Overvaller Aldi Vorden aangehouden.

Geplaatst op 9 mei 2009, om 12:45 uur

foto 112Achterhoek-Nieuws.nlVORDEN – Binnen drie uur na de overval op de Aldi-supermarkt in Vorden heeft de politie zaterdagochtend 9 mei  een 26-jarige man als verdachte aangehouden. Hij bleek in het bezit van een tas, met daarin een vuurwapen en een geldbedrag.

De man kon worden aangehouden nadat uit rechercheonderzoek duidelijk werd, dat de verdachte mogelijk op een hotelkamer in Vorden verbleef.
Toen de man rond 10.30 uur zijn hotelkamer verliet, werd hij aangehouden.
Bij een poging te vluchten, zag hij, dat ook op die route politiemensen hem stonden op te wachten en gaf hij zich over.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

In een tas, die de man bij zich droeg, trof de politie een vuurwapen en een geldbedrag. De man is door de politie voor nader onderzoek ingesloten.

De overval vond omstreeks 07.30 uur plaats. Personeelsleden van de supermarkt werden bij het openen van de toegangsdeur door een man met een vuurwapen bedreigd. De medewerkers werden in de winkel gedwongen om geld af te geven. De man is daarna te voet met een buit vertrokken. Hij droeg twee Aldi-tassen met zich mee.

De politie startte in de supermarkt direct een uitgebreid sporenonderzoek. Via sms-alert werd het publiek opgeroepen voor tips en informatie.

De verdachte heeft zich vóór de overval vermoedelijk enige tijd opgehouden tussen de, buiten de winkel staande, broodcontainers. Getuigen, die menen de man kort vóór de overval daar te hebben gezien, of na de overval elders hebben zien lopen, wordt gevraagd te bellen met de recherche in de Achterhoek via 0900-8844.

foto 112Achterhoek-Nieuws.nl foto 112Achterhoek-Nieuws.nl foto 112Achterhoek-Nieuws.nl foto 112Achterhoek-Nieuws.nl