+ 8-jarige ernstig gewond bij ruzie in speeltuin

Geplaatst op 8 september 2009, om 20:35 uur

ELBURG – Een 8-jarig jongetje uit Biddinghuizen is zondagmiddag 6 september ernstig gewond geraakt bij een ruzie in een speeltuin aan de Hanzestraat in Elburg. Hij liep onder meer verwondingen op aan zijn hoofd en is opgenomen in een ziekenhuis in Zwolle.

Bij de ruzie, die omstreeks 16.00 uur plaats vond, zouden twee jongens van 10 en 14 jaar uit Elburg betrokken zijn geweest. Zij zijn beiden kort na het incident door de politie aangehouden en in gezelschap van hun ouders overgebracht naar het politiebureau.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie is een uitgebreid onderzoek gestart, met onder meer een buurt- en sporenonderzoek. De politie is nog dringend op zoek naar getuigen. Met name een man met twee kleine kinderen, die deze middag in de speeltuin was, wordt dringend gevraagd met de politie contact op te nemen via 0900-8844.

Apeldoorner verdacht van heling mobieltje

APELDOORN – In het politieonderzoek naar een beroving op de Vlijtseweg in Apeldoorn, waarbij het slachtoffer een mobiele telefoon afhandig werd gemaakt, is maandag 7 september jl., een 30 jarige Apeldoorner aangehouden op verdenking van heling.

De beroving vond plaats in de nacht van 19 op 20 augustus jl. door twee nog onbekende jonge mannen. De aangehouden man wordt verdacht van heling van het ontvreemde toestel.

Scooterrijder gewond na aanrijding

WARNSVELD – Een 16-jarige scooterrijder uit Vorden raakte gewond bij een aanrijding met een personenauto. Dit gebeurde op maandagochtend 7 september op de kruising Dennendijk-Blekdijk-Looer Enkweg in Warnsveld.

De hulpdiensten kregen omstreeks 08:00 uur de melding van het ongeval. De 16-jarige jongen reed op de Blekdijk. Hij verleende op de kruising Dennendijk-Blekdijk-Looer Enkweg geen voorrang aan de voor hem van rechts komende 37-jarige automobilist uit Vorden. Een aanrijding was het gevolg. De jongen is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Zowel de brommer als de personenauto moesten worden afgesleept. De verkeersongevallendienst deed onderzoek naar het ongeval.

Auto’s bekrast

AALTEN – Tussen maandag 31 augustus en donderdag 3 september zijn in de Saksenstraat in Aalten twee auto’s bekrast.

De eigenaren van de auto’s waren in deze periode afwezig. Ondertussen zijn beide voertuigen bekrast door onbekenden. Één van de auto’s is in maart in dezelfde straat ook al doelwit geweest van een bekrassing. De politie vraagt mensen die iets gezien hebben of andere informatie hebben over de bekraste auto’s te bellen met 0900-8844.

Man zwaar gewond na val fiets

LOCHEM – Een 44-jarige man uit Lochem raakte zwaar gewond toen hij met zijn fiets ten val kwam. Dit gebeurde op maandagavond 7 september op het fietspad van de Larenseweg ter hoogte van de kruising met de Eekmolenweg in Lochem.

De hulpdiensten kregen omstreeks 23:15 uur de melding van het ongeval. De man had de Larense Kermis in de gemeente Lochem bezocht en was op de fiets op weg naar huis. Door onbekende oorzaak is hij tegen een rood/wit reflecterende verkeersgeleidingspaaltje gereden. De man werd buiten kennis en liggend op het fietspad aangetroffen door een toevallige voorbijganger die direct de hulpdiensten alarmeerde. De fietser liep als gevolg van zijn val ernstig hersenletsel op en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Nijmegen. De politie heeft een sporenonderzoek ter plaatse ingesteld.

Auto vernield

DOETINCHEM – Een personenauto die geparkeerd stond aan de Stokhorsterweg in Doetinchem is totaal vernield. Dit gebeurde tussen vrijdag 18:00 uur en maandag 7 september 08:30 uur.

De politie kreeg de melding van de vernieling omstreeks 08:30 uur op maandag 7 september. De eigenaar, een 41-jarige man uit Rotterdam, trof die ochtend zijn auto zwaar beschadigd en compleet vernield aan. De ruiten waren aan de voorzijde en beide zijkanten ingeslagen, beide spiegels waren eraf gehaald, diverse krassen en andere lakschade was aan de buitenkant van de auto aangebracht, het dashboard was vernield, hendels waren afgebroken en de versnellingspook was compleet uit zijn voegen gerukt. Van de dader(s) ontbreekt elke spoor. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt mensen die iets gehoord of gezien hebben betreffende de vernieling, te bellen met 0900- 8844.

Zonder geldige papieren achter het stuur

VIERHOUTEN – De politie heeft maandagmiddag 7 september een 41-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. De man reed in een auto op de Nunspeterweg en bleek niet in het bezit van een rijbewijs.

De man werd omstreeks 12:15 uur gecontroleerd. Naast het feit dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs kon hij geen kenteken- en identiteitsbewijs tonen. Daarnaast bleek dat de man nog een aantal boetes had openstaan. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Een kennis kwam zijn boetes betalen waarop de man in vrijheid werd gesteld.

Man aangehouden wegens bedreiging

APELDOORN – De politie heeft op maandag 7 september een 32-jarige man uit Apeldoorn aangehouden wegens bedreiging.
De politie kreeg omstreeks 14:00 uur de melding dat een man op de Nagelpoelweg in Apeldoorn twee mannen bedreigd zou hebben terwijl hij met een ketting zwaaide.

De twee mannen verklaarden zojuist bedreigd te zijn en hiervan aangifte te willen doen. De verdachte was nog in de buurt en werd aangesproken en aangehouden op verdenking van bedreiging. Tegen de man wordt procesverbaal opgemaakt.

Jongen aangehouden voor diefstal helm

HARDERWIJK – De politie heeft maandag 7 september een 17-jarige jongen uit Biddinghuizen aangehouden voor diefstal van een helm.

Op donderdag 3 september nam de jongen een helm mee uit een school aan het Westeinde. Dankzij een goed signalement kon de jongen afgelopen maandag worden aangehouden. Hij bekende de diefstal en is aangemeld bij een jeugdpreventieproject waar een passende

Rijden onder invloed zonder rijbewijs

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag 8 september een 26-jarige man uit Tilburg aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs en onder invloed van alcohol.

De politie controleerde de automobilist omstreeks 03:20 uur op de Prof. Röntgenstraat in Apeldoorn omdat hij op een éénrichtingsweg tegen het verkeer inreed. Een blaastest ter plaatse wees uit dat de bestuurder alcohol gedronken had. Ook bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage van ruim 0,2 promille blies. Tegen de man is procesverbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed

HIERDEN – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag 8 september een 31-jarige automobiliste uit Utrecht aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De automobilist werd omstreeks 00:15 uur gecontroleerd op de Zuiderzeestraatweg in Hierden. De blaastest op straat wees het gebruik van alcohol uit waarop zij werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. De vrouw blies een promillage van 0,7. Tegen haar werd proces-verbaal opgemaakt.