Grote inzet brandweer voor kleine brand binnenstad Zutphen - GelreNieuws        

Grote inzet brandweer voor kleine brand binnenstad Zutphen

Geplaatst op 2 mei 2009, om 16:20 uur

Foto Fotobureau KerkmeijerZUTPHEN – In een woning aan de Heukestraat in Zutphen heeft zaterdagmiddag een kleine brand gewoed. Er raakte niemand gewond.

Rond kwart over twaalf werd bij de brandweer gemeld dat er rook in een woning van een appartementencomplex stond. Politiemensen waren snel ter plaatse en konden via een openstaand raam de woning binnen gaan om de voordeur te openen. De brandweer die korte tijd later arriveerde had de brand snel onder controle. Wat afval, dat bovenop de deksel van de vuilnisbak lag, was in brand gevolgen. Een brandweerman nam de bak mee naar buiten, waarna de smeulende restanten werden geblust. In het appartement werd niemand aangetroffen. Uit onderzoek van de politie bleek dat de bewoner weg was voor een boodschap.

De brandweer zette vijftien brandweerlieden, twee blusvoertuigen en een hoogwerker in. Dat is standaardprocedure omdat het pand in de historische binnenstad ligt.

De oorzaak van de brand is onbekend.

Foto Fotobureau Kerkmeijer Foto Fotobureau Kerkmeijer Foto Fotobureau Kerkmeijer Foto Fotobureau Kerkmeijer Foto Fotobureau Kerkmeijer Foto Fotobureau Kerkmeijer Foto Fotobureau Kerkmeijer Foto Fotobureau Kerkmeijer Foto Fotobureau Kerkmeijer Foto Fotobureau Kerkmeijer Foto Fotobureau Kerkmeijer