+ Snelheidscontrole na klachten

Geplaatst op 14 juli 2009, om 22:28 uur

Archieffoto Nicolaas Kerkmeijer/Fotobureau KerkmeijerLOCHEM – De politie in Lochem heeft maandagmiddag 13 juli na klachten van omwonenden een snelheidscontrole gehouden op de Nieuweweg in Lochem. Hierbij zijn 100 bestuurders beboet.

De politie hield de controle nadat er meerdere klachten waren binnengekomen van de bewoners van de Nieuweweg. Door de werkzaamheden in het centrum van Lochem is er veel verkeer op de Nieuweweg. Dit betreft echter een 30 km zone en veel bestuurders rijden hier volgens de omwonenden veel te hard. De politie hield daarom een snelheidscontrole. In totaal werden 405 passanten gecontroleerd, hiervan reden 100 automobilisten te hard. De hoogst gemeten snelheid was 52/km uur waar 30 km/uur is toegestaan.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Controle visserijwet

TERWOLDE – Bij een controle van de visserijwetgeving maandagavond 13 juli zijn vijf vissers beboet voor het vissen zonder vergunning.
De politie controleerde maandagavond op verschillende locaties waaronder het toevoerkanaal, de IJssel onder Terwolde en Deventer het nieuwe Zandgat. Vijf vissers visten zonder vergunning en kregen een boete van 60 euro.

Winkeldieven aangehouden

ULFT – Op maandagmiddag 13 juli heeft de politie een 21- en een 27-jarige man verhoord over winkeldiefstal. De winkeldiefstal werd ontdekt toen het duo de winkel al had verlaten. Zij werden korte tijd later aangehouden. Het duo wordt ervan verdacht onder andere levensmiddelen te hebben weggenomen uit een supermarkt aan de Ir. Sassenstraat in Ulft.

Het winkelpersoneel ontdekte de diefstal en alarmeerde de politie. De politie kwam ter plaatse en gaf het signalement van de mannen en hun auto door aan de agenten in de omgeving. Korte tijd later troffen de agenten het duo aan de Weijenborgerdijk in Lichtenvoorde. Zij werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Jongen aangehouden voor heling

DOETINCHEM – Op maandagavond 13 juli heeft de politie een 17-jarige Doetinchemmer aangehouden voor heling van een fiets. De fiets was maandagmiddag weggenomen vanuit een fietsenstalling bij een supermarkt aan de Slotlaan in Doetinchem.

De eigenaar van de fiets ontdekte de diefstal rond 20:45 uur. Hij had de fiets rond 13:00 uur in de fietsenstalling bij een supermarkt aan de Slotlaan geparkeerd. Kort nadat hij zag dat zijn fiets was weggenomen, zag de benadeelde een jongen op zijn fiets rijden. De eigenaar alarmeerde de politie. Ter plaatse hebben de agenten de jongen aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor. De politie heeft de diefstal en heling in onderzoek.

Bromfietser onderuit

DREMPT – Een 19-jarige bromfietser uit Doetinchem is maandagavond 13 juli rond 20.00 uur gewond geraakt nadat hij met zijn bromfiets onderuit ging.
Het ongeval gebeurde op de Rijksweg. Door nog onbekende oorzaak kwam de bromfietser ten val. Hij liep hierbij enkele schaafwonden op en kwam verward over. Hij is daarom voor observatie per ambulance naar het Slingeland ziekenhuis in Doetinchem gebracht. De bromfiets raakte beschadigd.