Drie mensen gewond bij ongeluk met huifkarren - GelreNieuws.nl

Drie mensen gewond bij ongeluk met huifkarren

Geplaatst op 4 juli 2009, om 20:15 uur

ASSEL – Zaterdag 4 juli zijn drie mensen gewond geraakt bij een ongeluk op de Assel in Assel waarbij drie huifkarren betrokken waren. Twee van hen zijn per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

De melding over het ongeluk kwam rond 12:50 binnen. Politie, ambulances en brandweer gingen ter plaatse om hulp te verlenen.

Ter plekke bleek een tweespan om onduidelijke reden op hol te zijn geslagen toen drie koetsiers bij een huifkarbedrijf hun huifkarren (1 eenspan en 2 tweespannen) aan het keren waren om ze klaar te zetten voor een wachtende groep mensen. De koetsier van het op hol geslagen tweespan, een 45-jarige vrouw uit Apeldoorn, werd overreden door de huifkar en is met ondermeer een hoofdwond, diverse kneuzingen en een gebroken rib naar het ziekenhuis vervoerd.

Het andere tweespan liep achter het op hol geslagen paard aan. De koetsier van dit span, een 28-jarige vrouw uit Apeldoorn, stond er op dat moment naast en raakte bekneld, waarbij ze been- en nekletsel opliep. Ook zij is naar het ziekenhuis vervoerd.

Van de groep wachtende mensen moest een 17-jarig meisje uit Wijk en Aalburg opzij springen voor de paarden, die in hun richting kwamen. Zij liep een enkelblessure op en is op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis gegaan.

Het span wat op hol sloeg en het span wat er achteraan liep zijn gestrand op een boom en een andere stilstaande huifkar.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com