+ Jongen op crossmotor botst in Zutphen

Geplaatst op 23 juni 2009, om 19:09 uur

ZUTPHEN – Op maandagmiddag 22 juni kwamen op de Vliegerdijk in Zutphen door nog onbekende reden een bestelauto en een crossmotor met elkaar in botsing. De bestuurder van de crossmotor, een 16-jarige jongen uit Zutphen, is door de politie aangehouden.

Op maandag 22 juni rond 16:30 uur kreeg de politie een melding binnen van een aanrijding tussen een bestelauto en een crossmotor op de Vliegerdijk in Zutphen, waarbij beide voertuigen schade hadden opgelopen. Toen de politie ter plaatse kwam, was de bestuurder van de crossmotor verdwenen. Hij meldde zich even later zelf weer op de plaats van het ongeval. De motor bleek onverzekerd te zijn. De politie heeft de bestuurder van de motor, een 16-jarige jongen uit Zutphen, aangehouden en de motor in beslag genomen. Er is proces-

Man vernield auto’s

ZUTPHEN – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag 23 juni een 22-jarige man uit Zutphen aangehouden op verdenking van het plegen van vernielingen aan auto’s.

Na meerdere meldingen te hebben ontvangen van vernielingen heeft de politie in de nacht van maandag op dinsdag 23 juni de verdachte, een 22-jarige man in Zutphen, aangehouden op de Coehoornsingel in Zutphen. De man kon worden aangehouden dankzij een getuige. De politie heeft de man overgebracht naar het politiebureau, waar hij is ingesloten en proces-verbaal tegen hem is opgemaakt. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Jongen aangehouden in stationshal

ZUTPHEN – De politie heeft maandagmiddag 22 juni bij het station in Zutphen een 18-jarige jongen uit Apeldoorn aangehouden. De jongen fietste door de stationshal en werd zeer opstandig toen de politie hem staande hield.

De 18-jarige Apeldoorner fietste maandagmiddag 22 juni in de hal van het treinstation van Zutphen, toen de politie hem staande hield. De agenten wilden hem een boete uitschrijven, waarop de man verbaal tekeer ging en de agenten meerdere keren beledigde. Hierop is hij  aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.

Automobilist onder invloed alcohol

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag 23 juni een 43-jarige man uit Apeldoorn op de Schrijnwerkershorst in Apeldoorn aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man had daarnaast een aantal openstaande boetes die hij niet kon voldoen. Hij werd hierop ingesloten.

Surveillerende agenten zagen de man omstreeks 01:40 uur rijden. De blaastest op straat wees het gebruik van alcohol uit waarop hij werd meegenomen voor een ademanalyse. De man blies een promillage van 1,8. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast bleek dat de man een aantal boetes had openstaan. Hij kon deze niet voldoen waarop hij werd ingesloten om een vervangende straf uit te zitten.

Twee meisjes aangehouden na winkeldiefstal

APELDOORN – De politie heeft maandagmiddag 22 juni twee minderjarige meisjes (14- en 15-jaar) uit Apeldoorn aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal uit een winkel aan de Hoofdstraat.

Beveiligingsmedewerkers konden de twee meisjes omstreeks 13:20 uur overdragen aan de politie. Zij hadden even daarvoor sieraden uit de winkel meegenomen en werden betrapt. De meisjes zijn meegenomen naar het politiebureau waar zij zijn aangemeld voor een jeugdpreventieproject. Daar zal een passende maatregel worden opgelegd. De ouders van de meisjes zijn in kennis gesteld.

Schade door verkeersconflict

DOETINCHEM – Op zondagmorgen 21 juni bracht een onbekende automobilist met opzet schade aan de auto van een medeweggebruiker. Dit gebeurde op de Terborgseweg in Doetinchem.

Op zondagmorgen 21 juni omstreeks 11.00 uur stond een automobilist in een rode Opel Corsa stil voor het verkeerslicht op de Terborgseweg in Doetinchem, ten hoogte van de spoorweg. De bestuurder wilde rechts afslaan, de Kennedylaan op, toen plots een zwarte Nissan Patrol met aanhangwagen hem de weg versperde. De bestuurder van deze auto, met het kenteken VR-88-DJ, stapte uit en schopte de spiegel van de rode Opel Corsa eraf. Tevens rukte hij aan het openstaande raam van de linker voorportier en schreeuwde richting de bestuurder van de Opel Corsa. Vervolgens is de bestuurder van de zwarte jeep er vandoor gegaan. De politie zoekt getuigen van dit voorval en vraagt hen contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844.

Luidruchtige man zingt op politiebureau verder

DOETINCHEM – De politie heeft op dinsdag 23 juni een 39-jarige man uit Doetinchem aangehouden voor het plegen van enorme geluidsoverlast in de nachtelijke uren. Vanuit zijn woning was zeer luide muziek waarneembaar. Ook tijdens de aanhouding liet de man ook verbaal duidelijk van zich horen.

De politie kreeg in de nacht van maandag op dinsdag 23 juni meerdere meldingen binnen van ernstige geluidsoverlast bij een woning in de Louise de Colignystraat in Doetinchem. Toen agenten ter plaatse kwamen was de geluidsoverlast nog steeds duidelijk waarneembaar. Hierop heeft de politie de bewoner aangehouden, waarbij hij de agenten duidelijk te kennen gaf het hier niet mee eens te zijn d.m.v. het uiten van verscheidene bedreigingen en beledigingen aan het adres van de betreffende agenten. De 39-jarige bewoner is overgebracht naar het politiebureau alwaar proces-verbaal tegen de man is opgemaakt. De geluidsapparatuur is door de politie in beslag genomen.

Te jonge autobestuurder aangehouden

DOETINCHEM – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag 23 juni op de Keppelseweg in Doetinchem een 17-jarige jongen uit Didam aangehouden voor het rijden in een personenauto zonder geldig rijbewijs.

De politie merkte in de nacht van maandag op dinsdag 23 juni de auto met de 17-jarige bestuurder op doordat hij geen verlichting voerde. De politie hield de bestuurder op de Keppelseweg in Doetinchem staande. De jongen had geen rijbewijs en was pas 17 jaar.

Hierop is de jongen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar een proces-verbaal tegen de jongen is opgemaakt.

Hennepkwekerij ontmanteld

WINTERSWIJK – De politie heeft op maandag 22 juni in een pand aan de Snelliusstraat in Winterswijk een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld.

De onderzocht het pand na eerder onderzoek. Er werden 315 jonge planten aangetroffen. De planten en apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. De politie doet onderzoek naar de huurder van het pand en de eigenaar van de kwekerij.