+ Veel motorrijders geflitst in Lochem

Geplaatst op 7 september 2009, om 17:18 uur

Archieffoto Nicolaas Kerkmeijer/Fotobureau KerkmeijerLOCHEM – De politie heeft op zaterdag 5 september aan de Goorseweg een snelheidscontrole gehouden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

In totaal passeerden ruim 2000 voertuigen de controle. Hiervan reden er 280 harder dan de toegestane 80 kilometer per uur. Opvallend waren twee groepen motorrijders, die stuk voor stuk te hard reden. De eerste groep bestond uit elf motorfietsers, die tussen de 135 en 164 kilometer per uur reden. Deze overtreders krijgen binnenkort een dagvaarding om zich bij de rechter te verantwoorden. In de tweede groep varieerden de snelheden tussen de 102 en 117 kilometer per uur. De bestuurders van deze groep krijgen binnenkort een acceptgiro in de bus.

Te hard en onder invloed

EERBEEK – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag 7 september in Eerbeek een 47-jarige man uit Dieren aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De politie hield de automobilist om 01:35 uur staande in de Dierenseweg omdat hij te hard reed. Een blaastest wees uit dat de man ook alcohol had gedronken. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 0,7 promille blies. De bestuurder kreeg voor het rijden onder invloed een tijdelijk rijverbod en voor het alcoholgebruik en de snelheid boetes opgelegd.

Coniferen in brand

APELDOORN – De politie doet onderzoek naar de vermoedelijke brandstichting van een aantal coniferen aan de Deventerstraat in Apeldoorn. De coniferen vatten zondag 6 september omstreeks 19.10 vlam. De brandweer heeft de brand geblust.

Getuigen gaven aan personen te hebben gezien die zich verdacht gedroegen in de omgeving van de vermoedelijk in brand gestoken coniferen. De politie heeft nog wel iemand ondervraagd die in de buurt was, maar er zijn geen aanhoudingen verricht. Als er meer mensen zijn die iets hebben gezien van de brand roept de politie hen op zich te melden bij de politie via 0900 – 8844.

Vrachtwagen gestript

APELDOORN – Een vrachtwagenchauffeur uit Apeldoorn heeft zondag 6 september aangifte gedaan van vernieling van zijn tankwagen. De tankwagen stond geparkeerd op de Dijkgraafweg in Apeldoorn. Ook een andere vrachtwagen bleek gedeeltelijk gestript.

De vernielingen zijn vermoedelijk gepleegd tussen vrijdag 4 september middernacht en zondag 6 september 17.00 uur. Van de tankwagen werden de voorste lichtunits, ruitenwissers en achteruitkijkspiegels gedemonteerd. De politie onderzoekt de zaak.

De politie vraagt mensen die iets gezien of gehoord hebben zich te melden via 0900-8844.

Motorrijder ten val

HULSHORT – Op zondag 6 september rond 14:45 uur is op de Oudeweg in Hulshorst een 63-jarige motorrijder ten val gekomen.

Vermoedelijk is de man de controle over zijn motor verloren door grind dat op het kruisingsvlak lag. De bestuurder brak hierbij zijn rechterbeen en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De toedracht van de valpartij wordt nader onderzocht.

Vrouw beroofd op straat

VAASSEN – Op zondag 6 september omstreeks 19:50 uur is een mevrouw beroofd van haar hand- en fotocameratas op de Oude Apeldoornseweg in Vaassen.

De 49-jarige vrouw sloeg, op haar fiets, net de Oude Apeldoornseweg in toen zij werd aangesproken door een onbekende man die haar vroeg hoe laat het was. Terwijl zij reageerde kwam de man dichterbij en begon aan haar hand- en fotocameratas te trekken. De vrouw kwam te vallen waarop de dader de tassen los trok en daarmee wegrende.

De vrouw mist haar bruine schoudertas met persoonlijke spullen en een zwarte tas met camera.

Het signalement van de man luidt, blanke huidskleur, 25 tot 30 jaar oud, een lengte van 1.80 meter, onverzorgd uiterlijk, lichtblauwe glanzende kleding.

De politie heeft de beroving in onderzoek en vraagt mensen die iets gezien of gehoord hebben zich te melden via 0900-8844.

Rijbewijzen ingevorderd

BERKELLAND – Zondag 6 september heeft de politie van zes personen hun rijbewijs ingevorderd na forse snelheidsovertredingen.

Een automobilist reed op de Groenloseweg in Ruurlo 145 waar 80 is toegestaan. Een motorrijder reed op de Vordenseweg in Ruurlo 130 waar eveneens 80 is toegestaan.
En vier motorrijders die samen reden op de Nettelhorsterweg in Geesteren reden 169 terwijl ook hier max. 80 is toegestaan. In alle gevallen krijgen de bestuurders een proces-verbaal en is hun rijbewijs ingevorderd.

Oudere vrouw beroofd van waardevolle documenten

NEEDE – De politie onderzoekt een insluiping die eind augustus heeft plaatsgevonden in een woning aan de Es in Neede. Bij deze insluiping zijn allerlei documenten gestolen die van zeer grote emotionele waarde zijn voor de 89-jarige eigenaresse.

De insluiping heeft tussen 22 augustus en 29 augustus plaatsgevonden. Hierbij is vanuit een slaapkamer een geldkistje en een brandkastje weggenomen met daarin een geldbedrag en allerlei documenten en goederen met een zeer grote emotionele waarde, waaronder grafdocumenten, uit de oorlog stammende brieven en foto’s, recentere foto’s, medailles en spelden van de overleden echtgenoot van de vrouw, een stamboek etc.

Ook blijkt er een bankpasje ontvreemd te zijn waarmee inmiddels een groot geldbedrag van de bankrekening van de vrouw is afgehaald.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de insluiping. Voor de insluiper of insluipers die de goederen hebben gestolen hebben veel van de weggenomen spullen geen waarde. Mogelijk is het een en ander dus ergens gedumpt. Als mensen bepaalde documenten of foto’s vinden die mogelijk van deze insluiping afkomstig zijn, kunnen zij de politie bellen via 0900-8844.

Snelheidscontrole

ZELHEM – De politie heeft maandagochtend 7 september een snelheidscontrole gehouden op het kruispunt in Zelhem waar eind juli een motorrijder en een automobilist bij een ernstig verkeersongeluk om het leven kwamen.

De controle vond vanochtend tussen 07:15 en 08:15 uur plaats op het kruispunt Hengeloseweg – Varsselsestraat – Schooltinkweg in Zelhem. Op de Hengeloseweg werden   drie automobilisten bekeurd. Hoogst gemeten snelheid was 97 km. per uur terwijl hier max. 80 is toegestaan. Op de Varsselsestraat werd een bromfietser bekeurd die 76 km p/u reed.

De politie zal in de toekomst vaker op snelheid controleren op deze locatie.