+ Man aangehouden na gooien met bijtende vloeistof - GelreNieuws        

+ Man aangehouden na gooien met bijtende vloeistof

Geplaatst op 19 september 2009, om 15:46 uur

Bijtende stofNUNSPEET – De politie heeft vrijdagavond 18 september een 25-jarige inwoner van Nunspeet aangehouden. De man wordt er van verdacht dat hij vanaf een balkon van een appartement aan de Stationslaan in Nunspeet bijtende vloeistof naar beneden heeft gegooid.

Vrijdagavond 18 september werd bij de politie twee keer gemeld dat vanaf het balkon van een appartement aan de Stationslaan in Nunspeet spullen, waaronder een bijtende vloeistof, aanstekers en blikjes naar beneden werd gegooid. Eén melder kreeg de bijtende vloeistof over zich heen.

Agenten die ter plaatse gingen troffen in de woning de 25-jarige man aan en hebben hem aangehouden op verdenking van overtreding van de Wet Wapens en Munitie. In de woning werd een busje met pepperspray aangetroffen welke in beslag werd genomen. De man is overgebracht naar het politiebureau en is na verhoor in vrijheid gesteld.

Afgeleid in supermarkt, portemonnee weg

EERBEEK – Een 62-jarige vrouw uit Loenen is vrijdagavond 18 september de dupe geworden van het dievengilde. In een supermarkt in Eerbeek wist men haar portemonnee te stelen.

De vrouw had omstreeks 20.00 uur boodschappen gedaan in een supermarkt aan de Stuijvenburchstraat in Eerbeek. Bij het inpakken van de boodschappen had zij haar tas aan het eind van de lopende band bij haar boodschappen staan. Op een gegeven moment werd zij door een man afgeleid die haar een vraag stelde. Een vrouw die bij de man was wist op dat moment de portemonnee uit de tas van de vrouw te halen. De man en de vrouw waren tussen de 25 en 30 jaar oud. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Twee ouderen gedupeerd door babbeltruc

APELDOORN – Donderdagmiddag 17 september hebben een nog onbekende man en vrouw zich met een smoes binnengedrongen bij twee woningen aan de Gemzenstraat en Loolaan. Aan de Gemzenstraat is vermoedelijk alleen een huissleutel weggenomen, aan de Loolaan miste de bewoonster na vertrek van het duo enkele sieraden.

Als eerste meldde het duo zich rond 14:15 uur aan de Gemzenstraat bij een 87-jarige mevrouw. Het tweetal praatte zich met een smoes binnen, maar in de gang vertrouwde de 87-jarige vrouw het al niet meer en stuurde ze weg. Nadien miste ze wel haar huissleutel. Uit voorzorg zijn haar sloten vervangen. Tussen 16:00 en 17:00 uur belde zeer waarschijnlijk hetzelfde duo aan bij een 84-jarige vrouw aan de Loolaan. Hier werd de bewoonster gevraagd een enquête in te vullen. Terwijl één van hen steeds bij de vrouw in de woonkamer bleef gaven de man en vrouw achtereenvolgens beide aan van het toilet gebruik te moeten maken. Na vertrek van het tweetal bleken sieraden te zijn weggenomen uit een slaapkamer.

De nog onbekende man en vrouw praatten beide Nederlands, waarvan het Nederlands van de man gebrekkig was. Beide hadden een licht getinte huidskleur. De vrouw had lang donker haar en de man had kort donker haar. De politie heeft een onderzoek ingesteld en roept mensen die het tweetal mogelijk ook hebben gezien of aan de deur hebben gehad op om de politie te bellen via 0900-8844.

Verder waarschuwt de politie mensen met klem om nooit onbekenden zomaar binnen te laten, en bij mensen die bijvoorbeeld aangeven te komen om gas- of waterstanden op te nemen eerst om legitimatie te vragen.

Politie voorkomt confrontatie voetbal supportes

DOETINCHEM – De politie in Doetinchem heeft vrijdagavond 18 september voorkomen dat na de voetbalwedstrijd van de Graafschap tegen Fortuna supportersgroepen met elkaar slaags raakten.
Na afloop van de wedstrijd de Graafschap – Fortuna werd op de A18 bij Wehl een groep Fortunasupporters gesignaleerd die op weg was naar Doetinchem om de confrontatie aan te gaan met Graafschapsupporters. De groep van ongeveer 50 personen werd op een parkeerplaats bij Wehl staande gehouden en gecontroleerd. In de auto van een 18-jarige inwoner van Meerssen werd een ijzeren stang aangetroffen. De jongen werd aangehouden en kreeg door de Officier van Justitie een boete van 100 euro opgelegd. De supporters werd te kennen gegeven dat ze de gemeente moesten verlaten en zijn door de politie begeleid op hun weg terug naar huis. De wedstrijd zelf verliep zonder onregelmatigheden.

Alcohol controle

AALTEN – De politie in Aalten heeft vrijdag 18 september samen met medewerkers van het verkeershandhavingsteam van de regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland op verschillende plaatsen in Aalten een alcoholcontrole gehouden. Er werden 1087 bestuurders gecontroleerd, niemand bleek onder invloed.

De controles werden tussen 16.00 en 21.30 uur gehouden op de N313 (rotonde Hamelandroute/Kiefteweg en op de N318 (rotonde Bredevoortsestraatweg / Lichtenvoordsestraatweg). Van de gecontroleerde automobilisten bleek er niemand onder invloed van alcohol te zijn.

Man met nepvuurwapen aangehouden


APELDOORN
– Een 27-jarige man uit Apeldoorn is vrijdagavond 18 september aangehouden omdat hij in het bezit bleek van een balletjespistool.

Rond 16.00 uur kreeg de politie de melding dat er een man in het centrum van Apeldoorn liep die in het bezit was van een op een vuurwapengelijkend voorwerp.
Agenten troffen de man aan op de Helfrichstraat. Na controle bleek dat hij in het bezit was van een nep vuurwapen en van een vlindermes. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is de man in vrijheidgesteld. Het nepwapen is in beslaggenomen. Over de afhandeling van de zaak wordt contact opgenomen met de officier van justitie.

Betrapt op winkeldiefstal

DINXPERLO – Een 37-jarige vrouw uit Dinxperlo is vrijdagmiddag 18 september door personeel van een winkel aan de Hogestraat in Dinxperlo betrapt op winkeldiefstal. Zij is hiervoor aangehouden.

De vrouw werd door het personeel betrapt toen zij sieraden wilde meenemen zonder deze te betalen. Ze hielden de vrouw hierop staande en droegen haar over aan de politie. Na verhoor op het politiebureau werd de vrouw in vrijheidgesteld. De politie maakt procesverbaal op.

Bestelauto gestolen

EERBEEK – Zaterdag 19 september is een bestelauto ontvreemd die geparkeerd stond op de Groeneweg in Eerbeek.

De eigenaar had de auto vrijdag 18 september omstreeks 18.00 uur geparkeerd op de Groeneweg in Eerbeek. Zaterdag 19 september omstreeks 04.30 uur bleek deze te zijn verdwenen. De auto, een witte Ford Fiesta Courier voorzien van het kenteken 43-VS-HV, staat inmiddels internationaal als gestolen gesignaleerd. De politie onderzoekt de diefstal.

Politie zoekt benadeelde van schennispleger

PUTTEN – Donderdag 17 september hebben in Putten vermoedelijk twee openbare schennisplegingen plaatsgevonden.

Omstreeks 08.40 uur werd een 18-jarig meisje uit Putten op de Voorthuizerstraat geconfronteerd met een man die vermoedelijk met ontbloot onderlichaam in zijn auto zat. Het meisje stond bij een bushalte te wachten en werd aangesproken door de man die met zijn witte auto op de busbaan stopte. Toen het meisje bij de auto kwam zag ze dat de man geen broek aan had. Hierop is het meisje weggelopen.

Omstreeks 12.20 uur werd een vrouw op de Husselsesteeg eveneens geconfronteerd met een man die met ontbloot onderlichaam in een witte auto zat.
Getuigen meldde bij de politie dat zij waren aangesproken door een vrouw die vertelde dat ze op de Husselsestraat langs een witte auto was gefietst waarin een man zat die geen broek aan had. Bij de politie is niet bekend wie deze vrouw is.

Schennispleger aangehouden

EERBEEK – Vrijdag 18 september heeft de politie een 54-jarige man uit Eerbeek aangehouden op verdenking van het plegen van openbare schennis.

De politie kreeg omstreeks 16.00 uur de melding dat op het Odinkerf in Eerbeek een

naakte man zou rondlopen. Agenten die ter plaatse gingen troffen de man aan en hebben hem aangehouden. De man is overgebracht naar het politiebureau en na verhoor in vrijheid gesteld.

Man aangehouden na mishandeling

ZUTPHEN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 19 september twee mannen aangehouden nadat ze in een horecagelegenheid in het centrum van Zutphen ruzie met elkaar kregen.

Even na 02.00 uur kregen een 42-jarige man uit Zutphen en een 27-jarige, eveneens in Zutphen woonachtige man, ruzie met elkaar. De 27-jarige man raakte gewond aan zijn gezicht doordat de 42-jarige man hem met een glas geslagen zou hebben. De 42-jarige man raakte tijdens de ruzie licht gewond aan zijn hand. Beide mannen zijn aangehouden en overgebracht naar het politie bureau voor nader verhoor.