+ Bromfietser onder invloed tijdens rijontzegging

Geplaatst op 14 oktober 2009, om 12:16 uur

alcoholcontroleZUTPHEN – De politie heeft dinsdag 13 oktober op Den Elterweg in Zutphen een 33-jarige bromfietser uit Zutphen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man bleek al een rijontzegging te hebben.

De bromfietser werd rond 12:45 uur staande gehouden aan de Den Elterweg in Zutphen nadat hij een rood verkeerslicht had genegeerd. Uit een blaastest op straat bleek dat de man onder invloed was. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij 0,6 promille blies. De man kreeg een bekeuring voor het negeren van het rode verkeerslicht. Daarnaast maakt de politie proces-verbaal op voor het rijden onder invloed alcohol tijdens een rijontzegging. De bromfiets van de man is in beslaggenomen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Inbreker betrapt

APELDOORN – De politie heeft dinsdagavond 13 oktober een 30-jarige man uit Apeldoorn aangehouden. De man werd betrapt op het inbreken in een woning aan de Koperweg.

De politie kreeg omstreeks 21:40 uur de melding dat er een man rondom de woning liep en naar binnen was gegaan. Hij werd door agenten in de woning aangetroffen. De man was in het bezit van inbrekerswerktuig waarop hij werd aangehouden. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Bij fouillering bleek dat hij soft- en harddrugs bij zich had. Hiervan deed hij afstand. De drugs worden vernietigd. De man werd ingesloten voor nader verhoor. De politie onderzoekt de zaak.

Man tweemaal aangehouden rijden onder invloed

KLARENBEEK – De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 14 oktober een 51-jarige man uit Hoenderloo aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man kreeg een rijverbod opgelegd. Dit negeerde hij waarop hij nogmaals werd aangehouden.

Surveillerende agenten zagen omstreeks 02:05 uur de man met een hoge snelheid over de Klarenbeekseweg in Klarenbeek rijden. Hij werd nabij Kanaal Zuid aan de kant gezet en hierop aangesproken. De man bleek onder invloed van alcohol en werd meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse wees een promillage uit van 0,8. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. Ook kreeg hij een rijverbod uitgereikt. De man negeerde dit rijverbod en stapte in zijn auto. Hierop werd hij nogmaals aangehouden. Hij kreeg opnieuw een proces-verbaal.

Etenswaar gestolen uit hockeyclub

NUNSPEET – Tussen maandag 12 en dinsdag 13 oktober werd er ingebroken bij de hockeyclub aan de Sportlaan in Nunspeet. Er werd etenswaar ontvreemd.

De inbraak vond plaats tussen maandag 21:30 uur en dinsdag 18:00 uur. De dader(s) kwam binnen door een deur te forceren. De politie heeft de zaak in onderzoek.