+ Jongen geeft driemaal valse identiteit op aan politie - GelreNieuws        

+ Jongen geeft driemaal valse identiteit op aan politie

Geplaatst op 7 augustus 2009, om 15:27 uur

politieZUTPHEN – De politie heeft op donderdagmiddag 6 augustus een 16-jarige jongen aangehouden die drie keer een valse identiteit opgaf aan de politie. De jongen zat bij een vriend achterop de bromfiets en reed over de Velengde Ooyerhoekseweg in Zutphen.

Een surveillerende agent zag rond 16:15 uur een drietal jongens op één bromfiets rijden. De bestuurder en de passagiers droegen geen van allen een helm. De agent gaf de bromfietser een stopteken en vroeg voor het uitschrijven van een bekeuring naar hun legitimatiebewijzen. De passagiers gaven aan geen legitimatiebewijs bij zich te hebben.

Daarbij gaf één van de passagiers tot drie keer toe een valse identiteit op. De jongen werd daarop aangehouden en overhandigde toen wel zijn legitimatiebewijs. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De drie kregen een boete voor het niet dragen van een helm van 60 euro, de jongen die onjuiste gegevens opgaf, kreeg bovendien een boete van 150 euro.

Inbraak kledingwinkel

EPE – In de nacht van woensdag op donderdag 6 augustus vond er een inbraak plaats in een kledingwinkel aan de Sternpassage in Epe. Er is een geldbedrag ontvreemd.
De politie ontving omstreeks 09:15 uur de melding van de inbraak. Men is binnengekomen door een deur te forceren. Enkele plekken in het pand zijn doorzocht en men heeft uiteindelijk geld meegenomen. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Verdacht bezoek

LICHTENVOORDE – De politie kreeg donderdagochtend 6 augustus een melding van een bedrijf uit Lichtenvoorde. Men had twee mannen op bezoek gehad die zich verdacht gedroegen.
Aan de hand van de opgegeven informatie stelden agenten een onderzoek in en troffen hen op het industrieterrein in Lichtenvoorde in een auto aan. De bestuurder, een 30-jarige man uit Enschede bleek niet in het bezit van een rijbewijs en moest ook nog een boete betalen. Hij werd aangehouden en nadat de boete betaald was, kon hij met een nieuw exemplaar voor het rijden zonder rijbewijs het politiebureau verlaten. Aangezien zijn maatje ook geen rijbewijs had moest er eerst een chauffeur uit Enschede geregeld worden.

Man aangehouden voor fietsdiefstal

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 7 augustus een 43-jraige man aangehouden op verdenking van fietsdiefstal.
Surveillerende agenten zagen de man omstreeks 05:20 uur fietsen op de Schrijnwerkershorst in Apeldoorn. De man droeg een fiets op zijn rug, waarvan het slot nog dicht was. De politie heeft de Apeldoorner staande gehouden en gevraagd naar de herkomst van de fiets. De man had hier geen duidelijke verklaring over. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. De fiets is in beslag genomen ten behoeve van het onderzoek.

Man aangehouden voor mishandeling

APELDOORN – De politie heeft donderdagmiddag 7 augustus een 29-jarige man uit Apeldoorn aangehouden voor mishandeling van een personeelslid van een zorginstelling voor dak- en thuislozen in Apeldoorn.
De politie kreeg omstreeks 12:50 de melding van het voorval. Een 29-jarige Apeldoorner zou problemen hebben veroorzaakt in de zorginstelling in het centrum van Apeldoorn. Hij een mes op zak dragen en toen een medewerker de man hierop aansprak, zou hij hem geslagen hebben. Hierna was de man de stad ingevlucht. De politie kon op aanwijzingen van het personeel de verdachte even later op de Deventerstraat aanhouden. Hij maakte een verwarde indruk en was duidelijk onder invloed van verdovende middelen. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor verhoor. Hierna is hij opgenomen in een instelling voor de geestelijke gezondheidszorg.