Koninginnedagdrama eist zevende leven

Geplaatst op 1 mei 2009, om 20:15 uur

Foto Leo van ’t Hul Fotografie Deventer APELDOORN – Een 55-jarige medewerker van de Koninklijke Marechaussee is vrijdagmiddag aan zijn verwondingen bezweken. Het aantal doden van het drama in Apeldoorn staat daarmee op zeven.

Het betreft de 55-jarige Roel Nijenhuis uit Apeldoorn, medewerker van de Koninklijke Marechaussee. Dat heeft Commandant van de Koninklijke Marechaussee, luitenant-generaal Dick van Putten,vanmiddag bekend gemaakt.

Minister Van Middelkoop en Staatsecretaris De Vries, alsmede Secretaris-Generaal Annink, zijn diep geraakt door het overlijden van de heer Roel Nijenhuis, die gisteren als burgermedewerker van de Koninklijke Marechaussee zwaargewond raakte bij de afschuwelijke gebeurtenis te Apeldoorn. Zijn overlijden is een zware slag voor Defensie, in het bijzonder voor de Koninklijke Marechaussee. Hun gedachten gaan uit naar de nabestaanden, familie en vrienden van Nijenhuis.

Nijenhuis is gisteren na het incident zwaar gewond opgenomen in een ziekenhuis. Vanmiddag is hij aan zijn verwondingen overleden. Generaal Van Putten heeft zijn medeleven aan de familie betuigd.

Nijenhuis werkte als chauffeur bij de transportgroep van het Landelijk Opleidings- en Kenniscentrum Koninklijke Marechaussee in Apeldoorn.

Foto Leo van ’t Hul Fotografie Deventer

Foto Leo van ’t Hul Fotografie Deventer