+ Minderjarige met drank op achter het stuur

Geplaatst op 3 mei 2009, om 13:50 uur

ZUTPHEN – De politie in Zutphen heeft in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 mei een 16-jarige jongen uit Zutphen aangehouden voor rijden zonder rijbewijs. De jongen bleek daarnaast onder invloed van alcohol.

Surveillerende agenten zagen de jonge verdachte rond 01.00 uur met gedoofde lichten rijden op de Dreef in Zutphen. Toen ze hem staande hielden, bleek dat de verdachte minderjarig was en daarom niet in bezit van een rijbewijs. Uit de blaastest bleek dat de jongen ook had gedronken. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar gaf ademanalyse 0.54 promille aan. De jongen wordt overgedragen aan de jeugdhulpverlening voor een passende strafmaatregel.

Auto in brand

ZUTPHEN – De politie en brandweer in Zutphen kregen in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 mei rond 02.15 uur de melding dat er een auto in brand stond bij een woning aan de Marsweg in Zutphen.

Ter plaatse bleek de voorkant van de auto van de 60-jarige bewoner in brand te staan. De brandweer had de brand snel geblust. Het is nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan, de politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Zweefvliegtuigje land in weiland

LAREN(G) – De 32-jarige piloot van een klein zweefvliegtuig uit Soesterberg heeft zaterdagavond 2 mei rond 19.00 uur een wegens gebrek aan thermiek een noodlanding gemaakt op een weiland aan de Rengersweg in Laren (gld). Niemand raakte gewond.

Met bestelauto tegen vangrail

DIDAM – Een 21-jarige automobilist is zaterdagochtend 2 mei op de A18 ter hoogte van de inrit naar het benzinestation via een verkeersbord en de vangrail in de berm tot stilstand gekomen.

Het voorval gebeurde rond 10.15 uur op de A18. De automobilist verklaarde even te zijn ingedommeld. De automobilist kwam met de schrik vrij. De bestelauto moest worden afgesleept.

Fietsendieven aangehouden

APELDOORN – De politie in Apeldoorn heeft in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 mei twee mannen (27 en 20 jaar) aangehouden op verdenking van het stelen van een fiets.

Surveillerende politieagenten zagen de mannen rond 05.30 uur zich verdacht ophouden in de buurt van een fiets op de Hoofdstraat. Even later liepen de verdachten met de afgesloten fiets weg. Toen de politie ze hierop aansprak konden de mannen geen duidelijke verklaring geven voor de fiets en ze konden zich niet legitimeren. Hierop werden beiden aangehouden. De fiets is in beslaggenomen. De mannen zijn op het politiebureau ingesloten voor nader verhoor.

Man gewond bij vernielen ruit

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 mei een 25-jarige Apeldoorner aangehouden voor het vernielen van een ruit van een horecagelegenheid aan het Leienplein in Apeldoorn.

De politie kreeg rond 05.00 uur de melding dat er een ruit was ingeslagen bij een horecagelegenheid aan het Leienplein. Op basis van een signalement kon de politie de man even later aanhouden. De man bleek vermoedelijk uit boosheid de ruit met zijn hand in te hebben geslagen, hierbij liep hij verwondingen op aan zijn hand. Hij is voor behandeling van zijn verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.  Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Pool verdacht van skimmen

APELDOORN – De politie in Apeldoorn heeft zaterdagmiddag 2 mei een 28-jarige man uit Polen aangehouden op verdenking van skimmen.

De man viel op omdat hij zich rond 13.15 uur verdacht gedroeg bij een buiten werking zijnd geldautomaat aan het Mercatorplein. Hij werd hierop staande gehouden. In zijn auto werd apparatuur aangetroffen dat vermoedelijk wordt gebruikt bij het skimmen. Hierop is de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij is ingesloten voor nader verhoor.

13 boetes voor dumpen afval

APELDOORN – Bij een milieucontrole op een parkeerplaats van een fastfoodrestaurant aan de Lange Amerikaweg in Apeldoorn zijn in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 mei 13 mensen beboet voor het weggooien van afval op straat (boetebedrag 90 euro). Tijdens de controle werden ook een wildplasser en een beller beboet.

Vrouwen aangehouden na aanrijding

HARDERWIJK – De politie in Harderwijk heeft in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 mei een 28-jarige automobiliste uit Brussel en een 24-jarige vrouw uit Harderwijk aangehouden voor het veroorzaken van een aanrijding met materiele schade.

Getuigen zagen dat de vrouwen rond middernacht op de Strandboulevard tegen een geparkeerde auto aanreden en vervolgens wegreden. De politie heeft direct uitgekeken naar het voertuig. Even later werden de vrouwen staande gehouden op de Groene Zoomweg in Harderwijk. De Brusselse bestuurde op dat moment de auto. Uit de blaastest bleek dat zij teveel had gedronken. Zij werd hierop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor ademanalyse. Deze gaf 0.65 promille aan. De vrouw verklaarde echter dat de Harderwijkse had gereden op het moment van de aanrijding. Hierop werd zij aangehouden voor het verlaten van een plaats van ongeval. De politie onderzoekt de precieze toedracht en tegen de vrouwen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Bezopen bromfietser botst

WEZEP – De politie in Wezep heeft zaterdagavond 2 mei een 29-jarige snorfietser uit Oldebroek aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol tegen een aantal geparkeerde auto’s was gereden.

De politie kreeg rond 22.50uur de melding dat er op de Scheerderslaan een man van zijn snorfiets was gevallen en dat hij bij het wegrijden tegen enkele geparkeerde auto’s was aangereden. Even verderop trof de politie de man uit Oldebroek. Hij werd aangehouden voor rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van een ongeval. Op het politiebureau gaf de ademanalyse een promillage van 1.1. De man is ingesloten voor nader verhoor.

Man deelt klappen uit na aanrijding

WEZEP – Op de Prinses Margrietlaan in Wezep is onenigheid ontstaan tussen twee automobilisten over een verkeersincident. Een 54-jarige man uit Zwolle zou hierbij klappen hebben gekregen.

De onenigheid ontstond rond 16.20 uur op de Prinses Margrietlaan nadat er door de man uit Zwolle was getoeterd en door de andere betrokkene met een handgebaar was gereageerd. Een klein opstootje waarbij nog enkele omstanders werden betrokken was het gevolgd. Toen de politie ter plaatse kwam was alleen de man uit Zwolle aanwezig, de andere betrokkenen zijn tot nu toe onbekend gebleven.

Echtpaar bekogeld met eieren

PUTTEN – Op de Postweg in Putten is zaterdagavond 2 mei een echtpaar uit Putten bekogeld met eieren vanuit een langsrijdende auto.

Om onbekende reden werd het echtpaar rond 20.20 uur tot twee keer toe bekogeld met eieren door een tweetal onbekende mannen vanuit een auto die voorbij reed. Het echtpaar werd niet geraakt door de eieren. De politie heeft uitgekeken naar de auto maar deze niet aangetroffen.