Mannen zwemmend op de vlucht voor politie - GelreNieuws.nl

Mannen zwemmend op de vlucht voor politie

Geplaatst op 8 juni 2009, om 12:22 uur

ERMELO – De politie heeft maandagochtend 8 juni rond 09:15 uur twee jonge mannen aangehouden nadat ze op de A28 gesignaleerd waren in een gestolen auto.

De politie kwam de auto even voor 08:00 uur op het spoor door een ingebouwd volgsysteem in de gestolen auto. Na het zien van de politie gingen de mannen er op hoge snelheid via de vluchtstrook vandoor. Bij de afrit van Strand Horst (afrit 11) vloog de auto op hoge snelheid de berm in, raakte diverse bomen en kwam ruim 30 meter verder in de bosjes tot stilstand. Toen de politie bij de auto kwam bleken de inzittenden te zijn gevlucht. De politie heeft met diverse eenheden in het bosgebied en op de omliggende stranden gezocht naar de verdachten. Naar aanleiding van een melding van een getuige over een man die zich verdacht in het riet zou ophouden, zijn de mannen in het water aangetroffen, vanaf Strand Horst zwemmend richting Zeewolde.

Twee politiemensen zijn ook het water ingegaan en uiteindelijk zijn de verdachten omgekeerd en teruggezwommen. De mannen zijn met onderkoelingsverschijnselen en ander nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Harderwijk gebracht. De gestolen auto zal met een kraan uit de bosjes getakeld moeten worden. De politie stelt een nader onderzoek in en zal de mannen zodra dat mogelijk is verhoren.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com