Gaslek bij felle brand in woning Lochem - GelreNieuws.nl

Gaslek bij felle brand in woning Lochem

Geplaatst op 7 september 2009, om 12:55 uur

Foto Fotobureau Kerkmeijer/Nicolaas KerkmeijerLOCHEM – In een woning aan de Molenbelt in Lochem is maandagochtend een felle brand ontstaan. Niemand raakte gewond.

De brand werd even voor half elf ontdekt door de schilder die aan de buitenzijde aan het werk was. Volgens de schilder was de rookontwikkeling enorm. Hij liep de woning nog binnen om te kijken of hij kon blussen, maar moest zich al snel terug trekken. De brandweer van Lochem was snel ter plaatse en kreeg assistentie van haar collega’s uit Barchem. Ook was een hoogwerker van de brandweer uit Zutphen uitgerukt.

De bewoners, een echtpaar, waren op het moment van de brand niet thuis. Het was voor hen een grote schok toen zij na korte tijd terugkwamen bij hun woning.

Volgens brandweerofficier van dienst Johan Veldman was de brand snel onder controle. ,, De brand is vermoedelijk begonnen in de meterkast. Daarbij is ook een gaslek ontstaan. De NUON is ingeschakeld om het gaslek te dichten.’’

Uit voorzorg werden de twee naastgelegen woningen ontruimd en was de straat afgesloten. Kort na twaalf uur hadden medewerkers van de NUON het gas afgesloten en was het gevaar geweken.

De schade aan de woning is enorm. Het huis is tot de nok toe zwart geblakerd door een dikke laag roet. Het team brand onderzoek van de brandweer Apeldoorn is een onderzoek gestart naar de exacte oorzaak van de brand.