begin van de middag een snelheidscontrole opgesteld. Daar werden ruim 1000 voertuigen gecontroleerd, 53 van hen reden te hard. De hoogst gemeten snelheid was daar 70 km/h, terwijl 50 daar is toegestaan.

De politie controleert regelmatig op snelheid binnen de bebouwde kom om de verkeers-veiligheid voor fietsers en voetgangers te verbeteren. Snelheid is bij ongeveer 30% van alle verkeersongevallen (mede) de oorzaak. Eén kilometer harder rijden betekent al 3% meer kans op een ongeval, en zelfs 5% meer kans op een dodelijk ongeval. Eén op de drie letselongevallen wordt veroorzaakt door te hard rijden.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com