Verdachten overval aangehouden

Geplaatst op 31 juli 2009, om 16:03 uur

Overval Texaco | Foto: Errol EndeveldZUTPHEN – De politie heeft donderdag 30 juli twee 17-jarige jongens uit Zutphen aangehouden. Zij worden verdacht van de overval van vrijdagavond 24 juli op het tankstation aan de Harenbergweg in hun woonplaats. Zij zijn vrijdag voorgeleid aan de Rechter-commissaris en in bewaring gesteld. De politie zoekt nog steeds contact met getuigen. Zij kunnen bellen met 0900 – 8844.

De overval werd op vrijdagavond 24 juli kort na 19.00 uur gepleegd. De verdachten bedreigden het personeel en gingen er met een onbekend geldbedrag vandoor. De politie stelde direct een uitgebreid onderzoek in de omgeving in en verstuurde eveneens en sms-alert bericht.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Naar aanleiding van dit bericht meldden zich belangrijke getuigen. Ook werd er via Meld Misdaad Anoniem informatie verstrekt. Mochten deze mensen bereid zijn om toch een verklaring bij de politie af te leggen, dan worden zij bij dezen verzocht om contact met de politie Zutphen op te nemen.

Naar aanleiding van een getuigenoproep in de media heeft zich ook de man op de rode bromfiets gemeld. De pizzakoeriers en de meisjes die bij het tankstation hebben gestaan, hebben zich nog niet gemeld. De politie weet dat er zich op het moment van de overval nog meer mensen in de buurt van het tankstation hebben opgehouden. Ook deze getuigen wil de politie graag spreken. Tot slot zoekt zij ook nog contact met een man die met een rugtas met visvoer in de buurt van de Vijver heeft gelopen.

Alle getuigen worden dringend verzocht om contact met de politie op te nemen via 0900 – 8844.