+ Dader steekincident Apeldoorn meldt zich bij politie

Geplaatst op 21 juni 2009, om 17:22 uur

APELDOORN – Bij een steekincident op de Griftstraat in Apeldoorn op zaterdag 20 juni omstreeks 12.15 uur is een 19-jarige man uit Apeldoorn licht gewond geraakt. De dader van de steekpartij, een 26-jarige man uit Enschede, meldde zich enige uren later zelf bij de politie.

De oorzaak van de steekpartij is vermoedelijk een conflict over een parkeersituatie. De 19-jarige man parkeerde zijn auto voor een pand aan de Griftstraat. Hij werd hierop aangesproken door de 26-jarige man uit Enschede. Er ontstond een vechtpartij waarbij de dader het slachtoffer met een steekwapen in zijn bovenlichaam stak. De 19-jarige werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar bleek dat hij aan de vechtpartij een steekwondje en gekneusde ribben had overgehouden. De dader was in eerste instantie voortvluchtig en de politie is direct een onderzoek gestart. Aan het eind van de middag meldde de dader zich echter bij het politiebureau. Hij is aangehouden en ingesloten voor nader verhoor.

Jongelui bekeurd voor vuurtje stoken

APELDOORN – De politie heeft zaterdagavond 20 juni een drietal jongens van 15 en 18 jaar uit de gemeente Apeldoorn bekeurd voor baldadigheid omdat ze een vuurtje hadden gestookt op een picknicktafel en in een afvalbak op een veldje aan de Zuster Meijboomlaan. Een getuige sprak de jongens aan en waarschuwde de politie.

Agenten troffen de jongelui aan waarna ze werden aangehouden en werden overgebracht naar het politiebureau. De jongelui kregen een bekeuring en werden na verhoor in vrijheid gesteld.

Inbrekers aangehouden

APELDOONR – De politie heeft in de zondag 21 juni even na middernacht twee mannen aangehouden op verdenking van inbraak in een woning aan de van Huutstraat in Apeldoorn.

Zaterdagavond 20 juni omstreeks 23.30 uur kreeg de politie de melding dat getuigen hadden gezien dat twee mannen uit een woning aan de van Huutstraat kwamen en hard wegrenden. De getuigen, zetten de achtervolging in en waarschuwden de politie. Deze kwam ter plaatse en met behulp van een diensthond werden de twee mannen, een 28-jarige man uit Bremen (Dld) en een 25-jarige man uit Boekarest (Roemenië) korte tijd later op de Hoofdstraat aangehouden. Na een eerste onderzoek bleek dat de twee mannen hadden ingebroken in een woning aan de van Huutstraat. De zolder van de woning werd door hen doorzocht. Er worden geen goederen vermist. De mannen zijn overgebracht naar het politiebureau waar ze voor nader verhoor zijn ingesloten.

Hennepkwekerij aangetroffen na melding wateroverlast

APELDOORN – Zondag 21 juni heeft de politie een hennepkwekerij in een woning aan de Aristotelesstraat in Apeldoorn opgerold.

Omstreeks 00.30 uur kreeg de politie de melding dat er in een woning aan de Aristotelesstraat sprake was van wateroverlast en dat een getuige een weedlucht had waargenomen. Agenten die ter plaatse gingen roken buiten de woning een weedlucht. In de woning was een man aanwezig die ondanks diverse verzoeken van de politie de deur niet wilde openen. Op het moment dat de politie een raam forceerde om de woning binnen te gaan, opende de man alsnog de deur. De man, een 28-jarige Apeldoorner, werd vervolgens aangehouden op verdenking van het hebben van een hennepkwekerij. Deze werd ook in de woning aangetroffen. De man is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor.

De politie heeft de kwekerij in samenwerking met een afvalbedrijf ontmanteld. Er werden in totaal 288 planten aangetroffen. De hennepplanten en andere benodigde materialen worden vernietigd. Uit eerste onderzoek bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt. De energieleverancier doet hiervan aangifte.

Man aangehouden na belediging agent

ERMELO – Een 23-jarige inwoner van Ermelo is in de nacht van zaterdag op zondag 21 juni op de Stationstraat in Ermelo aangehouden nadat hij een agent beledigde. Een 21-jarige man, eveneens afkomstig uit Ermelo werd aangehouden omdat hij niet voldeed aan de vordering om te vertrekken uit het centrum.

In het centrum van Ermelo hield zich omstreeks 04.40 uur een aantal personen op welke luidruchtig was en niet wilde vertrekken. Naar meerdere verzoeken om het centrum te verlaten voldeden de meeste personen aan het verzoek. De 22-jarige man uit Ermelo wilde echter niet vertrekken en hij werd daarom aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. De 23-jarige man bemoeide zich met de aanhouding en beledigde daarbij een agent. Hij werd vervolgens aangehouden voor belediging. Beide mannen zijn overgebracht naar politiebureau en na verhoor in vrijheid gesteld.

Tegen de 22-jarige man wordt proces-verbaal opgemaakt. Over de afhandeling van de zaak van de 23-jarige man wordt contact opgenomen met de officier van justitie.

Beginnend bestuurder onder invloed

ERMELO – De politie heeft zaterdagavond 20 juni op de Putterweg in Ermelo een 28-jarige inwoner van Putten aangehouden voor het rijden onder invloed.

De automobilist werd omstreeks 22.45 uur op de Putterweg in Ermelo staande gehouden voor een alcoholcontrole. De blaastest gaf aan dat de man onder invloed was. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar blies hij promillage van 1,5 promille. Omdat de man al eerder is aangehouden voor het rijden onder invloed en omdat de man een beginnend bestuurder is, wordt proces-verbaal opgemaakt. Ook is zijn rijbewijs ingevorderd. .

Beginnend bestuurders zijn strafbaar bij een alcoholpercentage van 0,2 promille. Beginnend bestuurders hebben een rijbewijs dat is afgegeven op of na 30 maart 2002, welke nog geen 5 jaar in hun bezit is. Het rijbewijs van een beginnend bestuurder wordt ingenomen vanaf 0,8 promille.

Aanrijding onder invloed van alcohol

NUNSPEET – De politie heeft zondag 21 juni het rijbewijs van een 38-jarige inwoner van Nunspeet ingevorderd nadat deze onder invloed van alcohol een aanrijding had veroorzaakt op de F.A. Molijnlaan in Nunspeet.

Omstreeks 00.05 uur kreeg de politie de melding dat op de kruising van de Stationslaan met de F.A. Molijnlaan een aanrijding had plaatsgevonden. Agenten die ter plaatse gingen troffen daar de 38-jarige man aan. Het bleek dat hij vanaf de rotonde Stationslaan de F.A. Molijnlaan wilde in rijden. Hij schrok daarbij van een fietser en reed vervolgens op een verkeersheuvel, waar hij tegen een verkeersbord botste. Omdat bij aanrijdingen betrokken bestuurders altijd moeten blazen, werd ook van de man uit Nunspeet een blaastest afgenomen. Hieruit bleek dat hij onder invloed van alcohol was. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage van 1,45 blies. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

Fietsen in brand

PUTTEN – In de tunnel onder het spoor aan het Zuiderzeepad in Harderwijk zijn in de nacht van zaterdag op zondag 21 juni een aantal brandende fietsen aangetroffen.

Agenten troffen omstreeks 02.00 uur de brandende fietsen aan en hebben deze geblust. Hoe d

e fietsen daar terechtkwamen en hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend en wordt onderzocht. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900 – 8844.

Fietsers gewond na aanrijding

HARDERWIJK – Bij een verkeersongeval op de Thorbeckelaan in Harderwijk op zaterdag 20 juni omstreeks 16.30 uur, zijn vier personen gewond geraakt.

Een 60-jarige automobiliste uit Harderwijk reed over de Thorbeckelaan in Harderwijk. Zij kwam uit de richting van de Deventerweg. Voor haar in dezelfde richting reden een 23-jarige inwoonster van Harderwijk en een 57-jarige inwoonster van Zeewolde op hun fiets.  Door onbekende oorzaak reed de automobiliste beide fietsers aan. Door de aanrijding kwamen de fietsers ten val en raakten beide vrouwen en twee kinderen van 3 en 5 jaar uit Harderwijk die bij hen achterop zaten gewond. Alle betrokkenen werden overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw uit Harderwijk en de kinderen konden na behandeling weer naar huis. Zij hielden aan de aanrijding schrammen en kleine wondjes aan armen, benen en in het gezicht over. De vrouw uit Zeewolde is met een hersenschudding opgenomen in het ziekenhuis. De automobiliste is eveneens voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis, maar bij haar werd geen letsel geconstateerd. De fietsen raakten door de aanrijding zwaar beschadigd.

Auto niet terug na proefrit

HIERDEN – De politie in Harderwijk is een onderzoek gestart naar de diefstal van een personenauto. Een tot nu toe onbekende man heeft zaterdag 20 juni omstreeks 21.00 uur een proefrit gemaakt met een personenauto en deze niet terug gebracht.

De man had een afspraak gemaakt om zaterdagavond 20 juni uur een proefrit te maken in een bronskleurige Opel Manta, voorzien van kenteken RR-21-PZ, welke te koop stond bij een autobedrijf in Hierden. Om met de auto weg te kunnen, moest een medewerker van de zaak een andere auto verzetten. Op dat moment stapte de man in de Opel Manta en reed er mee weg. Toen de man na een half uur nog niet terug was werd de politie in kennis gesteld. De politie onderzoekt de diefstal en heeft de auto inmiddels internationaal laten signaleren.