+ Automobilist rijdt in op politieman - GelreNieuws.nl

+ Automobilist rijdt in op politieman

Geplaatst op 7 juni 2009, om 13:59 uur

LICHTENVOORDE – Een 25-jarige autobestuurder uit Lichtenvoorde is in de nacht van zaterdag op zondag 7 juni rond in zijn woning aangehouden nadat hij kort daarvoor op de Europaweg in zijn woonplaats met hoge snelheid inreed op een politieman, die bij een alcoholcontrole op straat stond en een stopteken gaf. De politieman kon op tijd wegspringen en bleef ongedeerd.

Tijdens een alcoholcontrole rond 03.15 uur, op de N18 ter hoogte van de Texaco-benzinepomp in Lichtenvoorde gaf een politieman, gekleed in een geel veiligheidsvest, met een rode lamp een stopteken aan de 25-jarige die vanuit de richting Varsseveld naderde. De bestuurder reed vervolgens met onverminderde snelheid op de politieman af en reed rechtdoor richting Groenlo. Door tijdig opzij te springen voorkwam de politieman een aanrijding.

Het kenteken van de auto kon worden genoteerd. Na overleg met de officier van justitie werd toestemming verleend om de bestuurder aan te houden op verdenking van poging tot doodslag. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Horecaverbod voor bedreigende dames

DOETINCHEM – Twee 18-jarige meisjes uit Doetinchem zijn in de nacht van zaterdag op zondag door de politie aangehouden nadat ze in een horecazaak aan het Simonsplein in Doetichem een medewerkers van die zaak bedreigden.

Het tweetal gedroeg zich vervelend in de horecazaak en werden verwijderd. Hierbij bedreigden zij een medewerker die aangifte deed bij de politie. Het tweetal werd aangehouden en ingesloten. Naast een proces-verbaal wegens bedreiging volgt voor beiden een horecaverbod.

Hardloopster aangereden in Vorden

VORDEN – Een 36-jarige vrouw uit Vorden is zaterdagochtend 6 juni gewond geraakt toen ze werd aangereden door een 61-jarige automobilist uit diezelfde plaats.

Het ongeval vond omstreeks 11.25 uur plaats op de Oude Zutphenseweg in Vorden. De bestuurder van een personenauto reed richting Vorden-dorp en ging een auto met caravan inhalen. Bij deze manoeuvre reed hij de sportende vrouw, die voor hem uit in dezelfde richting rende, van achteren aan. De bestuurder verklaarde haar te laat te hebben opgemerkt. De vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Zij kon na onderzoek naar huis. Geen ernstig letsel. Ze moet enige tijd rust houden.

Man in scootmobiel belandt in prikkeldraad

NEEDE – Een 76-jarige man uit Neede is zaterdagmiddag 6 juni licht gewond geraakt toen hij met zijn scootmobiel van de weg raakte en in het prikkeldraad tot stilstand kwam.

Het incident vond omstreeks 12.20 uur plaats op de Stobbesteeg in Neede. De man raakte door nog onbekende oorzaak van de weg en kwam vervolgens in het prikkeldraad terecht. Hij liep enkele bloedende verwondingen op. Hij is per ambulance naar het SKB-ziekenhuis in Winterswijk vervoerd.

Zwarte Twingo ramt meerdere malen rode Mazda

DIDAM – De politie is een onderzoek gestart naar de bestuurder van een zwarte Renault Twingo die zaterdagmiddag 6 juni op de Kerkstraat in Didam, meerdere malen opzettelijk tegen een rode Mazda botste.

De incidenten deden zich rond 16.45 uur voor. Een 29-jarige man uit Didam bestuurde zijn rode Mazda. Hij reed op de Lupinenstraat in zijn woonplaats en wilde linksaf de Kerkstraat oprijden. Van links naderde de zwarte Renault Twingo. De bestuurder van de Twingo verleende geen voorrang. Even daarna bleek de Twingo gekeerd en reed op de Kerkstraat achter de Mazda, die vervolgens aan de achterzijde enkele malen geramd werd, waardoor schade ontstond. De politie zoekt getuigen, die iets van deze incidenten in Didam hebben gezien. Zij worden gevraagd te bellen via 0900-8844.

Politie neemt dure vishengels in beslag

DINXPERLO – Een 22-jarige sportvisser uit Dinxperlo is sinds zaterdagavond 6 juni zijn drie kostbare hengels kwijt. De politie nam ze in beslag nadat de man opnieuw met drie hengels aan de waterkant van het Blauwe Meer in Dinxperlo zat. Bovendien was al eerder door de visvereniging zijn vergunning ingetrokken.

De overtreding werd geconstateerd tijdens een controle van de visvereniging. De politie verleende assistentie toen bleek dat de man zonder vergunning en met drie hengels langs het water zat. De man is bekeurd en de hengels met een waarde van zo;n € 2200,- zijn in beslag genomen. De officier van justitie beslist binnenkort of de man wordt vervolgd en wat er met de hengels gaat gebeuren.

Jongelui aan het bier in leegstaand pand

DIDAM – De politie heeft zaterdagavond een negental jongens uit Didam bekeurd voor het zonder toestemming aanwezig zijn in een leegstaande boerderij aan de Tatelaarweg in hun woonplaats.

De knapen zaten in de boerderij die gerestaureerd wordt, bier te drinken en de politie rook ook een wietlucht. Ze werden weggestuurd en zijn bekeurd met een ieder een boete van € 60,-

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com