Grote inzet hulpdiensten bij brand in liftschacht van flat

Geplaatst op 6 september 2009, om 23:10 uur

Foto Fotobureau Kerkmeijer/Nicolaas Kerkmeijer
ZUTPHEN
– In een flatgebouw aan de Hazebroekstraat in Zutphen heeft zondagavond een felle brand gewoed. Twee mensen zijn gewond geraakt.

De brand woedde in de liftschacht. Volgens een woordvoerster van de politie zijn  twee mensen naar het ziekenhuis gebracht. ,,De ene is met hartklachten naar het ziekenhuis overgebracht. De ander had last van ademhalingsmoeilijkheden door de heftige rookontwikkeling. In verband daarmee werd ook een groot aantal woningen ontruimd.

De brand werd om een paar minuten over tien ontdekt door bewoners van de eerste verdieping. Ze sloegen alarm via 112 en terwijl een van hen met de brandweer sprak vond in de lift of de liftschacht een explosie plaats die via de telefoon ook in de meldkamer werd gehoord. “Binnen een paar minuten was de brandweer dan ook ter plaatse”, aldus de bewoners.

Tegen half twaalf werd het sein brand meester gegeven. De Zutphense brandweer was met drie bluswagens en een hoogwerker ter plaatse. Daarnaast was er nog een brandweerwagen uit Almen. Ook de politie rukte uit op volle sterkte, mede om de evacuatie van de flatbewoners in goede banen te leiden.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De politie is een onderzoek gestart.

Video: