Visser met hartinfarct gevonden door sms-alert

Geplaatst op 4 augustus 2009, om 12:39 uur

EEFDE – Een 78-jarige man uit Dortmund die ergens in Nederland zat te vissen, is maandag-avond 3 augustus mede door de inzet van SMS-Alert in het buitengebied van Eefde langs de IJssel gevonden. Hij was tijdens het vissen onwel geworden en is opgenomen in het ziekenhuis.

De politie kreeg rond 21.30 uur een melding dat de ergens in Nederland vissende man onwel was geworden. Hij had nog kans gezien een kennis in Duitsland te bellen. Deze informeerde de Duitse politie en zij legden contact met de Nederlandse politie. Naast het merk van de auto en het kenteken ervan was alleen bekend dat hij ergens bij een zandgat zat te vissen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Met technische ondersteuning van het Korps Landelijke Politiediensten werd bekend dat de man in de buurt van Gorssel moest zijn. De plaatselijke politie werd ingezet en zij begonnen direct een onderzoek langs de IJssel. Direct werd besloten om ook een SMS-Alert bericht te versturen met daarin de gegevens van de auto.

Vrijwel direct kwam een reactie van iemand die de auto, eerder op de avond, in het buitengebied van Eefde had gesignaleerd. Hij begeleidde de politie naar de locatie en na enig zoekwerk in de uiterwaarden werd de man gevonden. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd en blijkt door een herseninfarct te zijn getroffen. Hoe de toestand van het slachtoffer op dit moment is, is bij de politie niet bekend.

De politie hoopt dat meer mensen zich aansluiten op SMS-Alert, zodat zij in noodsituatie de ogen en oren van politie kunnen zijn.
Informatie over het aanmelden staat op www.politie.nl/Noord_en_Oost_Gelderland