+ Tankwagen in de sloot

Geplaatst op 21 augustus 2009, om 13:52 uur

PUTTEN – Op donderdagochtend 20 augustus raakte een tankwagen met vloeibare mest op de Broekenmolenweg in Putten in een sloot. De inhoud van de tank werd overgepompt en de tankwagen werd uiteindelijk uit de sloot getakeld.

De hulpdiensten ontvingen omstreeks 08:20 uur de melding van het incident. Een trekker met daarachter een tankwagen gevuld met vloeibare varkensmest, wilde op de Broekenmolenweg in Putten een stilstaande vrachtwagen passeren. Hierbij reed hij over grasblokken aan de zijkant van de weg die langzaam wegzakten. Hierdoor gleed de tankwagen de sloot in. Er raakte niemand gewond. Er ontstond een klein lek in de tank en de brandweer wist dit provisorisch te dichten, wardoor maar een kleine hoeveelheid mest in de droge sloot terecht kwam. De eigenaar van de trekker pompte de inhoud van de tankwagen over in een andere tankwagen. Met behulp van een takelkraan kon de tankwagen uit de sloot getakeld worden. De gemeente Putten heeft de Broekenmolenweg enige tijd met hekken afgesloten.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Verdachte van drugshandel aangehouden

APELDOORN -De politie heeft donderdagavond 20 augustus een 21-jarige man uit Twello aangehouden voor het mogelijk handelen in harddrugs.

De politie hield de man omstreeks 21:25 uur staande op de Paslaan in Apeldoorn. Het vermoeden was dat de man harddrugs aan het dealen was. Bij zijn fouillering bleek hij inderdaad in het bezit te zijn van een hoeveelheid harddrugs. De politie heeft de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier bleek dat de hoeveelheid drugs die de man bij zich had, totaal zo’n 10 gram cocaïne betrof. De man is ingesloten voor nader verhoor en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt

Scooterrijders gewond na eenzijdig ongeval

‘S-HEERENBERG – Een 16-jarige scooterrijder uit Hummelo en zijn 15-jarige passagier uit Doetinchem zijn donderdagmiddag 20 augustus gewond geraakt na een eenzijdig ongeval. De jongens zijn beiden gewond geraakt en met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde rond 17:05 uur. De 16-jarige scooterrijder reed over de Oude Doetinchemseweg in ’s-Heerenberg en kwam vanuit de richting Drieheuvelenweg. De scooterrijder reed vermoedelijk met hoge snelheid door een bocht waardoor hij doorschoot en tegen een stoeprand botste. Hierdoor kwam het duo ten val en raakte gewond. Ze zijn met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Scooterrijder gewond na aanrijding met fietser

VARSSEVELD – Een 53-jarige scooterrijder uit Varsseveld is donderdagmiddag 20 augustus gewond geraakt na een aanrijding met een fietser. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde rond 17:55 uur. De bromfietser en fietser reden over het fietspad naast de Doetinchemseweg en kwamen vanuit de richting Doetinchem. De 17-jarige fietser uit Varsseveld wilde op een gegeven moment rechtsaf slaan richting een verbindingspaadje. Hij stuurde naar links en werd op dat moment rechts ingehaald door de 53-jarige bromfietser waardoor er een aanrijding ontstond. De scooterrijder kwam ten val en raakte gewond. Hij is door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Verdachte van bedreiging aangehouden

ERMELO – De politie heeft donderdagavond 20 augustus in Ermelo een 36-jarige man uit Hierden aangehouden op verdenking van bedreiging.

De politie hield de man omstreeks 21:55 uur staande naar aanleiding van een melding dat de man iemand bedreigd zou hebben. Tijdens de fouillering, omdat bij de agenten het vermoeden bestond dat hij een wapen op zak zou hebben, werd de man agressief en pleegde ineens veel verzet. Met gepast geweld hebben de agenten de verdachte aangehouden. Hij bleek een mes bij zich te hebben en is overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten voor nader verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.

Inbraak in schuren

DREMPT – Tussen woensdag- en donderdagmiddag 20 augustus is er ingebroken in een tweetal schuren bij een woning aan de Tellingstraat in Drempt. Er werden onder andere gereedschappen en een aanhangwagen buit gemaakt.

Men is binnengekomen door een deur te forceren. De politie heeft de inbraak in onderzoek en de aanhangwagen staat inmiddels als gestolen geregistreerd.

Inbraak in supermarkt

GENDERINGEN – In de nacht van donderdag op vrijdag 21 augustus is er ingebroken in een supermarkt aan de Grotestraat in Gendringen. Er zijn onder andere sigaretten weggenomen.

Men is binnengekomen door een ruit te forceren. De politie onderzoekt de inbraak en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844. Of anoniem via 0800-7000.