+ Roemeense winkeldieven aangehouden - GelreNieuws.nl

+ Roemeense winkeldieven aangehouden

Geplaatst op 16 juni 2009, om 23:22 uur

politieZUTPHEN – Op maandag 15 juni heeft de politie een 18- jarige en 25-jarige Roemeen aangehouden voor winkeldiefstal. Het duo was zonder te betalen een winkel uitgelopen in de Gasthuisstraat in Zutphen. Eenmaal buiten werden zij door ingeseinde agenten in de kraag gegrepen.

Maandagmiddag 15 juni omstreeks half drie kreeg de politie een melding binnen van diefstal bij een winkel aan de Gasthuisstraat in Zutphen. Twee mannen hielden zich verdacht op in de winkel. Beiden werden buiten de winkel staande gehouden door het winkelpersoneel. Bij het controleren van hun tassen, bleek dat het tweetal een paar schoenen en twee broeken hadden meegenomen zonder te betalen.

Hierop heeft de politie beide mannen aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Er is hen een dagvaarding uitgereikt waarbij ze op een later tijdstip voor de politierechter zullen moeten verschijnen.

Dronken man aangehouden

NEEDE – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag 16 juni een 60-jarige man uit Neede aangehouden voor openbare dronkenschap.

Op maandagavond 15 juni om 23:53 uur kreeg de politie een melding binnen dat er een man in de bosjes zou liggen met naast zich een blaffende hond. De verdachte werd door de politie op een groenstrook van de Dumasweg te Neede aangetroffen. Met de hulp van een buurtbewoonster die zich over waakzame en de blaffende hond ontfermde, kon de politie bij de man komen. Hij was slecht aanspreekbaar en onvast ter been. De man rook naar alcohol. De politie heeft de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verder onderzoek. Hij werd ingesloten. Er is proces-verbaal tegen de man opgemaakt. De hond is ondergebracht bij een welwillende buurman die wel even wilde oppassen.

Man aangehouden voor openbare dronkenschap

ZELHEM – De politie heeft maandagmiddag 15 juni een 38-jarige man uit Arnhem aangehouden voor openbare dronkenschap.

De verdacht werd in een bushokje aan de Ruurloseweg in Zelhem aangetroffen. Hij was slecht aanspreekbaar, sprak zelf zeer onduidelijk en was onvast ter been. De mans rook naar alcohol. Naast hem lagen twee flessen met alcoholhoudende drank. De politie heeft de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verder onderzoek. Er is proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Man gewond na val van motor

WINTERSWIJK – Een 40-jarige man uit Winterswijk raakte zondag 14 juni gewond nadat hij met zijn motor ten val was gekomen. De man reed op de Hijinkhoekweg in Winterswijk toen hij in een bocht ten val kwam.

De politie kreeg zondagavond omstreeks 18.16 uur een melding binnen van een verkeersongeval met een motorrijder. Deze was in een bocht van de Hijinkhoekweg in Winterwijk ten val gekomen nadat hij zeer waarschijnlijk te hard heeft geremd met zijn voorrem. Toen de politie ter plaatse kwam, was het ambulancepersoneel al aanwezig. De motorrijder is met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Inbrekers nemen ook auto mee

DOETINCHEM – In de nacht van zondag op maandag 15 juni is er ingebroken in een woning aan Moldau in Doetinchem. Hierbij zijn naast diverse eigendommen van de bewoner ook de auto buitgemaakt, nadat de autosleutels die binnen in de woning lagen zijn meegenomen.

De inbraak heeft plaatsgevonden tussen 01:00 en 07:00 uur. Men is binnengekomen door een deur te forceren. Er is onder andere een geldbedrag, diverse bakpassen, een identiteitskaart, een rijbewijs, een zonnebril en een navigatiesysteem buitgemaakt. Tevens is de auto van de bewoner, een groen/grijze Volkswagen Toureg met het kenteken 51-SH-VX. meegenomen. De autosleutels lagen in de woning. De politie heeft de inbraak en diefstal in onderzoek.

Politie vordert rijbewijs snelle bromfietser in

BREDEVOORT – Een 17-jarige bromfietser uit Aalten is op maandagmiddag 15 juni aangehouden op de Bredevoortsestraatweg in Bredevoort voor het overschrijden van de maximale toegestane snelheid. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd.

Tijdens een surveillance zagen de agenten de bestuurder met hoge snelheid over het fietspad aan de Bredevoortsestraatweg richting Bredevoort rijden. Zijn hoogst gemeten snelheid was 75 km, terwijl de maximum toegestane snelheid 40 km is.  Hierop hebben de agenten de bromfietsbestuurder aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd zijn rijbewijs ingevorderd. Er is proces-verbaal tegen de jongen opgemaakt.

Man aangehouden na poging diefstal auto

VAASSEN – Een 52-jarige man uit Vaassen is maandag 15 juni rond 13:50 uur aangehouden op de Wilgenhof in Vaassen. Hij wordt verdacht van poging diefstal uit een auto.

Rond 13:20 uur kwam bij de politie de melding binnen dat een autoruit vernield was van een auto die geparkeerd stond aan de Anklaarseweg in Apeldoorn. De dader was weggereden in een auto. Natrekken van het kenteken van dit voertuig leverde de identiteit van de 52-jarige man uit Vaassen op. De man werd aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

Jongen probeert fiets te stelen

APELDOORN – De politie heeft maandagmiddag een 15-jarige jongen uit de gemeente Apeldoorn aangehouden op verdenking van  poging tot fietsdiefstal. De eigenaar van de fiets, een 36-jarige man uit Apeldoorn, betrapte de jongen op de poging tot diefstal en is hem achterna gegaan. De politie heeft de jongen daarna op de Griftstraat in Apeldoorn kunnen aangehouden.

Omstreeks 16.30 uur zette de eigenaar zijn fiets aan de Deventerstraat neer, maar toen hij een kwartier later terugkwam, was zijn fiets weg. Een omstander had gezien dat de fiets verplaatst was. De eigenaar besloot toen om op afstand te wachten en zijn fiets in de gaten te houden. Even daarna kwam de 15-jarige jongen bij de fiets. Hij vluchtte toen hij de eigenaar zag, waarop hij gevolgd werd door de fietseigenaar. Een omstander deed direct melding bij een surveillerende agent die de jongen kort daarop op de Griftstraat heeft aangehouden.

Op het politiebureau is de jongen verhoord en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Hij wordt aangemeld bij het jeugdpreventieproject waar een passende maatregel zal worden opgelegd.

Politie waarschuwt voor gaslek – smoezen

APELDOORN – De politie in Apeldoorn waarschuwt voor mannen met zogenaamde gaslek-smoezen.

Ze komen aan de deur bij veelal ouderen en hangen een verhaal op dat de bewoner(s) de woning moeten verlaten vanwege een gaslek. Intussen wordt de woning doorzocht naar geld, bankpassen of andere waardevolle goederen. Gisteren, maandag 15 juni, kreeg de politie in Apeldoorn drie van dit soort meldingen binnen. In geen enkel geval lukte het deze mannen om een buit binnen te halen. De politie houdt er rekening mee dat het om twee dezelfde mannen gaat.
Rond 10.00 uur kwam de eerste melding van een 78-jarige bewoonster van een

woning aan de Einsteinlaan. Een man belde bij de vrouw aan met een smoes dat hij iets moest controleren in de woning. Op dat moment kwam een andere man via de achterdeur de woning binnen. Terwijl de bewoonster deze man de woning probeerde uit te krijgen zag de man bij de voordeur kans om enkele vertrekken in de woning te doorzoeken.  Vooralsnog wordt er niets vermist.

Een vergelijkbare melding kwam rond 15.00 uur van bewoners aan de Mettaweg in Apeldoorn en omstreeks 15.30 uur vanaf de Veldbrugweg in Lieren. In deze gevallen was er één man actief.  Op 11 juni jl. kwam een soortgelijke melding vanaf de Operettestraat in Apeldoorn. Telkens wordt gemeld dat men de woning moet controleren en ondertussen is men uit op geld of bankpassen. De politie waarschuwt voor dit soort praktijken en vraagt alert te zijn en in soortgelijke situaties direct de politie te waarschuwen en zo mogelijk bijzonderheden zoals een kenteken van een auto te noteren.

De politie heeft de volgende signalementen:
1: blanke man, donker haar, brildragend, lengte ongeveer  1.90 meter, leeftijd rond 45-50 jaar.
2.:blanke man, donkerblond haar, leeftijd 40-45 jaar, lengte ongeveer 1.75 meter. Beide daders spraken accentloos Nederlands.

Getuigen die van de genoemde incidenten iets hebben gezien of bijzonderheden weten, wordt gevraagd te bellen via 0900-8844.

Verwarde man aangehouden

APELDOORN – De politie heeft maandagavond een 53-jarige verwarde man uit Hoogeveen aangehouden in het centrum van Apeldoorn.

Omstreeks 22.30 uur kwam bij de politie de melding binnen van een verwarde man in het centrum. De man had nog een rekening bij een horecagelegenheid openstaan en was vervelend geweest op het terras. Op de Marktstraat zagen de agenten de man met zijn hoofd tegen de muur slaan. Hij rende weg toen hij de politie zag, maar die had hem snel ingehaald. Hij weigerde zijn identiteit te tonen aan de politie. De man is meegenomen naar het bureau maar weigert mee te werken. Op advies van een arts is de man overgebracht naar het ziekenhuis.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com