+ Man met stroomstootwapen aangehouden - GelreNieuws        

+ Man met stroomstootwapen aangehouden

Geplaatst op 19 juni 2009, om 17:19 uur

DOETINCHEM – Een 30-jarige man uit Doetinchem is donderdag 18 juni rond 20:50 uur aangehouden op de Bevrijdingsstraat in Doetinchem. Hij bleek een stroomstootwapen bij zich te hebben.

Agenten hielden de man staande omdat hij aan het bumperkleven was. Onderzoek toonde aan dat de man gesignaleerd stond, bovendien viel er een stroomstootwapen uit de mouw van de man toen hij uit de auto stapte. De man is direct aangehouden en op het politiebureau verhoord. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Getuigen tasjesroof gezocht

DOETINCHEM – De politie is op zoek naar getuigen van een tasjesroof die donderdagmorgen 18 juni heeft plaatsgevonden in de Koningin Wilhelminastraat in Wehl.

Een 88-jarige vrouw uit Wehl fietste op de Koningin Wilhelminastraat toen zij rond 09:15 uur iets hoorde. Zij stapte af en zag dat haar schoudertas uit haar fietstas was verdwenen. De politie is op zoek naar getuigen, in het bijzonder naar de automobiliste die aan de vrouw vertelde dat zij een jongen had gezien die haar tas weg had genomen. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met 0900-8844, of anoniem via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

Dronken vrouw aangehouden

RUURLO – Een 36-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats is donderdagmorgen 18 juni aangehouden voor openbaar dronkenschap.

De vrouw werd rond 06:00 uur gesignaleerd op De Zonnenberg in Ruurlo. Ze veroorzaakte hier overlast. Ter plaatse gekomen agenten hebben de vrouw aangehouden. Na verhoor is zij weer heengezonden. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Twee woninginbraken

DIDAM – In Didam zijn twee woninginbraken gepleegd. Uit beide huizen werden goederen ontvreemd.

In een woning aan de Lijsterbes werd in de morgen van donderdag 18 juni ingebroken. De
dader(s) kwamen de woning binnen door een deur te forceren. Meerdere vertrekken zijn doorzocht, en de dader(s) hebben ondermeer een portemonnee weggenomen.

Er is ook ingebroken in een woning aan de Wilhelminastraat in Didam. De inbraak is donderdagmorgen 18 juni gepleegd. De dader(s) zijn de woning binnengekomen door een schuifpui te forceren. Ondermeer een laptop en een navigatiesysteem werden weggenomen.

De politie onderzoekt beide woninginbraken.

Dier op de weg, auto te water

NOORDEINDE – Donderdag 18 juni raakte een auto rond 11:00 uur te water aan de Grootweldweg in Noordeinde. De automobilist, een 23-jarige man uit Oldebroek, moest uitwijken voor een overstekend dier. De bestuurder raakte niet gewond.

De bestuurder reed over de Grootweldweg, komend uit de richting Oldebroek, toen hij plotseling moest uitwijken voor een overstekend dier. Hij verloor hierbij de macht over het stuur en kwam via de linkerberm in het water terecht. De man kon zelfstandig uit de auto komen en liep geen verwondingen op. De brandweer heeft in samenwerking met een bergingsmaatschappij de auto uit het water gehaald.

Jongen belandt onder tractor

HATTEM – Een 18-jarige jongen uit Dronten kwam met de schrik vrij toen hij op donderdag 18 juni vast kwam te zitten onder een voorwiel van zijn tractor. Een oplettende getuige zag de jongen liggen en alarmeerde de politie. Door middel van een kraan die de tractor optilde kon de jongen bevrijd worden. Hij liep hierbij geen ernstige verwondingen op.

Aan de Geldersedijk bij een zandwinplaats in Hattem was de bestuurder van de tractor bezig om met zijn aangekoppelde tank water in te nemen uit de IJssel. Hij kwam bij het uitstappen ten val en kwam klem te zitten onder een van de voorwielen, doordat de tractor van de oever afgleed. Een oplettende getuige zag de jongen liggen en alarmeerde alle hulpdiensten. Door middel van een in de buurt aanwezige kraan, kon de tractor worden opgetild en de jongen worden bevrijd. Hij werd per ambulance met licht letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Brand in werkplaats van zorginstelling

APELDOORN – Op donderdagavond 18 juni woedde er door nog onbekende oorzaak een brand in een werkplaats op het terrein van een zorginstelling aan De Voorwaats in Apeldoorn. De brandweer bluste de brand. Er raakte niemand gewond.

Omstreeks 21:00 uur kregen de brandweer en politie een melding binnen van een brand op het terrein van een zorginstelling aan De Voorwaarts in Apeldoorn. Het bleek om een werkplaats te gaan waarin op dat moment niemand aanwezig was. De brandweer bluste de brand. Het is niet bekend hoe de brand ontstaan is.

Automobiliste aangehouden voor rijden tijdens rijverbod

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 19 juni een 42-jarige vrouw uit Apeldoorn aangehouden voor het besturen van een auto terwijl haar een rijverbod was opgelegd.

Tijdens een verkeerscontrole werd de vrouw door agenten staande gehouden. Zij kon geen geldig rijbewijs tonen, dit bleek enige jaren geleden te zijn ingetrokken en sindsdien is de vrouw meerdere malen aangehouden voor het rijden tijdens ontzegging van de rijbevoegdheid. Tevens bleek de auto die zij bestuurde onverzekerd te zijn en had ze voor een bedrag van ruim 4000 euro boetes openstaan. De politie heeft de vrouw aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar is proces-verbaal tegen haar opgemaakt. De politie heeft de auto in beslag genomen.

Verkeers- en horecacontrole

APELDOORN – De politie Apeldoorn heeft donderdagavond en -nacht 18 juni op diverse locaties verkeerscontroles gehouden. Ook is er in horecagelegenheden gecontroleerd op naleving van de horecareglementen.

De verkeerscontroles vonden plaats op meerdere locaties, waaronder het Marktplein, de Prins Willem Alexanderlaan en langs de Amersfoortseweg. Aan de controle werkten diverse instanties mee, waaronder de Koninklijke Marcehaussee, Douane en de KLPD. Ook is er een ANPR-voertuig ingezet die automatisch kentekens registreert en scant op openstaande boetes en overige overtredingen. Hiermee zijn de kentekens van ruim 2.000 auto’s gescand en in vier gevallen bleek sprake van openstaande boetes (in één geval ter waarde van bijna 4700 euro) en andere overtredingen zoals iemand die nog 21 dagen hechtenis moest uitzitten.

Verder zijn processen-verbaal opgemaakt voor ondermeer snelheidsovertredingen (15x, met als uitschieter iemand die 129 reed waar 80 was toegestaan), niet-handsfree bellen (10x), het niet dragen van de gordel (21x) en diverse overige overtredingen als rijden door rood, niet kunnen tonen rijbewijs, rijden zonder APK of verzekering, kenteken niet zichtbaar, opgevoerde bromfietsen en gladde banden.

Drie bestuurders zijn aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol, waarbij in één geval het rijbewijs is ingevorderd.

Bij de horecacontroles waren ook diverse partijen betrokken, waaronder het UWV, de gemeente en de brandweer. Naast naleving van de horecareglementen controleerde het UWV op eventuele uitkeringsfraude door medewerkers van horecagelegenheden. In diverse horecagelegenheden zijn afspraken gemaakt over te nemen maatregelen bij een nooduitgang of ter verbetering van de brandveiligheid. Het UWV heeft een aantal personeelsleden aangetroffen die ook een uitkering bleken te ontvangen, en stelt hiernaar een nader onderzoek in.