+ Automobilist onder invloed

Geplaatst op 7 augustus 2009, om 15:31 uur

onder-invloedALMEN – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 7 augustus een 47-jarige man uit de gemeente Lochem aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.

De man werd rond 02:00 uur staande gehouden aan de Almenseweg in Almen. Hij viel op door zijn hoge snelheid. Uit een blaastest op straat bleek dat de man onder invloed was. De automobilist werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 1. De man kreeg een bekeuring en een rijverbod.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Glaasje op, geen rijbewijs en valse naam

ZUTPHEN – De politie heeft donderdagavond 6 augustus een 41-jarige automobilist uit Lochem aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs en gaf een valse naam op.

De automobilist werd rond 21:15 uur tijdens een routinecontrole staande gehouden aan de Voorsterallee in Zutphen. Uit een blaastest bleek dat hij gedronken had. Toen de agenten hem naar zijn naam vroegen gaf de man, naar later bleek, een valse naam op. Ook bleek hij niet in het bezit van de een geldig rijbewijs. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 0.6. De man kreeg een rijverbod en drie bekeuringen.

Gewond bij valpartij

HATTEM – In de nacht van donderdag op vrijdag 7 augustus raakten een 22-jarige en een 37-jarige man, beiden uit Wapenveld, gewond bij een valpartij. Dit gebeurde op de Geldersedijk in Hattem. De mannen waren onder invloed van alcohol.
De politie ontving omstreeks 02:20 uur de melding van het ongeval. De twee mannen hadden zich op de fiets voort laten trekken door en bevriende bromfietsbestuurder. Op de Geldersedijk van Hattem naar Zwolle, ter hoogte van de spoorwegovergang kwamen de sturen in elkaar.  Bij de valpartij raakte de 22-jarige man die achterop de scooter zat gewond aan zijn kin. De 37-jarige man op zijn fiets liep letsel aan zijn hand op. Beide mannen zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De mannen bleken onder invloed van alcohol en hebben een boete gekregen wegens openbare dronkenschap.