Weer spoorongeluk gemeente Voorst - GelreNieuws.nl

Weer spoorongeluk gemeente Voorst

Geplaatst op 30 mei 2009, om 13:12 uur

VOORST – Burgemeester Penninx van Voorst gaat met spoed bekijken welke maatregelen moeten worden genomen bij onbewaakte spoorwegovergangen.

Vrijdagavond reed een trein op de overgang bij landgoed ’t Hartelaar in Twello tegen een auto met daarin vier jongeren. De vier kwamen met de schrik vrij; alleen de bumper werd geraakt.

Het is het zoveelste treinongeval op een onbewaakte spoorwegovergang in de gemeente Voorst. Inmiddels is een onderzoek naar de veiligheid van de spoorwegovergangen in gang gezet. De burgemeester wil nu dinsdag de zaak bespreken.

Tekst: Omroep Gelderland.nl

Inzittenden ongedeerd na botsing auto-trein

TWELLO – Vier mannen uit Apeldoorn zijn vrijdag 29 mei omstreeks 22.50 uur met de schrik vrij gekomen nadat de auto waarin zij zaten geschampt werd door een trein. De auto raakte licht beschadigd.

De auto, bestuurd door een 19-jarige man uit Apeldoorn, reed op de Hartelaar in Twello, een zandweg, de onbewaakte spoorwegovergang op van het traject Apeldoorn-Deventer. Toen de bestuurder de aanstormende trein zag, raakte hij in paniek, stopte en wilde achteruit rijden toen de motor uitviel. De machinist van de van links aankomende trein, een 49-jarige man uit Warnsveld, remde hard waardoor de auto alleen aan de voorzijde geschampt werd. Behalve de bestuurder zaten nog twee 20-jarige mannen en een 23-jarige man uit Apeldoorn in de auto. Alle inzittenden kwamen met de schrik vrij. Ook in de trein raakte niemand gewond.

Het treinverkeer is enige tijd gestremd geweest door het ongeval.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com