+ Bekeurd voor vuurtje stoken

Geplaatst op 20 augustus 2009, om 12:29 uur

politieberichtenBRAAMT – De politie heeft woensdagavond 19 augustus enkele jongeren op het recreatieterrein Stroombroek in Braamt bekeurd omdat zij een vuurtje stookten. De brandweer hoefde niet in actie te komen.

De politie kreeg omstreeks 21.15 uur een melding dat jongeren vuurtjes aan het stoken waren op het terrein van de recreatieplas. Op borden op het terrein staat uitdrukkelijk vermeld, dat dit niet mag en de politie heeft hen dan ook bekeurd. De ouders zijn in kennis gesteld. Even na middernacht werd een grote groep op het strand aangetroffen. Ook zij hadden een vuurtje gestookt en niet duidelijk was wie hiervoor verantwoordelijk was. Agenten hebben hen op de ‘huisregels’ gewezen, waarna de groep, nadat zij hun rommel netjes hadden opgeruimd, vertrok. De politie zal in deze warme periode in de avond- en nachtelijke uren vaker op Stroombroek controleren.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Zakkenrollen


LICHTENVOORDE
– Een op leeftijd zijnde vrouw is in een winkel aan de korte Rapenburgstraat in Lichtenvoorde woensdagmiddag 19 augustus gerold door een jongeman. Zij mist haar portemonnee met geld.

De vrouw had rond 16.00 uur geld gepind toen zij in de winkel werd aangesproken door een buitenlands sprekende jongen. Hij wilde kennelijk geld wisselen en de vrouw begreep niet helemaal wat hij wilde. Toen zij even later en boodschap wilde betalen, bleek haar portemonnee gerold.

De politie waarschuwt mensen voor dergelijke praktijken. Met enige regelmaat wordt er met babbeltrucs (geld wisselen voor de parkeermeter of om een telefoontje te plegen) vooral bij ouderen geld gerold. Doe altijd aangifte.

Openbaar dronkenschap

APELDOORN – De politie heeft op woensdagavond 19 augustus op de Deventerstraat in Apeldoorn een 63-jarige man uit Deventer aangehouden voor openbare dronkenschap.

De politie Apeldoorn kreeg omstreeks 20:30 uur een melding dat een man in de Devenstraat voor overlast zorgde. Surveillerende agenten zagen dat de man zich bij hun komst onder andere schuldig maakte aan wildplassen. Tevens liep hij luid schreeuwend over straat. Toen de agenten de man aanspraken op zijn gedrag, bleek dat hij onder invloed van alcohol was. Hierop heeft de politie de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten. De man krijgt na ontnuchtering een boete voor openbare dronkenschap.

Naakte man op fiets


WINTERSWIJK
– Twee tieners zijn woensdagavond 19 augustus in het buitengebied van Winterswijk behoorlijk geschrokken toen zij met een naakte man op een fiets werden geconfronteerd. De politie stelt een onderzoek in naar de man.

De tienermeisjes liepen omstreeks 19.00 uur over de Ravenhorsterweg toen een naakte man op een fiets hen passeerde. Zij schrokken hier behoorlijk van en zagen dat hij verderop ook nog de hond van twee wandelende mensen schopte. De politie stelde een onderzoek in naar de ongeveer 50-jarige man die richting het Hilgelo was weggefietst. De man had een bierbuik en een grijze beginnende baard. De politie vraagt mensen die met deze man geconfronteerd zijn om contact op te nemen via 0900 – 8844.

Auto inbraak

APELDOORN – De politie stelt een onderzoekt in naar een auto-inbraak op dinsdag 18 augustus, waarbij geld uit een geparkeerde auto is ontvreemd.

De inbraak vond dinsdag tussen 11:00 en 11:45 uur plaats. Een op leeftijd zijnde Apeldoorner had een geldbedrag opgehaald bij een postagentschap aan de Talingweg. Hij verstopte dit in zijn auto op de parkeerplaats van een nabij gelegen supermarkt. Bij terugkomst van de supermarkt was het portier geforceerd en bleken dieven het geld gevonden te hebben. De politie vraagt mensen die iets gezien hebben of andere informatie hebben over deze inbraak, te bellen met 0900-8844.

Rijden onder invloed

ZELHEM – Agenten hebben woensdagavond proces-verbaal opgemaakt tegen een 40-jarige inwoner uit de gemeente Bronkhorst. Hij bleek te veel gedronken te hebben en zijn rijbewijs is daarom ingevorderd.

Het rijgedrag van de man viel agenten op toen zij omstreeks 22.00 uur op de Brinkweg in Zelhem reden. De man reed nogal hard en agenten lieten hem stoppen. Bleek dat hij gedronken had en op het politiebureau blies hij 1.3 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en met een proces-verbaal en een rijverbod kon hij later die avond naar huis.