+ Politiemensen belaagd - GelreNieuws.nl

+ Politiemensen belaagd

Geplaatst op 5 juli 2009, om 13:36 uur

DOETINCHEM – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 5 juli een 21-jarige man uit Ulft aangehouden voor mishandeling van een politieagent. Een 47-jarige man uit Doetinchem werd aangehouden voor belediging. Beide mannen verzetten zich tegen hun aanhouding.

Twee agenten bekeurden omstreeks 01.30 uur de 21-jarige man die tegen de kerk op het Simonsplein te Doetinchem aan het urineren was. Een vriend van deze man, de 47-jarige man, bemoeide zich met de bekeuring en beledigde hierbij één van de agenten. Toen de agent hem hiervoor wilde aanhouden, probeerde de 21-jarige man uit Ulft dit te voorkomen. Hij viel de agent aan. Ook de 47-jarige man belaagde de agent. De andere agent probeerde de mannen aan te houden, wat niet lukte. Ook het gebruik van pepper-spray hielp niet. Uiteindelijk konden beiden mannen met behulp van toegesnelde agenten worden aangehouden en naar het politiebureau worden overgebracht.

Onder invloed achter stuur

LOCHEM – De politie heeft zaterdag 4 juli een 42-jarige man uit Neede aangehouden voor het rijden onder invloed. De man bleek een alcoholpromillage van 1,66 te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt.

Agenten zagen de man omstreeks 22.30 uur met hoge snelheid rijden op de Zwiepseweg in Lochem. De man kreeg een stopteken en moest blazen. Hieruit bleek dat hij teveel had gedronken waarop hij werd aangehouden. Op het politiebureau werd een ademanalyse uitgevoerd, hieruit bleek een alcoholpromillage van 1,66. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt.

Man weigert medewerking ademanalyse

LOCHEM – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 5 juli een 63-jarige man uit Barendrecht aangehouden voor het rijden onder invloed. De man weigerde mee te werken aan een ademanalyse. Hiervoor krijgt hij proces-verbaal. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Agenten lieten de man omstreeks 01.20 uur blazen op de Albert Hahnweg in Lochem. Hieruit bleek dat hij teveel had gedronken. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Op het bureau weigerde hij alle medewerking aan de te houden ademanalyse. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt.

Bekeuring voor foto’s maken op naaktstrand

BUSSLOO – Een 65-jarige man uit Apeldoorn is zaterdag 4 juli staande gehouden door mensen op het naaktstrand op Busslloo nadat hij foto’s aan het maken was op het naaktstrand. De man werd omstreeks 16.50 uur overgedragen aan de politie en naar het politiebureau overgebracht. Hij kreeg een bekeuring van 90 Euro.

Aangehouden na niet voldoen aan vordering

HEERDE – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 5 juli een 28-jarige man uit Hattem aangehouden voor het niet voldoen aan een vordering van de politie. De man verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. De man bleek ook geen geldig identiteitsbewijs bij zich te hebben. De politie maakt proces-verbaal op.

Agenten zagen de man rond 03.30 uur op de Dorpsstraat in Heerde met een geopend blikje bier in de handen lopen. De agenten spraken de man hierop aan en wilden hem hiervoor bekeuren. De Hattemmenaar weigerde echter alle medewerking en kon zich ook niet legitimeren. Hierop werd hij aangehouden. De man verzette zich hevig maar kon na gepaste dwang naar het bureau worden overgebracht. De man is ingesloten voor verhoor. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Getuigen en benadeelden fietsendiefstallen gezocht

HATTEM – De politie zoekt getuigen en benadeelden van fietsendiefstallen op het NS station ’t Harde. Hier werden op woensdag 1 juli omstreeks 15.50 uur in elk geval twee fietsen gestolen.

Getuigen zagen hoe de fietsen in een aanhangwagen van een verhuurbedrijf die achter een witte bestelbus zat, werden geladen. De politie onderzoekt de zaak en roept benadeelden op aangifte te doen. Mensen die meer informatie kunnen geven over de witte bestelbus en de aanhangwagen en die nog niet met de politie hebben gesproken, worden verzocht te bellen op nummer 0900 8844.

Scooterrijder gewond

HARDERWIJK – Een 35-jarige man uit Harderwijk is zaterdag 4 juli gewond geraakt toen hij met zijn scooter de macht over het stuur verloor. Hij moest in het ziekenhuis aan zijn verwondingen worden behandeld. De man bleek onder invloed van alcohol.

De man reed omstreeks 23.00 uur op de Korhoenlaan toen hij de macht over zijn scooter verloor en tegen een geparkeerde auto op botste. De man werd naar het ziekenhuis vervoerd waar hij een blaastest moest afleggen. Daaruit bleek het gebruik van alcohol. De gehouden bloedproef moet uitwijzen hoeveel de man precies had gedronken. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden na vechtpartij

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 5 juli een 16-jarige jongen uit Apeldoorn aangehouden voor zware mishandeling. Een 18-jarige man uit Apeldoorn werd aangehouden voor vechten op straat. Tegen de twee is proces-verbaal opgemaakt.

Agenten kregen omstreeks 03.15 uur de melding dat er onenigheid zou zijn tussen twee groepen jongens op de Hoofdstraat in Apeldoorn. Om de vechtpartij onder controle te krijgen werd de Hoofdstraat tijdelijk afgesloten door agenten. Ook werden hondengeleiders ingezet. De 18-jarige werd aangehouden nadat agenten zagen hoe hij klappen uitdeelde. De 16-jarige werd door portiers herkend als zijnde de jongen die eerder die avond iemand in het gezicht had gestoken.  Beiden werden naar het politiebureau overgebracht en krijgen proces-verbaal.

Bij de aanhouding van de 18-jarige brak een agente haar duim.  De politie onderzoekt de zaak.

Verkeerscontrole met onopvallende politiemotoren

AALTEN – Onopvallende motoragenten hebben zaterdag 4 juli op diverse plaatsen in Aalten verkeerscontroles uitgevoerd. Hierbij is ondermeer het rijbewijs van een 29-jarige motorrijder uit Aalten ingevorderd. Ook maakte de politie proces-verbaal op tegen een 54-jarige man uit Zelhem die een zogeheten ‘Stinger’ in zijn auto had.

De motorrijder reed met hoge snelheid over de Aladnaweg. De man werd geklokt met een snelheid van 120 km/h. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Hij krijgt proces-verbaal.

Bij een poging om een 54-jarige bestuurder uit Zelhem op de Varsseveldsestraatweg te controleren middels een laser, bleek dat in de auto een ‘Stinger’ zat die het ‘laseren’ onmogelijk maakte. De bestuurder kreeg een stopteken. Het kenteken van de auto en de afstandsbediening van de ‘Stinger’ werden ingevorderd.

Verder werden nog vier bestuurders bekeurd wegens snelheidsovertredingen. Eén bestuurder kreeg een bekeuring voor het voeren van een onjuist kentekenplaat, één voor het negeren van de verplichte rijrichting. Een bromfietser moest met zijn brommer op het bureau op de rollenbank, de constructiesnelheid bleek te hoog. Hij kreeg hiervoor een bekeuring.

Woninginbraak

HAART – In een woning aan de Driehondermeterweg in het buurtschap Haart in Aalten is zaterdag 4 juli ingebroken. Er werden ondermeer een laptop, fototoestel en sieraden ontvreemd. De woning werd volledig overhoop gehaald. De politie zoekt getuigen.

De inbraak is gepleegd tussen 19.00 – 20.30 uur. Een getuigen zag omstreeks 20.00 uur een onbekende auto, mogelijk een Peugeot bij de woning staan. De politie onderzoekt de zaak en vraagt getuigen zich te melden bij de politie op nummer 0900 8844.

Jongen gewond na brandje

ULFT – Een 14-jarige jongen uit Ulft is zaterdag 4 juli gewond geraakt toen jongens een vuurtje aan het stoken waren op de Tarwestraat in Ulft. De jongen liep tweedegraads brandwonden op in zijn gezicht en op zijn arm. De politie onderzoekt de zaak.

De jongen was omstreeks 19.00 uur met twee vrienden op een verlaten bedrijfsterrein. Daar

werd door twee of drie andere jongens van ongeveer 15 jaar oud een vuurtje gestookt. Op een gegeven moment werden er stenen op het vuur gegooid en er zou mogelijk wasbenzine op zijn gegooid. De jongen stond te dichtbij en kreeg het vuur in zijn gezicht. Hij moest in het ziekenhuis aan zijn tweedegraads brandwonden worden behandeld. De politie onderzoekt de zaak.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com