+ Bromfietsers onder invloed - GelreNieuws.nl

+ Bromfietsers onder invloed

Geplaatst op 2 mei 2009, om 16:16 uur

politieTWELLO – De politie in Twello heeft vrijdagavond 1 mei een 40-jarige en een 23-jarige bromfietser uit Twello aangehouden voor rijden onder invloed.

De 40-jarige man viel op omdat hij rond 22.30 uur op de Van Hogendorpstraat zonder helm reed. Toen de politie de man hierop aansprak, bleek dat de man onder invloed was van alcohol. Hij werd hierop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor ademanalyse. Deze gaf 0.85 promille aan. De man kreeg een boete voor het niet dragen van zijn helm en proces-verbaal voor rijden onder invloed.

De 23-jarige bromfietser viel op omdat hij rond 01.30 uur op de van Ghentstraat zonder licht reed. Toen de politie hem staande hield op de Piet Heinstraat bleek dat de man onder invloed was van alcohol. De ademanalyse op het politiebureau gaf 1.15 promille aan. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Fietser lichtgewond bij aanrijding

WARNSVELD – Een 15-jarige fietser uit Zutphen is vrijdagmiddag 1 mei rond het middaguur lichtgewond geraakt toen hij in botsing kwam met een 35-jarige automobiliste uit Doetinchem.

De jongen fietste samen met twee anderen uit de richting Vorden over de Vordenseweg, toen hij op het kruispunt met de Dennendijk ineens linksaf sloeg en daarbij geen voorrang verleende aan de automobiliste die vlak achter hem op de voorrangsweg reed. De fietser is met lichte verwondingen per ambulance naar het Spitaal ziekenhuis vervoerd.

Fietsster breekt arm bij val

EERBEEK – Een 50-jarige fietsster is vrijdagochtend 1 mei gewond geraakt toen ze met haar fiets ten val kwam op de Doonweg.

De vrouw fietste rond 11.10 uur op de Doonweg toen ze met haar fiets in het rulle zand van het, naast de rijbaan gelegen, ruiterpad terecht kwam. Hierdoor kwam ze ten val. De vrouw is met een gebroken arm naar het ziekenhuis in Zutphen gebracht.

Man uit Eerbeek aangehouden na inbraak

WINTERSWIJK – De politie in Winterswijk heeft vrijdagmiddag 1 mei een 45-jarige man uit Huissen en een 36-jarige man uit Eerbeek aangehouden voor woninginbraak.

De politie kreeg rond 13.30 uur de melding van een inbraak aan de Groenloseweg en de melder reed in de auto achter de verdachten aan. De melder verklaarde dat twee mannen even daarvoor waarschijnlijk hadden ingebroken in hun woning aan de Groenloseweg. De bewoners kwamen net thuis, toen de mannen op hun oprit wegreden. Thuis bleek een ondermeer een portemonnee te zijn gestolen. De bewoners zijn direct in hun auto gestapt en konden de auto van de verdachten opsporen. De politie hield de verdachten aan op de Rondweg West. De mannen zijn ingesloten op het politiebureau voor nader verhoor.

Vernielers aangehouden

DINXPERLO – De politie in Dinxperlo heeft vrijdagavond 1 mei twee Duitse jongeren (18 en 16 jaar) uit Bocholt aangehouden op verdenking van vernieling en mogelijke mishandeling.

Rond 23.38 uur zou buiten bij een horecagelegenheid aan de Anholtseweg een conflict zijn ontstaan tussen een groep Duitse jongeren en een viertal Nederlandse jongeren uit Doetinchem. Hierbij zouden de Duitse jongeren klappen hebben uitgedeeld. Ook een auto is hierbij vernield. De politie heeft in verband hiermee twee Duitse jongeren aangehouden en ingesloten voor nader verhoor. De politie onderzoekt het incident.

Beginnend bestuurder zwaar onder invloed

RUURLO – De politie in Ruurlo heeft tijdens een alcoholcontrole een 20-jarige automobilist uit Ruurlo betrapt terwijl hij zwaar onder invloed van alcohol achter het stuur zat.

De beginnend bestuurder werd rond 04.00 uur op de Spoorstraat gecontroleerd op het gebruik van alcohol. De blaastest gaf aan dat de man teveel had gedronken. Hij werd hierop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor ademanalyse. Deze gaf 2.2 promille aan. Voor een beginnend bestuurder is de toegestane hoeveelheid alcohol in het verkeer 0.2 promille. Het rijbewijs van de jongeman is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gierwagen in brand

GROENLO – Vrijdagochtend 1 mei rond 10.00 uur is aan de Zwolse Veenweg in Groenlo een gierwagen afgebrand.

De eigenaar verklaarde dat er een olieleiding was gesprongen en dat de olie op de uitlaat was gekomen. Hierdoor was er brand uitgebroken. De brandweer heeft de brand geblust, het voertuig raakte total loss.

Vernielers bushokje aangehouden

APELDOORN – De politie in Apeldoorn heeft vrijdagavond 1 mei twee Amersfoorters beboet omdat zij een bushokje vernielden.

Rond 22.20 uur kreeg de politie melding dat enkele jongemannen de ruiten van een bushokje aan de John F Kennedylaan probeerden te vernielen door er hard tegen aan de schoppen. De politie was snel ter plaatse en kon vernieling van het bushokje voorkomen. Twee 18-jarige Amersfoorters kregen een boete voor baldadigheid.

Politie zoekt getuigen aanrijding op A1

APELDOORN – Een 29-jarige automobilist uit Duitsland is vrijdagmiddag 1 mei op de A1 ter hoogte van Apeldoorn-Zuid in botsing gekomen met een onbekende medeweggebruiker.

De automobilist uit Duitsland kwam tijdens een inhaalmanoeuvre in botsing met een andere automobilist. De Duitser raakte hierdoor van de weg en kwam in de berm terecht. Aan zijn auto ontstond lichte schade. De onbekend gebleven andere betrokkene is doorgereden. De politie verzoekt mogelijke getuigen contact op te nemen via 0900-8844.

Fietsster bewusteloos na val

ERMELO – Een 60-jarige vrouw uit Rijnsaterwoude is vrijdagmiddag 1 mei gewond geraakt nadat ze met haar fiets ten val kwam.

De vrouw kwam rond 16.00 uur op de Drieeerweg met haar voorwiel in de berm, waardoor ze ten val kwam. De vrouw is enkele minuten buiten bewustzijn geweest en met onbekend letsel per ambulance naar het St. Jansdal ziekenhuis vervoerd.

Automobilist met alcohol op rijdt verkeerbord omver

PUTTEN – De politie heeft vrijdagavond 1 mei een 75-jarige Puttenaar aangehouden nadat hij onder invloed van alcohol tegen een paaltje en een verkeersbord was gebotst.

De man reed rond 23.15 uur over de Stenenkamerseweg in de richting van Putten, toen hij op de kruising met de Waterweg twijfelde of hij rechtsaf zou slaan of rechtdoor zou rijden. Door de twijfel stuurde de man niet genoeg naar rechts waardoor hij net voorbij de kruising tegen een paaltje en een verkeersbord aanreed. Uit de blaastest (botsen = blazen) bleek dat de man teveel had gedronken. Hij werd hierop aangehouden. Ademanalyse op het politiebureau gaf 0.8 promille aan. Tegen de man wordt proces-verbaal opge

maakt.

Tweetal met balletjespistool aangehouden

NUNSPEET – De politie in Nunspeet heeft in de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 mei een 19-jarige jongeman uit Nunspeet en een 22-jarige man uit Harderwijk aangehouden voor het in bezit hebben van een balletjespistool.

De politie controleerde de mannen rond 02.15 uur op het nuttigen van alcohol op de openbare weg. Tijdens de controle bleek dat de mannen allebei een balletjespistool en een kleine hoeveelheid softdrugs bij zich hadden. Beide balletjespistolen en de softdrugs zijn in beslaggenomen. De jongemannen zijn op het politiebureau ingesloten voor nader verhoor.

Scooterrijdster gewond

NUNSPEET – Een 17-jarige scooterrijdster uit Nunspeet is vrijdagmiddag 1 mei lichtgewond geraakt toen ze in botsing kwam met een vrachtwagen.

Het ongeval gebeurde rond 17.30 uur op de kruising Elburgerweg met de Bovenweg. De scooterrijdster reed over de Elburgerweg, toen ze op de kruising met de Bovenweg over het hoofd werd gezien door een 26-jarige vrachtwagenchauffeur uit Nunspeet, die de kruising wilde oversteken. Een aanrijding was het gevolg. De scooterrijdster is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De jonge vrouw kreeg enkele hechtingen en hield veel blauwe plekken aan de botsing over. Haar scooter raakte total loss. De politie onderzoekt de precieze toedracht van het ongeval.

Botsing met ree op A50

EPE – Een 43-jarige automobilist uit Bochum (D) is vrijdagavond 1 mei rond 23.15 uur op de A50 in botsing gekomen met een reetje dat ineens vanuit de middenberm de weg overstak.  De auto raakte bij de aanrijding beschadigd. De ree is na de botsing weggevlucht en nog niet teruggevonden.