Negen aanhouding bij actie “Ochtendgloren” op A1 - GelreNieuws.nl

Negen aanhouding bij actie “Ochtendgloren” op A1

Geplaatst op 16 juni 2009, om 10:05 uur

politiecontroleRIJSSEN – Samenwerkende opsporingsdiensten hebben in de nacht van maandag op dinsdag 16 juni 2009 op de rijksweg A1 in de gemeente Rijssen-Holten de verkeerscontrole ‘Ochtendgloren’ gehouden.

In totaal zijn 790 personenauto’s/bedrijfsauto’s gecontroleerd. Er zijn negen personen aangehouden, van wie er vijf zijn ingesloten.

In beide richtingen zijn de bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol en andere overtredingen. Tevens zijn bestuurders met behulp van radar gecontroleerd op snelheid en kentekens gescand door de Catch-ken. In totaal passeerden 2948 voertuigen, waarvan er 656 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 193 km/u in plaats van de toegestane 120 km/u.

Zoveel mogelijk bestuurders zijn tussen 22.30 en 04.00 uur naar de parkeerplaatsen Bolder en Struik geleid, waar zij in eerste instantie een blaastest aflegden. Tegen twee bestuurders is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol en speed. De bestuurder die onder invloed van speed reed, onderging een bloedproef. Hij kreeg een rijverbod van acht uur.

Van de ingesloten personen werd er een gezocht door de Duitse autoriteiten. Een persoon moest DNA afstaan. Twee personen zijn ingesloten in verband met boetes die zij niet konden betalen.

Een man is ingesloten, omdat onder zijn bestuurdersstoel een portefeuille werd aangetroffen van een vrouw die begin deze maand van haar tas werd beroofd. Deze man reed overigens met een ongeldig verklaard rijbewijs.

Tijdens het preventief fouilleren zijn drie messen, een bijl, wurgstokjes, pepperspray en dertig traangaspatronen in beslaggenomen. Tegen de bezitters hiervan is proces-verbaal opgemaakt.

Voor de Belastingdienst zijn 24 hits aangetroffen met kentekenleesapparatuur. Er werd voor een bedrag van 50.000 euro invorderbare schulden ingevorderd. Zes voertuigen zijn in beslaggenomen en afgevoerd. 1950 euro werd direct betaald.

De Koninklijke Marechaussee heeft een Marokkaanse man met een verlopen Spaanse verblijfsvergunning overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.

De politie nam twee dozen knalvuurwerk en twee pakketten vuurpijlen in beslag. In een buitenlands voertuig stond een aantal losse jerrycans met dieselolie. De officier van Justitie heeft een schikkingsvoorstel gedaan van 150 euro, dat direct is afgerekend.

De Voedsel- en Waren Autoriteit heeft een boeterapport opgemaakt voor het vervoer van een partij kebab bestemd voor verkoop, die werd vervoerd op een smerige laadvloer.

De SIOD voerde twintig controles uit. Bij drie personen is vastgesteld dat zij een uitkering ontvingen, waarop zij geen recht hadden. In twee gevallen zal de Arbeidsinspectie worden ingeschakeld.

Aan deze ‘Ochtendgloren’ werkten ruim 110 personen mee van de regiopolitiekorpsen Twente, IJsselland en Noord en Oost Gelderland, de Duitse politie, de Verkeerspolitie en Dienst Nationale Recherche van het Korps landelijke politiediensten, Drugsexpertise Nederland, Koninklijke Marechaussee, Openbaar Ministerie, Parketpolitie, Douane, Belastingdienst, Voedsel en Waren Autoriteit, Sociale Opsporings- en Inlichtingen Dienst/UVW, Rijkswaterstaat en diverse andere ondersteunende instanties.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com