+ Ingebroken in zeven vakantiehuisjes - GelreNieuws.nl

+ Ingebroken in zeven vakantiehuisjes

Geplaatst op 15 juni 2009, om 19:06 uur

breekijzerBRAAMT – Tussen vrijdagmorgen en zaterdagmorgen 13 juni is er ingebroken in een zevental vakantiewoningen op een recreatiepark aan de Landweerswal in Braamt. Er zijn onder andere televisies en geluidsinstallaties weggenomen.

Men is binnengekomen door een raam te forceren. De politie is een onderzoek gestart en heeft een buurt- en sporenonderzoek gehouden. Getuigen worden verzocht zich te melden via 0900-8844.

Politie treft kadavers aan bij Aaltense varkensboer

AALTEN – Bij een controle op een varkensbedrijf aan de Roelendijk in Aalten heeft de politie maandagochtend 15 juni vier varkenskadavers aangetroffen die in staat van ontbinding verkeerden. Tegen de varkenshouder, een 45-jarige man uit Westendorp, is proces-verbaal opgemaakt.

De Algemene Inspectiedienst kwam op verzoek van de politie direct ter plaatse en stelde een onderzoek in op het bedrijf. Hierbij zijn diverse overtredingen van het Varkensbesluit geconstateerd, waaronder het houden van te veel dieren op een te klein oppervlak. De AID handelt deze overtredingen af. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt over het niet aanbieden van de varkenskadavers voor destructie; een overtreding van de Gezondheid- en Welzijnswet Dieren.

Politie onderzoekt mishandeling

DOETINCHEM – De politie is op zoek naar getuigen van een incident waarbij in de nacht van zaterdag op zondag 14 juni een portier van een horecagelegenheid geslagen is. Er zijn drie mannen aangehouden op verdenking van mishandeling.

Surveillerende agenten zagen omstreeks 01:17 uur drie mannen rennen bij het Simonsplein in Doetinchem. De agenten hoorden kort daarop dat de mannen betrokken waren bij een mishandeling. Ze werden aan de Nieuwsstad aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De mannen, 20-, 23- en 27- jaar, twee afkomstig uit Doesburg en één uit Duitsland, zijn voor nader verhoor ingesloten. Een portier van een horecagelegenheid in het centrum van Doetinchem zou door de mannen geslagen zijn. Hij raakte gewond aan zijn lip en gebit. Uit eerste onderzoek blijkt dat vermoedelijk veel mensen getuige zijn geweest van het incident. De politie onderzoekt het incident en doet een dringend beroep op getuigen om de politie te bellen via 0900-8844.

Verwarde man weigert tankshop te verlaten

WARNSVELD – De politie heeft zondagochtend 14 juni rond 10:00 uur een verwarde meegenomen die een tankshop aan de Rijksstraatweg weigerde te verlaten, ondanks herhaalde verzoeken van het personeel.

De 46-jarige man beweerde te weinig wisselgeld te hebben gekregen en gedroeg zich agressief . Hij bleek woonachtig in een instelling in Warnsveld en is door de politie meegenomen en overgedragen aan zijn zorgkader.

Man aangehouden voor rijden onder invloed

ERMELO – De politie heeft zondagavond 14 juni een 42-jarige man uit Ermelo aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Surveillerende agenten zagen de man omstreeks 19:30 uur op de Oude Arnhemsekarweg rijden. Agenten hadden de indruk dat de man onder invloed was van alcohol waarop hij werd gecontroleerd. De man werd aangesproken. Hierop reed hij weg en ging er vandoor in de richting van de Oude Telgterweg. De politie kon de man even later aanhouden op de Nachtegaal. De blaastest op straat wees het gebruik van alcohol uit. Hij werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse en blies een promillage van 1,4.

Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Man beroofd

APELDOORN – Een 48-jarige man uit Apeldoorn werd in de nacht van zondag op maandag 15 juni beroofd op het Operaplein in Apeldoorn door twee mannen. Zij eisten geld van hem en drukten de man tegen de grond. Hij raakte hierbij niet gewond.

De man gooide omstreeks 01:30 uur zijn afval weg in een container aan het Operaplein ter hoogte van het verzorgingstehuis. De man werd aangesproken door twee onbekende mannen. Zij eisten geld van hem en wierpen de man op de grond. Hierbij raakte zijn rollator beschadigd. Nadat de mannen geld hadden gekregen gingen zij er lopend vandoor in de richting van de Laan van Zevenhuizen.

De mannen waren ongeveer 1.90 m. lang. Eén droeg een grijs trainingspak en een donkere pet. De andere man droeg een spijkerbroek, bruine leren jas en een pet met daarop een rood logo.

De politie is meteen een zoekactie begonnen maar heeft de daders helaas niet meer aangetroffen. Er is een politieonderzoek ingesteld. Mensen die de beroving hebben gezien of informatie hebben worden opgeroepen zich te melden via 0900-8844.

Scooter en fiets weg na inbraak schuur

BEEKBERGEN – In de nacht van zondag op maandag 15 juni werd er ingebroken in een schuur aan de Vlinderstraat in Beekbergen.

De inbraak vond omstreeks 04:00 uur plaats. Een getuige zag twee personen die er vandoor gingen met een scooter en een fiets. Agenten gingen op zoek naar de verdachten die niet meer werden aangetroffen. De politie is een onderzoek gestart.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com