+ Motorrijder gewond bij ongeval

Geplaatst op 4 mei 2009, om 11:26 uur

foto Fotobureau Kerkmeijer/Nicolaas KerkmeijerLOCHEM – Een 41-jarige motorrijder uit Ruurlo is zondagmiddag 3 mei gewond geraakt bij een ongeval op de Goorseweg in Lochem. Hij kwam in aanrijding met een afslaande auto.

Het ongeval gebeurde omstreeks 12.15 uur toen een 30-jarige automobilist uit Amt Delden komende uit de richting Goor bij een pand linksaf wilde slaan. Hierbij zag hij een uit tegenovergestelde richting komende motorrijder kennelijk over het hoofd met een aanrijding tot gevolg. De man raakte hierbij gewond en is voor behandeling per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De beide voertuigen raakten zwaar beschadigd.

Woninginbraak

ZUTPHEN – De politie stelt een onderzoek in naar aanleiding van een inbraak in en woning aan de Zerboldstraat in Zutphen. Wat er allemaal gestolen is, is nog niet bekend.

Tijdens afwezigheid van de bewoners heeft men een deur geforceerd om toegang tot de woning te krijgen. De woning is doorzocht en wat er precies gestolen is, wordt onderzocht. De inbraak werd op zondag 3 mei ontdekt.

Auto op kant na ongeval

BARCHEM – Bij een aanrijding ter hoogte van de wegversmalling aan de Lochemseweg in Barchem raakte zondagavond 3 mei een auto zwaar beschadigd.

Een 36-jarige automobilist uit Ruurlo kwam uit de richting Barchem en heeft bij de wegversmalling met bochten, een zogenaamde chicane, niet goed genomen en botste vervolgens tegen de middengeleider. Vervolgens kwam de auto op zijn rechter kant en schoofenkele meters door. Er raakte niemand gewond. De auto moest door een takelbedrijf worden weggesleept.

Motorrijder onderuit

REKKEN – Een 41-jarige motorrijder uit Lichtenvoorde is zondagochtend 3 mei op de Rekkenseweg in Rekken met zijn motorfiets onderuit gegaan. Hij liep pijnlijke ribben op.

De man reed omstreeks 11.30 uur over de Rekkeseweg en kwam uit de richting Eibergen. Ter hoogte van de Zuid Rekkenseweg ging hij door onbekende oorzaak onderuit. Hij liep hierbij pijnlijke ribben op en hoefde niet naar het ziekenhuis voor verdere behandeling.

Met drank op tegen boom

BAAK – De politie stelt een onderzoek in naar een ongeval dat op zondagavond 3 mei plaats vond op de Vordenseweg in Baak. Een 23-jarige man uit de gemeente Bronckhorst botste tegen een boom.

De aanrijding werd omstreeks 23.30 uur gemeld. De bestuurder kwam uit de richting Zutphen en na het nemen van de rotonde is hij door nog onbekende reden tegen een boom gebotst. Bij de komst van de politie roken agenten dat de bestuurder alcohol had gedronken. De ademanalyse op het politiebureau gaf 1.4 promille aan waarop zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt.

Boetes bromfietser en passagier

DOETINCHEM – Een 24-jarige bromfietsbestuurder uit Doetinchem is zondag 3 mei bekeurd omdat hij meerdere overtredingen begin terwijl hij en zijn passagier zonder helm reden.

Surveillerende agenten zagen het duo zonder helm omstreeks 19.25 uur over de Van Limburg Stirumlaan in Doetinchem rijden. De bestuurder reed via de Kennedylaan richting de Varsseveldseweg. Onderweg beging hij meerdere overtredingen waaronder het rijden over verdrijvingvlak en het links langs een verkeersheuvel rijden. Toen hij de politie had opgemerkt probeerde hij er vandoor te gaan. Hij werd staande gehouden en kreeg voor zijn overtredingen een bekeuring.

Gewonde bij ongeval paard en wagen

LOENEN – Bij een ongeval met een paard en wagen in de bossen bij Loenen, is zondagmiddag 3 mei een 42-jarige vrouw Apeldoorn gewond geraakt. Ze werd per ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Twee medepassagiers, een 17-jarig meisje en een 43-jarige man, beiden uit Apeldoorn, zijn door de politie voor nader medisch onderzoek naar het ziekenhuis gebracht

Het ongeval deed zich rond 12.00 uur voor op een bospad in de bossen van Natuurmonumenten nabij de Groenendaalseweg. De 42-jarige koetsier uit Lieren, reed -met zijn drie passagiers op de wagen-  een vrij steile helling af. Hierbij kantelde de wagen, waarbij het viertal op het bospad viel en het paard met de wagen achter zich op hol sloeg. Het dier rende vervolgens door een soort slagboom de Groenendaalseweg op, waarna het door omstanders kon worden gekalmeerd. Een toevallig passerende paardenkenner heeft het dier met de wagen vervolgens overgebracht naar de woning van de eigenaar werd opgevangen en gekalmeerd.

Fietsster gewond bij val

LOENEN – Een 77-jarige vrouw uit Haaksbergen is zondagmiddag 3 mei gewond geraakt toen zij tijdens een fietstocht ten val kwam. Zij liep verwondingen op in haar gezicht en werd per ambulance overgebracht naar het Lukasziekenhuis in Apeldoorn.

De vrouw fietste rond 13.15 uur over een zandpad en de bossen nabij de Droefakkers in Loenen. Toen zij van een helling afreed remde ze met de voorrem van de fiets, waarna ze ten val kwam.

Nog enkele fietsen af te halen aan Vosselmanstraat

APELDOORN – Er staan nog ongeveer 15 fietsen die op Koninginnedag in de omgeving van de Naald zijn geparkeerd en na het uitgebreide politieonderzoek op die kruising, naar de kelder van het politiebureau aan de Vosselmanstraat zijn vervoerd.

De politie Apeldoorn roept de eigenaren van deze fietsen op om ze op werkdagen tussen 10 en 12 uur op te halen aan de Vosselmanstraat.

Mogelijk denken mensen dat hun fiets gestolen is. Er zijn al enkele aangiftes binnengekomen bij de politie over fietsdiefstal bij de Naald op Koninginnedag. Deze mensen krijgen uiteraard het verzoek eerst aan de Vosselmanstraat te gaan kijken of hun fiets wellicht daar staat.