+ Vrouw gewond na verkeersagressie - GelreNieuws        

+ Vrouw gewond na verkeersagressie

Geplaatst op 6 juni 2009, om 10:04 uur

ULFT – Een 20-jarige vrouw uit Isselburg (D) is dinsdag 2 juni in Ulft gewond geraakt aan haar hals, nadat ze werd belaagd door een nog onbekende autobestuurster. De politie is op zoek naar getuigen en tips.

De 20-jarige reed rond 14.00 uur met haar personenauto over de parkeerplaats achter de supermarkt Lidl aan de Kerkstraat in Ulft. Ze zag te laat dat een personenauto achteruit rijdend een parkeervak wilde verlaten. Ze remde abrupt af . De bestuurster van de achteruit rijdende auto stapte uit haar auto en kwam op de 20-jarige af, die het portierraampje opende voor een gesprek.

De onbekende vrouw dook vervolgens op de jonge Duitse, kneep haar keel dicht en maakte met een sleutel een snijdende beweging langs de hals van de 20-jarige. De Duitse zag kans de vrouw uit de auto te werken en vertrok. De politie is op zoek naar de agressieve achteruitrijdende autobestuurster. Ze is ongeveer 30 jaar oud, heeft een groot fors postuur, blond krullend haar tot op de schouders en reed in een grote zwarte personenauto van een “Jeepachtig” model. De politie zoekt tips en getuigen. Men kan bellen via 090-8844.

Hennepkwekerij ontmanteld

ZELHEM – In een schuur achter een woning aan het Hietveld in Zelhem, heeft de politie vrijdagmiddag 5 juni een illegale hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld. Twee mannen, 61 en 35 jaar oud, werden aangehouden. Tegen hen volgt een proces-verbaal.

In de schuur bleken 144 planten aanwezig. Zowel de planten en de benodigde apparatuur als lampen, filters, pomp en ventilator zijn in beslag genomen en vernietigd.

Jongen aangehouden na vernielen verkeersbord

EIBERGEN – Een 19-jarige jongen uit Eibergen is in de nacht van vrijdag op zaterdag 6 juni door de politie aangehouden nadat hij kort daarvoor op de Grotestraat in Eibergen een verkeersbord had vernield. Het vallende bord beschadigde bovendien een personenauto.

De jongeman verklaarde op het bureau, dat het bord scheef stond en dat hij het bord weerv recht wilde duwen. Daarbij zou de paal zijn afgebroken en op de auto zijn gevallen.

Drie jongelui aangehouden na bedreigend verkeersgedrag

ERMELO – In de nacht van vrijdag op zaterdag 6 juni heeft de politie in Ermelo drie 18-jarige jongens aangehouden op verdenking van bedreigingen en gevaarlijk verkeersgedrag ten opzichte van een Ermelo’s gezin.

Het gezin, een vader (45). moeder (44) en hun 14-jarige dochter reden rond 02.00 uur in een personenauto op de Drieerweg in Ermelo en haalde twee personenauto’s in die daar met zeer lage snelheid voor hen reden. Vanuit de auto werd met lampen naar buiten geschenen en vervolgens werd de auto met het gezin achtervolgd, met hoge snelheid voorbijgereden, ingesloten en tot slot werd de rijbaan geblokkeerd.

Terwijl de inzittenden van de beide auto’s uitstapten, zag het gezin kans om met de auto via de berm weg te rijden.
De beide auto’s achtervolgden opnieuw. In het centrum van Ermelo stopte het gezin en werd de politie per gsm gewaarschuwd. Intussen kwamen de inzittenden naar de auto van het Ermelose gezin. Toen hen vanuit de auto gemeld werd dat de politie gebeld was verdwenen de jongelui. Na onderzoek trof de politie de beide auto even later elders in Ermelo. De twee bestuurders en een inzittende, werden aangehouden en ingesloten. Het onderzoek wordt voortgezet.

Afval in de struiken gooien beloond met € 90,-boete

EPE – Een 18-jarige Epenaar is vrijdagavond 5 juni door surveillerende politiemensen bekeurd toen zij zagen dat hij bij het plantsoen aan de Emmastraat in Epe afval van zich afgooide.

Toen hij op zijn gedrag werd aangesproken gedroeg hij zich irritant en intimiderend. Hij werd door de politiemensen bekeurd met een boete van € 90,-  en het plantsoen uitgestuurd.

Drie licht gewonden bij ongeval “de keet”

HEERDE – Bij een verkeersongeval op de Eperweg in Heerde zijn vrijdagmiddag 5 juni twee mannen en een vrouw licht gewond geraakt. Ze werden per ambulance naar ziekenhuizen in Apeldoorn en Zwolle vervoerd, maar konden na onderzoek en behandeling naar huis.

Het ongeval vond omstreeks 17.20 uur plaats nabij restaurant “de Keet”. Een 22-jarige autobestuurster uit Wapenveld reed vanuit Heerde richting Epe en sloeg linksaf naar het terrein van het fastfood-restaurant. Ze zag daarbij een tegenligger, een personenauto bestuurd door een 32-jarige man uit Apeldoorn over het hoofd. Beide auto’s belandden na de botsing in een tuin langs de rijbaan. De beide bestuurders en een 66-jarige passagier van de auto uit Apeldoorn raakten gewond. De brandweer is ter plaatse geweest voor hand en spandiensten.

€ 90,- boete voor luidruchtige nachtbrakers

HEERDE – Twee mannen van 23 en 31 jaar uit Heerde en een 29-jarige man uit Epe zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag 6 juni op de Veerstraat in Heerde rond 02.30 uur bekeurd voor het veroorzaken van nachtelijk rumoer.

De politiemensen die hen te voet benaderden, hoorden luid geschreeuw en gelach, hetgeen voor de omwonenden nachtelijke overlast gaf. Het trio werd bekeurd met een boete van elk € 90,- en werden weggestuurd.