Zutphenaar aangehouden voor asociaal rijgedrag

Geplaatst op 11 juli 2009, om 20:14 uur

ZUTPHEN – Vrijdagavond 10 juli is een 19-jarige automobilist uit Zutphen aangehouden door de politie voor asociaal rijgedrag. De politie zoekt getuigen die het asociale rijgedrag hebben waargenomen.

De automobilist wordt ervan verdacht een 30-jarige automobilist uit Utrecht geïntimideerd te hebben door ondermeer te proberen de man klem te rijden en obscene gebaren naar hem te maken. Ook achtervolgde hij de 30-jarige man een lange tijd. De man uit Utrecht voelde zich dusdanig geïntimideerd dat hij niet durfde te stoppen met rijden. Hij heeft tijdens de autorit de politie gewaarschuwd die de 19-jarige man rond 21:30 uur op de rotonde bij de Nieuwe IJsselbrug in Brummen aan konden houden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De automobilisten hebben beiden een blauwe personenauto en zij hebben gereden op diverse wegen in de buurt van Zutphen, Brummen en Apeldoorn. De politie is op zoek naar getuigen van dit voorval. Vooral naar getuigen die de twee blauwe personenauto’s hebben zien rijden op de weg van Eerbeek naar Apeldoorn, langs het Apeldoorns Kanaal, rond een uur of 21:00. Getuigen kunnen contact opnemen met 0900-8844.