+ Man aangehouden na bedreiging

Geplaatst op 22 juni 2009, om 14:28 uur

ZUTPHEN – De politie heeft zondag 22 juni een 43-jarige man uit Zutphen aangehouden op verdenking van het bedreigen van een 45-jarige vrouw, ook afkomstig uit Zutphen.

De vrouw was op 19 juni aanwezig in een instelling aan de Houtwal in Zutphen toen de 43-jarige man haar op de binnenplaats van de instelling verbaal bedreigde. Enkele uren later probeerde de man via de toegangsdeur opnieuw bij de vrouw te komen, die inmiddels binnen werd opgevangen. Dat lukte niet omdat de beveiliging hem tegenhield, maar de man bedreigde de vrouw opnieuw vanuit de deuropening. De politie wist de man zondag naar aanleiding van een overlastmelding te lokaliseren en heeft hem aangehouden. De man is ingesloten voor nader verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.

Hennepkwekerij ontmanteld

ZUTPHEN – De politie heeft zondagavond 21 juni bij een politieonderzoek in een pakhuis aan de Heukestraat in Zutphen een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. Maandag 22 juni is een 34-jarige man uit Zutphen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de kwekerij.

De politie onderzocht het pand na een melding over een verdachte situatie. In het pand werden in twee ruimtes ruim 380 geoogste planten aangetroffen. Er wordt onderzocht of er illegaal stroom werd afgetapt. De verdachte is ingesloten voor nader verhoor. De aangetroffen apparatuur en plantresten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De politie maakt proces-verbaal op.

Diefstal uit tent bij Bussloo

VOORST – In de nacht van zondag op maandag 22 juni zijn er computerschermen gestolen vanuit een grote tent die opgesteld stond op het terrein van Bussloo aan de Withagenweg in Wilp (vlakbij de golfbaan).

Een beveiliger ontdekte de inbraak en alarmeerde de politie. De dader(s) bleken het terrein opgekomen te zijn door een hek te forceren. Er bleken in ieder geval twee computerschermen ontvreemd. De politie stelt een onderzoek in. Getuigen kunnen bellen met de politie via 0900-8844.

Doorrijder blijkt onder invloed

PUTTEN – Op zondagavond 21 juni heeft de politie een 26-jarige man uit Putten aangehouden nadat hij onder invloed van alcohol bij een aanrijding betrokken was. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

De politie ontving de melding omstreeks 23:50 uur. Er zou een aanrijding hebben plaatsgevonden aan de Arendstraat in Putten. Een automobilist was tegen een geparkeerde auto aangereden en is vervolgens doorgereden. En oplettende getuige zag de aanrijding en noteerde het kenteken. Ter plaatse stond er een auto tegen een lantaarnpaal. Het geparkeerde voertuig was vermoedelijk doorgeschoten na de aanrijding. De politie trof de betrokken bestuurder thuis aan. De 26-jarige man bleek onder invloed van alcohol. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 2.1. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Vrouw gewond bij frontale aanrijding

APELDOORN – Een 38-jarige vrouw uit Apeldoorn raakte zondagmiddag 21 juni gewond na een frontale aanrijding tussen twee personenauto’s. De vrouw zat als inzittende in één van de betrokken auto’s en is met een pijnlijke pols en nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde omstreeks 14:45 uur. Een 36-jarige automobilist uit Apeldoorn reed over de Woudhuizermark in Apeldoorn, hij kwam vanuit de richting Barnewinkel. In de bocht ter hoogte van de Zutphensestraat kwam de bestuurder door onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terecht. Een 26-jarige vrouw uit Klarenbeek kwam vanuit tegengestelde richting aanrijden. De auto’s botste frontaal tegen elkaar waardoor de 38-jarige inzittende gewond raakte. De vrouw zat bij de 36-jarige man in de auto. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis.

Minderjarig duo aangehouden voor beroving

APELDOORN – De politie heeft maandagmorgen 22 juni twee verdachten aangehouden naar aanleiding van een beroving in de nacht van zaterdag op zondag 14 juni. Bij de beroving liep een 19-jarige vrouw uit Apeldoorn een hoofdwond op, haar handtas werd weggenomen.

De politie kwam de verdachten, een 15-jarige jongen en een 16-jarig meisje beiden afkomstig uit Apeldoorn, op het spoor tijdens het onderzoek. Op maandagmorgen werden zij aangehouden en ingesloten voor nader verhoor.

Het incident deed zich in de nacht van zaterdag op zondag 14 juni voor tussen 04:00 en 04:30 uur. De vrouw fietste vanuit het centrum onder de fietstunnel bij het station in Apeldoorn door. Toen zij vervolgens over de 2e Wormenseweg fietste werd zij beroofd van haar tas.

Serie auto-inbraken

BRAAMT – Zondag 21 juni is er ingebroken in zeven auto’s op een parkeerplaats van een watersportbedrijf aan de Wijnbergseweg in Braamt. De politie stelt een onderzoek in.

In alle gevallen zijn ruiten ingeslagen om toegang tot de auto’s te krijgen. Er zijn diverse goederen weggenomen zoals autoradio’s en ipods. De inbraken vonden plaats tussen 15:00 en 18:00 uur. De politie roept getuigen of anderen die meer informatie over de inbraken hebben op om de politie te bellen via 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.

Inbraak sportkantines

ULFT/GENDRINGEN – Tussen zaterdagmiddag 20 juni en zondagmiddag 21 juni is er ingebroken in een sportkantine aan de Industrieweg in Ulft, en een sportkantine aan de Waalstraat in Gendringen.

In Ulft is men binnengekomen door de ruiten van een tweetal deuren te forceren. Er is een geldbedrag gestolen.

In Gendringen is een ruit geforceerd. Er zijn diverse kasten doorzocht en flessen (fris)drank weggenomen.

De politie heeft beide inbraken in onderzoek. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844.