+ Softdrugs en vuurwapen aangetroffen

Geplaatst op 10 juli 2009, om 21:22 uur

KRING VAN DORTH – Op donderdagmorgen 9 juli heeft de politie een hoeveelheid softdrugs en een vuurwapen aangetroffen in een woning in het buitengebied van Kring van Dorth. De 52-jarige bewoner werd aangehouden. 

De politie ontving een anonieme melding dat er in een woning een vuurwapen en hennep aanwezig zou zijn. Op donderdagmorgen hebben agenten een onderzoek ingesteld in de woning waarbij het vuurwapen en een hoeveelheid gedroogde hennep werd aangetroffen. De 52-jarige bewoner werd aangehouden. Hij is voor nader verhoor ingesloten. De aangetroffen hennep werd in beslaggenomen en wordt vernietigd. Ook het vuurwapen wordt onderzocht en vernietigd. De politie stelt een nader onderzoek in en maakt proces-verbaal op.

Man aangehouden voor inbraak fietsenwinkel

DOETINCHEM – In de nacht van donderdag op vrijdag 10 juli heeft de politie een 28-jarige man uit Doetinchem aangehouden voor inbraak. De man werd ervan verdacht ingebroken te hebben in een fietsenwinkel.
De politie ontving rond 05:10 uur een melding van inbraak bij een fietsenwinkel aan de Rozengaardseweg in Doetinchem. Ter plaatse bleek dat men een deur had opengebroken en een fiets had weggenomen. Een getuige zag een man die hard was weggefietst vanuit de richting van de fietsenwinkel. De agenten hebben in de omgeving gezocht naar de man. Korte tijd later zagen zij aan de J.F. Kennedylaan in Doetinchem een man die aan het signalement voldeed. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De 28-jarige man is ingesloten voor nader verhoor. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Inbraak in winkel

ZELHEM – In de nacht van donderdag op vrijdag 10 juli is er ingebroken in een supermarkt aan de Bergstraat in Zelhem. Er werden onder andere sigaretten weggenomen.Men is binnengekomen door een ruit te forceren. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Hennepplanten aangetroffen in natuurgebied

GAANDEREN – De politie heeft donderdagmorgen 9 juli in een natuurgebied in de omgeving van Gaanderen 75 hennepplanten aangetroffen. Er is niemand aangehouden.

De politie ontving meerdere meldingen dat er in een natuurgebied op verschillende plaatsen hennepplanten zouden staan. Ter plaatse in het natuurgebied troffen agenten op verschillende open plekken diverse hennepplanten aan. In totaal werden er 75 planten gevonden. De planten werden in beslaggenomen en worden vernietigd. De politie onderzoekt wie er verantwoordelijk is voor de hennepplanten.

Rijden onder invloed

APELDOORN – De politie Apeldoorn heeft op in de nacht van donderdag op vrijdagnacht 10 juli een alcoholcontrole gehouden. Op verscheidene locaties in Apeldoorn werden bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Twee automobilisten werden aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.
Tijdens een alcoholcontrole heeft de politie in de nacht van donderdag op vrijdag 10 juli op de Nieuwstraat in Apeldoorn een 36-jarige automobilist, en op de Wildernislaan in Apeldoorn een 47-jarige automobilist staande gehouden. De blaastesten gaven aan dat de mannen onder invloed van alcohol waren. Hierop zijn zij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar blies de 36-jarige Apeldoorner een promillage van 1,6 promille en de 47-jarige Apeldoorner een promillage van 0,7 promille. Aan beide mannen is een rijverbod opgelegd en ze hebben een boete gekregen. Tevens is het rijbewijs van de 36-jarige bestuurder ingevorderd.

Mannen aangehouden met gestolen combinatie

APELDOORN – Vrijdagochtend 10 juli heeft de politie rond 08:15 uur twee mannen aangehouden die reden in een gestolen bestelauto met aanhangwagen met daarop een shovel en een aggregaat. De voertuigen bleken gestolen te zijn in Arnhem.

De combinatie werd rond 08:00 uur gesignaleerd op een parkeerplaats aan de Vlijtseweg in Apeldoorn. Toen de politie de bestuurder ter controle staande wilde houden, negeerde deze het stopteken en ging hij er vandoor via de Vlijtseweg, in de richting van de Edsionlaan. De bestelbus reed om een hem tegemoetkomende politiebus heen (waarbij een spiegel van de politiebus werd geraakt) en kwam daarna in botsing met een personenauto, die ook vanaf de andere kant kwam. Hierbij raakte niemand gewond maar liep de personenauto wel schade op, aan de achterzijde van de auto. Vrijwel direct na deze aanrijding heeft de bestuurder van de bestelbus zijn vluchtpoging gestaakt, mede omdat een naderende getuige die alles had zien gebeuren zijn auto dwars op de weg had gezet. Hierna heeft de politie de twee verdachten, een 42-jarige man uit Arnhem en een 40-jarige man uit Apeldoorn, aangehouden. Beide zijn ingesloten op het politiebureau voor nader onderzoek.