+ Aangehouden voor rijden onder invloed

Geplaatst op 16 juli 2009, om 16:50 uur

politie-blazenPUTTEN – De politie heeft woensdagavond 15 juli een 18-jarige man uit Putten aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De 18-jarige jongen, een beginnend bestuurder, werd omstreeks 23:55 uur staande gehouden op de Nijkerkerstraat in Putten, omdat hij een rotonde via de verkeerde kant nam en ook duidelijk te hard reed. Een blaastest wees uit dat de jongen onder invloed van alcohol was. Hierop is hij aangehouden. Voor vertrek naar het politiebureau gooide de bijrijder van de jongen de deur open zonder op te merken dat er twee fietsers naderden. Één van hen vloog over de kop de berm in. De politie heeft ter plekke het letsel van de fietser verzorgd, een ambulance was niet nodig. Na uitwisseling van de persoonsgegevens konden de fietsers hun weg vervolgen. De deur van de auto was dusdanig ontzet dat de auto moest worden afgesleept.

Op het politiebureau blies de 18-jarige automobilist een promillage van 0,4. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt en er zijn hem twee boetes toegekend, voor het te hard rijden en een voor het rijden onder invloed. Ook is er een rijverbod van een paar uur uitgereikt.

Man onder invloed achter het stuur Apeldoorn

APELDOORN – Donderdagmorgen 16 juli is een 37-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden voor rijden onder invloed.

De man werd rond 02:45 uur staande gehouden op de Wilhelmina Druckerstraat in Apeldoorn. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed van alcohol was. Op het politiebureau blies hij een promillage van 1,2. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij heeft een rijverbod gekregen.

Onder invloed achter het stuur Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 16 juli een 27-jarige automobilist uit de gemeente Oost Gelre aangehouden voor rijden onder invloed.

De man werd rond 03:30 uur tijdens een routinecontrole staande gehouden aan de Beethovenstraat in Lichtenvoorde. Uit een blaastest op straat bleek dat hij onder invloed was. De automobilist werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 0.9. De man kreeg een bekeuring en een rijverbod.