+ Vrachtwagen verliest constructie van lading

Geplaatst op 4 september 2009, om 13:27 uur

TOLDIJK – Op donderdag 3 september raakte een 35-jarige automobiliste uit Steenderen licht gewond, nadat een voor haar rijdende vrachtwagen een deel van de constructie waarmee de lading werd vastgehouden verloor en bovenop op de voorruit van haar personenauto terecht komt. De bij haar in de auto zittende kinderen kwamen met de schrik vrij.

De politie kreeg de melding van het incident omstreeks 08:15 uur. Een 42-jarige vrachtwagenchauffeur uit Hattem reed over de Emmerikseweg in Toldijk. Op zijn aanhangwagen stond een wegenbouwmachine. Hierover was een frame gemonteerd waarover een zeil gespannen was. Deze constructie raakte los van de wegenbouwmachine, waardoor het frame met zeil terecht kwam op de auto die uit tegenovergestelde richting naderde. De vrouw raakte gewond aan haar handen en is hiervoor ter plaatse behandeld door het ambulancepersoneel. De twee kinderen bij haar in de auto, 5 en 7 jaar oud, kwamen met de schrik vrij. De auto moest worden afgesleept. De verkeersongevallendienst heeft de toedracht van het ongeval onderzocht.

Ruzie in binnenstad

APELDOORN – De politie heeft vrijdagochtend 4 september in Apeldoorn een 31-jarige man uit Deventer aangehouden voor mishandeling.
De politie werd rond 04:20 uur benaderd door een 24-jarige en een 21-jarige man uit Apeldoorn. Zij verklaarden in een uitgaansgelegenheid aan de Hoofdstraat ruzie te hebben gehad met een manspersoon, die hen zonder enige aanleiding een klap in het gezicht had gegeven. De verdachte is daarop aangesproken en aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Aanhoudingen drugsbezit op danceparty

DOETINCHEM – De politie heeft donderdagavond 3 september drie aanhoudingen verricht tijdens de Dancetour 2009 op het Simonsplein in Doetinchem. De verdachten waren allen in het bezit van harddrugs.

Bij de toegangscontrole van het evenement werd er door de politie geconstateerd dat drie  manspersonen in het bezit waren van een kleine hoeveelheid harddrugs. Het betrof een 19-jarige jongen uit Arnhem en een 25-en 28-jarige man uit Doetichem. Allen zijn overgebracht naar het politiebureau en hebben daar een verklaring afgelegd. De aangetroffen drugs zijn in beslag genomen.

Fietser gewond na aanrijding

HARDERWIJK – Op donderdagmiddag 3 september raakte een 65-jarige man uit Harderwijk gewond toen hij op zijn fiets werd aangereden door een personenauto op de rotonde ten hoogte van het Drielandenpad en Stadswei in Harderwijk.

De politie kreeg de melding van het ongeval omstreeks 13:35 uur. Een 89-jarige automobilist uit Ermelo zag op de rotonde de 65-jarige fietser over het hoofd en verleende hem geen voorrang, waardoor de aanrijding ontstond. De man uit Hardwijk is onder andere met hoofdletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Diefstal uit woning

EPE – In de nacht van woensdag op donderdag 3 september heeft er in een woning aan de Hoofdstraat in Epe een diefstal plaatsgevonden. Er werden geld en bankpassen uit het huis ontvreemd, waarmee later bij verschillende pinautomaten een forse hoeveelheid geld is gepind.

De politie kreeg omstreeks 08:25 uur de melding van de diefstal. De bewoner constateerde de diefstal in de ochtend en belde direct de politie. Uit een kantoorgedeelte bij de woning heeft men geld en bankpassen meegenomen, waarmee, zo bleek even later, voor een fors bedrag aan geld bij meerdere pinautomaten is gepind. Hoe men de woning is binnengekomen, is nog niet duidelijk. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt mensen die deze nacht iets gezien of gehoord hebben zich te melden via 0900-8844.

Rijden onder invloed

TWELLO – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 4 september op de Rijksstraatweg in Twello een 45-jarige man uit Twello aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De politie hield de automobilist omstreeks 00:45 uur staande tijdens een alcoholcontrole op bovengenoemde locatie. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed was van alcohol. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage van 0,5 promille blies. De man is met een rijverbod weer heengezonden. Er is proces-verbaal tegen opgemaakt.

Heling van fiets


APELDOORN
– De politie heeft op donderdag 3 september een 21-jarige man en een 21-jarige vrouw uit Apeldoorn aangehouden op verdenking van heling van een fiets.

De politie hield omstreeks 14:45 uur in de Nieuwstraat de man aan op zijn fiets. Agenten zagen dat de fiets geen framenummer had en vermoedde dat deze afkomstig was van diefstal. De fietser gaf aan de fiets van zijn vriendin te hebben geleend. De agenten controleerden de fiets op een framenummer maar deze bleek onleesbaar. Daarop is de man aangehouden op verdenking van heling en overgebracht naar het politiebureau. De vrijwillig later ter plekke gekomen vriendin, verklaarde de fiets eerder voor een laag bedrag op straat te hebben gekocht. Daarop is de vriendin aangehouden ter zake heling. De fiets is in beslag genomen en de herkomst wordt nader onderzocht. De politie maakt proces-verbaal op.

Rijden onder invloed


APELDOORN
– De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 4 september een 25-jarige man uit Deventer aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De politie controleerde de automobilist omstreeks 01:35 uur aan de Deventerstraat in Apeldoorn. Een blaastest ter plaatse wees uit dat de bestuurder alcohol gedronken had. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage van 0,7 promille blies. De man kreeg een boete en een tijdelijk rijverbod opgelegd.