Auto gestolen onder bedreiging vuurwapen - GelreNieuws.nl

Auto gestolen onder bedreiging vuurwapen

Geplaatst op 4 juli 2009, om 15:47 uur

ZUTPHEN – Zaterdag 4 juli hebben twee nog onbekende mannen een man bedreigd en gedwongen zijn auto af te staan op een parkeerplaats aan de Rudolf Steinerlaan in de wijk Leesten-Oost in Zutphen.

Een 23-jarige man uit Eerbeek had zijn auto hier geparkeerd en werd rond 09:00 uur aangesproken door twee mannen die hem onder bedreiging van een vuurwapen dwongen zijn auto, een donkerblauwe BMW, af te staan. Hierna ging één van de mannen er in de BMW vandoor, de ander volgde in een lichtblauwe Volkswagen Polo. De man uit Eerbeek raakte niet gewond.

De gestolen BMW heeft kenteken DR-RV-09 en 17-inch banden met spaakvelgen. De daders hebben beide een donker getinte huidskleur en droegen tijdens de overval beide een zonnebril en een hoofddeksel (één droeg een capuchon, de ander een petje). Het gaat vermoedelijk om een man van ongeveer 30 à 40 jaar oud, en een jongere man van in de twintig.

Kort voor de overval ontving de politie een melding over een Volkswagen Polo met daarin twee mannen die zich verdacht ophielden in de buurt van de Lievegoedstraat, ook in de wijk Leesten-Oost. Mogelijk gaat het hier om dezelfde Volkswagen Polo en mannen die op de Rudolf Steinerlaan de BMW hebben gestolen.

De eigenaar van de auto heeft de politie gealarmeerd en deze heeft een onderzoek ingesteld.

De politie roept mensen die de lichtblauwe Volkswagen Polo en/of de twee mannen hebben gezien zaterdagochtend op om te bellen met de politie via 0900—8844.
Ook mensen die iets van de overval hebben gezien of de BMW hebben zien rijden met daarin de twee mannen, wordt dringend verzocht de politie te bellen.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com