+ Verdachte auto inbraken aangehouden

Geplaatst op 20 augustus 2009, om 15:25 uur

BRUMMEN/WARNSVELD – De politie heeft donderdagochtend 20 augustus in Warnsveld een 34-jarige Zutphenaar aangehouden. Hij werd aangehouden na een poging tot diefstal van een zitgrasmaaier. Ook wordt hij ervan verdacht afgelopen nacht in Brummen benzine uit auto’s te hebben gestolen.

De politie kreeg afgelopen nacht rond 02.00 uur een melding van een verdachte situatie in Brummen aan de Maarten Putstraat. Hier zouden twee mannen aandacht voor geparkeerde auto’s hebben. Het duo was met een auto vertrokken en werd niet meer aangetroffen. De informatie werd aan de andere surveillance-eenheden in de omgeving doorgegeven. Rond 05. 00 uur kwam vanuit Warnsveld een melding dat twee mannen waren overlopen bij een poging tot inbraak in een schuur aan de Vordenseweg. Hier had men een zitgrasmaaier trachten te stelen. De auto van de verdachten was achtergebleven en deze voldeed aan de informatie over de verdachte auto in Brummen. Inmiddels kwamen uit deze plaats de eerste meldingen van inbraak in auto’s. Voornamelijk aan de Deele had men van meerdere auto’s de tankdop geforceerd, kennelijk om benzine te stelen. Zes gedupeerden hebben zich al gemeld.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Tijdens het onderzoek naar beide verdachten in Warnsveld, werd enige tijd later de 34-jarige eigenaar van de aangetroffen auto aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Het onderzoek naar de andere man loopt nog. De politie adviseert gedupeer-den van de pogingen tot diefstal in Brummen om aangifte te doen. Hiervoor dient u contact met 0900 -8844 op te nemen voor het maken van een afspraak voor de aangifte.

Steen door de ruit


VAASSEN
– In de nacht van woensdag op donderdag 20 augustus is bij een woning in de Krugerstraat en een woning in het Hazelaarhof, beiden in Vaassen, een steen door de ruit gegooid. De politie onderzoekt deze baldadigheid.

De politie kreeg omstreeks 03:25 uur twee meldingen binnen van het feit dat bij de betreffende woningen in bovengenoemde straten in Vaassen een steen door de ruit was gegooid. Hierbij zou ook huisraad in de woningen vernield zijn. De politie is op zoek naar de daders van deze baldadigheid en vraagt de mensen die eventueel iets gehoord of gezien hebben betreffende deze acties, zich te melden via 0900-8844.

Vrouw gewond na val van fiets

VAASSEN – Op woensdagavond 19 augustus raakte een 48-jarige vrouw uit Vaassen gewond toen zij op de Kerkweg in Vaassen met haar fiets ten val kwam.

De hulpdiensten kregen omstreeks 23:50 uur de melding van het ongeval. Een 48-jarige vrouw was op de Kerkweg met haar fiets ten val gekomen, nadat zij met haar stuur het achterwiel van de fiets van haar man raakte. Het echtpaar was vanaf de dorpsavond op weg naar huis. De vrouw is met hoofdletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Met wiet niet op bezoek in gevangenis

ZUTPHEN – Tijdens een preventieve drugscontrole in de Penitentiaire Inrichting in Zutphen zijn woensdagmiddag 19 augustus drie bezoekers geweigerd omdat één van hen een geringe hoeveelheid wiet bij zich had.

In de betreffende inrichting worden regelmatig preventieve controles gehouden om te kijken of er geen drugs naar binnen worden gesmokkeld. Hierbij worden speciale drugshonden ingezet en woensdagmiddag bleek de hond aan te slaan op een groepje dat naar binnen wilde. Men werd geweigerd en bij controle bleek dat één van deze bezoekers een geringe hoeveelheid wiet bij zich had. De politie Zutphen werd in kennis gesteld en van deze bezoekers bleken twee geen identiteitsbewijs te kunnen tonen. Voor dit feit kregen zij een bekeuring. De hoeveelheid wiet was dermate gering dat er geen bekeuring voor uitgeschreven werd.

Zakkenrollers

ZUTPHEN – Een oudere dame uit Brummen is woensdagmiddag 19 augustus in het centrum van Zutphen de dupe geworden van zakkenrollers. Zij mist haar portemonnee met pinpas.

De vrouw was omstreeks 14.35 uur in het centrum van Zutphen en had enkele boodschappen gedaan. Eenmaal op de Overwelving merkte zij dat haar portemonnee verdwenen was. Bij informatie bij de bank bleek er al geld van haar rekening te zijn gepind. De politie vraagt bij verdachte situaties direct de politie te informeren.

Ongeval op snelweg A28

ERMELO – Op woensdagmiddag 19 augustus raakten twee inwoners uit Den Haag, gewond toen zijn met hun auto op de snelweg A28 ten hoogte van Strand Nulde over de kop sloegen.

De hulpdiensten kregen omstreeks 15:15 uur de melding van het verkeersongeval. De mannen (47 en 48 jaar) reden in hun personenauto op de A28 richting Nijkerk, toen ter hoogte van Strand Nulde de auto door onbekende oorzaak de middenberm raakte en vervolgens door een stuurcorrectie over de kop sloeg. De twee inzittenden konden op eigen kracht het voertuig verlaten. Beide mannen zijn met hoofdletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De verkeersongevallendienst deed onderzoek naar het ongeval. Het voertuig is afgesleept.

Pannetje droog gekookt

ZUTPHEN – De brandweer en politie zijn woensdagmiddag 19 augustus uitgerukt in verband met een brandmelding aan het Van Nagelplein in Warnsveld. Gelukkig was er geen brand ontstaan, wel een pannetje droog gekookt.

De alarmcentrale kreeg omstreeks 10.50 uur een melding dat er brand zou woeden in de keuken van een woning. Er bleek niemand meer in de woning aanwezig te zijn. Op het brandende gasstel bleek een pannetje met eten te hebben gestaan. De brandweer kon zonder schade aan te brengen naar binnen en haalde het pannetje van het vuur.

Binnen was wel de nodige rookontwikkeling ontstaan en alle ramen en deur werden geopend voor ventilatie.
Na enkele minuten kwam bewoonster aan gelopen, zij had zich gerealiseerd dat ze het pannetje op het vuur was vergeten.