+ Veelpleger fietsdiefstal aangehouden

Geplaatst op 9 september 2009, om 18:45 uur

fietsenHARDERWIJK – De politie heeft dinsdagavond 8 september een 40-jarige man uit Harderwijk ingesloten vanwege een fietsdiefstal. Hij staat op de lijst van veelplegers.

De politie kreeg omstreeks 23:25 uur de melding dat een manspersoon een andere man had overmeesterd wegens fietsdiefstal. Bij een woning aan de Oranjelaan in Harderwijk was door getuigen gezien dat een man een fiets wegnam die op de oprit van de woning stond. De getuigen alarmeerden de bewoner,tevens eigenaar van de fiets en deze ging samen met een van de getuigen achter de fietsendief aan.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Op de hoek van de Rooseveltlaan en Slingerbos is de fietsendief door de eigenaar van de fiets vast gepakt en vastgehouden tot de komst van de politie. De agenten hebben de man overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt. De verdachte is een veelpleger. Naar verwachting zal hij worden voorgeleid bij de rechter-commissaris en vervolgens in hechtenis blijven tot aan de rechtszitting.

Toezicht “wij gaan weer naar school”

VAASSEN – De politie heeft op dinsdagmiddag 8 september bij een verkeerscontrole op de kruising van de Potgieterstraat en Krugerstraat in Vaassen twee inwoners beboet, één voor te hard rijden en één voor het niet dragen van een autogordel.
In het kader van het verkeersitem ”Wij gaan weer naar school” heeft de politie op bovengenoemde locatie verkeerstoezicht gehouden.

Eén inwoner van Vaassen werd beboet voor te hard rijden. Deze automobilist reed 43 km/u, terwijl 30 km/u maximaal is toegestaan. Een andere inwoner uit het dorp werd beboet voor het niet dragen van een gordel.

Snorfietser gewond bij aanrijding

NUNSPEET– Een 18-jarige jongen uit Nunspeet raakte gewond toen hij op zijn snorfiets in aanrijding kwam met een personenauto. Dit gebeurde op dinsdagochtend 8 september op de F.A. Molijnlaan in Nunspeet.

De hulpdiensten kregen omstreeks 08:35 uur de melding van de aanrijding. De jongen reed op zijn snorfiets over de parkeerplaats, parallel aan de F.A. Molijnlaan in de richting van het NS-station. Hij verleende vervolgens geen voorrang aan de voor hem van rechts komende 40-jarige automobilist uit Hierden. Een aanrijding was het gevolg. De jongen liep hoofdletsel op en is hiervoor doorverwezen naar een huisarts. De bestuurder van de bromfiets bleek geen rijbewijs of certificaat te hebben. Hiervoor heeft hij een boete gekregen.

Vrachtwagen met waardevolle lading gestolen

APELDOORN – Tussen dinsdag 8 september 21:00 uur en woensdag 9 september 05:45 uur is er op een bedrijventerrein aan de Nagelpoelweg in Apeldoorn een vrachtauto gestolen.

Het betreft een witte gesloten vrachtauto met op de zijkanten blauwe letters en het logo van het bedrijf. De vrachtauto bevatte een lading geluidsapparatuur. Afgelopen weekend is bij hetzelfde bedrijf in een bestelauto ingebroken en daarbij een autoradio gestolen. De politie heeft de zaken in onderzoek en is op zoek naar tips en getuigen. Men kan hiervoor bellen via 0900-8844.

Inbraak kledingmagazijn

DOETINCHEM – Er is ingebroken in een kledingmagazijn aan de Gildestraat in Doetinchem. Dit gebeurde in de nacht van dinsdag op woensdag 9 september. Er is een grote hoeveelheid kinderkleding weggenomen.

De politie ontving de melding van de inbraak omstreeks 08:25 uur. Men had de toegang tot het magazijn verschaft door een gat in het zijpaneel te maken. Er is een grote hoeveelheid aan dure kinderkleding weggenomen. Van de daders ontbreekt elk spoor. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Inbraken bij scholen

APELDOORN – In de nacht van dinsdag op woensdag 9 september is er in twee scholen in Apeldoorn ingebroken.
Van een school aan de Gijsbrechtgaarde werd de toegang verschaft door een deur open te breken. Onbekenden probeerden vervolgens tevergeefs de brandkast van de school te openen. Eerder deze week, in de nacht van zondag op maandag werd een ruit ingeslagen. Er zijn beide keren geen goederen ontvreemd.

De tweede inbraak die nacht, vond plaats tussen 4:20 uur en 4:26 uur in een school aan de Waleweingaarde. Hier braken onbekenden een raam open om binnen te komen. Een deel van het gebouw  werd door de daders doorzocht en er werden onder andere computers meegenomen. Of er een relatie bestaat tussen de beide inbraken is bij de politie in onderzoek.
De politie vraagt getuigen die iets gezien hebben of andere informatie hebben over de inbraken te bellen met 0900-8844.

Man aangehouden voor winkeldiefstal

ULFT – De politie heeft dinsdagmiddag 8 september een 33-jarige man uit Aalten aangehouden voor winkeldiefstal. De man werd betrapt met scheermesjes in zijn tas. Deze bleek hij niet betaald te hebben bij een winkel aan de Kerkstraat in Ulft.

Agenten zagen omstreeks 14:40 uur dat de man zich verdacht ophield bij een leegstaand pand aan de FB Deurvorsstraat in Ulft. Hij hield een plastic tas angstvallig dicht tegen zijn lichaam vast, alsof hij iets te verbergen had. Hierop hebben de agenten hem en de tas aan een onderzoek onderworpen. In de tas bleken twee verpakkingen met scheermessen die, zo later bleek bij navraag in de betreffende winkel waar de scheermessen uit afkomstig waren, niet betaald te zijn. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Met een boete van 150 euro is hij uiteindelijk weer heengezonden.

Twee mannen aangehouden

APELDOORN – De politie heeft op dinsdag 8 september in Apeldoorn twee mannen van 21 en 57 jaar uit Apeldoorn aangehouden op verdenking van mishandeling.

De twee mannen hadden omstreeks 10:10 uur op de Ugchelseweg een conflict met elkaar gehad dat was uitgelopen op een vechtpartij. De politie arresteerde beiden daarop op verdenking van mishandeling. De mannen werden na verhoor  weer op vrije voeten gesteld. Later werd de 21-jarige man opnieuw aangehouden. Volgens een getuige zou hij omstreeks 12:00 uur een band van de fiets van de 57-jarige hebben lek gestoken. De politie zocht de jongeman daarop thuis op en arresteerde hem wegens vernieling. De politie maakt tegen beide mannen procesverbaal op.

Bromfietser gewond na aanrijding

DINXPERLO – Een 16-jarige jongen uit Dinxperlo raakte gewond toen hij op zijn bromfiets in aanrijding kwam met een personenauto. Dit gebeurde op de Molenstraat in Dinxperlo op dinsdagmiddag 8 september.

De hulpdiensten kregen omstreeks 15:05 uur de melding van het ongeval. Een 34-jarige automobiliste uit Tiel reed over de Molenstraat in Dinxperlo. Op de kruising met de Maurits Prinsstraat verleende zij geen voorrang aan de voor haar van rechts komende bromfietser. Een aanrijding was het gevolg. De jongen is met beenletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.