Reactie Korpschef politie op Koninginnedagdrama - GelreNieuws.nl

Reactie Korpschef politie op Koninginnedagdrama

Geplaatst op 1 mei 2009, om 20:07 uur

KorpschefAPELDOORN – Na enkele maanden van voorbereiding was het dan zover, Koninginnedag 2009.

Honderden collega’s stonden klaar om van Koninginnedag 2009 een groots feest te maken voor de Koninklijke familie en voor alle anderen die de festiviteiten in Apeldoorn bezochten. De Koninklijke familie heeft in Apeldoorn meerdere gedenkwaardige momenten gevierd.

Om tien voor twaalf voltrok zich voor de ogen van de koninklijke familie, duizenden bezoekers en vele televisiekijkers een vreselijk drama. Niemand zal deze beelden snel vergeten.

Met het overlijden van de medewerker van de Koninklijke Marechaussee vandaag is het totale dodelijke slachtoffers opgelopen tot zeven. De gebeurtenissen van de afgelopen twee dagen hebben ons korps niet onberoerd gelaten. Iedereen in ons korps is zeer begaan met de nabestaanden van de dodelijke slachtoffers en de gewonden.

Ook gaan onze gedachten uit naar Hare Majesteit en haar familie. We vinden het heel erg dat dit bijzondere feest zó is geëindigd.

Alle collega’s die betrokken waren bij het incident zijn opgevangen door ons Team Bedrijfs Opvang. Ook zal er op korte termijn een interne bijeenkomst worden georganiseerd. De politiemensen die ter plaatse waren hebben zich zeer professioneel en moedig gedragen en daar zijn we trots op.

Er is een mannelijke politiecollega licht gewond geraakt, hij maakt het op dit moment naar omstandigheden goed. Ook met de vrouwelijke politiecollega die met haar fiets nog net op tijd de auto wist te ontwijken gaat het ogenschijnlijk ook goed. Beiden zijn, op eigen verzoek, normaal aan het werk. Aangezien deze gebeurtenissen ook op de langere termijn impact kunnen hebben blijven we onze collega’s uiteraard in de gaten houden.

Namens de korpsleiding,

Annelore Roelofs

Korpschef Politie Noord- en Oost-Gelderland.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com