+ Inbrekers op heterdaad betrapt

Geplaatst op 17 juni 2009, om 22:02 uur

DOETINCHEM – De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 17 juni drie mannen op  heterdaad betrapt bij een inbraak in een pand aan de Havenstraat in Doetinchem. Met behulp van een politiehond kon het trio ter plaatse worden aangehouden. Diefstal van  goederen kon hierdoor voorkomen worden.

Omstreeks 03:23 uur kreeg de politie een inbraakmelding binnen van een bedrijf aan de Havenstraat in Doetinchem. Toen de agenten ter plaatse kwamen, bleken de daders nog in het pand aanwezig. Met hulp van collega’s van omliggende politieteams en een beveiligingsmedewerker werd het pand aan de buitenkant afgezet, waarna met behulp van een diensthond de verdachten konden worden aangehouden. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau alwaar ze zijn ingesloten.

De verdachten betreffen een 28-jarige man uit Lopik en twee 25-jarige mannen uit Utrecht. De kasten en laden in de verschillende kantoorruimtes in het pand waren doorzocht. Het alarmsysteem bleek vernield. De politie heeft de inbraak nog in onderzoek. Tegen de drie verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Twee gewonden bij aanrijding

DOETINCHEM – Op dinsdagmiddag 16 juni rond 15.30 uur raakten een 84-jarige vrouw uit Doetinchem en een 18-jarige jongen uit Lobtih gewond bij een aanrijding op de Raadhuisstraat in Doetinchem. Beide zijn met hoofdletsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De vrouw bestuurde een fiets en de jongen zat op een bromfiets. Door nog onbekende oorzaak kwamen de twee met elkaar in botsing op de kruising van de Raadhuisstraat met de Plantsoenstraat in Doetinchem. Per ambulance zijn beide slachtoffers met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Vrouw gewond na val met fiets

DOETINCHEM – Op dinsdag 16 juni raakte een 63-jarige vrouw uit Doetinchem gewond doordat zij met haar fiets ten val kwam wegens het uitwijken bij een openslaande portier van een auto. Zij is met hoofdletsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De vrouw fietste omstreeks 11.50 uur op de Dichterseweg in Doetinchem toen ze plotseling moest uitwijken voor een openslaand portier van een auto die daar tot stilstand was gebracht. Ze kwam hierdoor ten val en daarbij gewond aan haar hoofd. Zowel aan de fiets als de auto is geen schade toegebracht door dit incident. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Bromfietsdiefstal mogelijk opgelost

ZUTPHEN – De politie heeft dinsdag 16 juni een 19-jarige jongen uit Zutphen aangehouden voor verdenking van diefstal van een bromfiets. De bromfiets was in de nacht van zaterdag op zondag 7 juni bij de woning van de eigenaar weggenomen. De 19-jarige Zutphenaar werd sindsdien verscheidene keren gesignaleerd op de gestolen bromfiets.

Sinds de nacht dat de bromfiets bij de woning van de 59-jarige eigenaar aan de Wambuisstraat in Zutphen was weggenomen,  werd de bromfiets meerdere malen door getuigen gesignaleerd, met de 19-jarige jongen uit Zutphen als bestuurder.

Naar aanleiding van deze getuigenverklaringen heeft de politie de jongen op dinsdag 16 juni aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verder verhoor.

Man aangehouden na mishandeling

APELDOORN – De politie heeft dinsdagavond 16 juni een 19-jarige man uit Apeldoorn aangehouden in verband met een vechtpartij aan de Gentiaanstraat in Apeldoorn. Bij de vechtpartij raakte een 17-jarige jongen uit Apeldoorn gewond.

Omstreeks 21.35 uur kwam bij de politie een melding binnen van een vechtpartij tussen een 17-jarige jongen en een 19-jarige jonge man. Beide komen uit Apeldoorn. De ambulance kwam ter plaatse en heeft de 17-jarige jongen, die onder meer een hoofdwond had opgelopen, voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De 19-jarige man is op verdenking van mishandeling aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Het motief is nog niet duidelijk. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Jongeren betrapt in leegstaande woning

APELDOORN – De politie heeft dinsdagmiddag 16 juni vijf jongeren in de leeftijd van 11 tot en met 13 jaar betrapt in een lege woning aan Kanaal Zuid in Apeldoorn. De jongeren zijn verhoord en worden aangemeld bij het jeugdpreventieproject voor een passende maatregel.

Omstreeks 17.10 uur kwam bij de politie een melding binnen van een 56-jarige medewerker van een wooncorporatie uit Apeldoorn. Hij wilde een leegstaande woning aan Kanaal Zuid inspecteren nadat er reparaties en schoonmaakwerkzaamheden aan het pand waren verricht. Toen hij bij de woning aankwam zag hij dat een ruit vernield was en hoorde hij stemmen vanuit de woning. Vijf Apeldoornse jongeren, twee meisjes en drie jongens, werden in de woning aangetroffen. Ze ontkenden de ruit te hebben vernield.  De jongelui zijn gehoord aangemeld voor een jeugdpreventieproject waar een passende maatregel zal worden opgelegd.

Gewond door aanrijding

HATTEM – Bij een aanrijding op de Apeldoornseweg in Hattem tussen een voetganger en een automobilist is dinsdagmiddag 16 juni de voetganger gewond geraakt. De 18-jarige jongen is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

De 44-jarige automobilist uit Wapenveld reed rond 11.00 uur over de Apeldoornseweg en kwam uit de richting van Wapenveld. Op de linkerweghelft stond een vuilniswagen. De 18-jarige voetganger uit Zwolle stak plotseling achter de vuilniswagen over. De automobilist kon hem niet meer ontwijken. De man is voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Snelle inbraak in tankstation

EPE – In de nacht van dinsdag op woensdag 17 juni is er ingebroken in het Total-tankstation (garage Broekhuis) aan de Hoofdstraat in Epe. Er zijn onder meer sigaretten gestolen.

Omstreeks 02.55 uur kwam bij de politie de melding van de inbraak binnen. Surveillerende agenten waren in de omgeving snel ter plekke, maar troffen niemand meer in het tankstation aan. In het tankstation was een flinke ravage aangericht, diverse goederen lagen op de grond. Er werden onder andere sigaretten weggenomen. De politie is met onder meer een buurtonderzoek gestart en is op zoek naar tips en getuigen. Men kan bellen via 0900-8844.