Man door stroomstoot getroffen - GelreNieuws.nl

Man door stroomstoot getroffen

Geplaatst op 28 juli 2009, om 18:46 uur

TraumahelikopterDOETINCHEM – Een 35-jarige man uit de gemeente Oude IJsselstreek is dinsdagochtend 28 juli met een traumaheli naar het ziekenhuis in Nijmegen vervoerd. Bij een poging om koper te stelen werd hij in een transformatorruimte van een leegstaand fabriekspand in Doetinchem door de stroom getroffen.

Het slachtoffer was ver na middernacht samen met een 22-jarig Doetinchemmer over het hek van een leegstaand fabriekspand aan de Wijnbergseweg in Doetinchem geklommen. Bij hun zoektocht naar waardevolle spullen kwamen ze bij een afgesloten transformatorruimte. Hoe zij de toegang daartoe hebben verkregen is nog niet duidelijk, maar de leidingen en transformatoren in die ruimte trokken de aandacht van beide mannen.

Toen het latere slachtoffer aan de apparatuur begon te sleutelen werd hij door een stroomstoot van 10.000 volt getroffen. Hij raakte dusdanig gewond dat zijn maatje direct 112 belde.

Door de handelingen van het slachtoffer was er een brandje ontstaan en gezien de gevaarszetting konden brandweer- en ambulancepersoneel in eerste instantie geen hulp verlenen. Toen de hoogspanning was uitgeschakeld, waarbij enkele nabij gelegen bedrijven ook tijdelijk zonder stroom kwamen te zitten, kon het slachtoffer geholpen worden.

Hij is met een traumahelikopter naar het ziekenhuis in Nijmegen vervoerd. Het is niet duidelijk hoe zijn toestand op dit moment is.

De Doetinchemmer heeft over het gebeurde een verklaring bij de politie afgelegd.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com