+ Hotel ontruimd vanwege schoorsteenbrand

Geplaatst op 13 oktober 2009, om 21:28 uur

Foto GinoPressRUURLO – Op maandagmiddag 12 oktober woedde er bij een hotel aan de Dorpstraat in Ruurlo een schoorsteenbrand. Het hele pand werd ontruimd en de brandweer bluste de brand. De schade is beperkt gebleven en er raakte niemand gewond.

De hulpdiensten ontvingen de melding rond 17:30 uur.  De brandweer en politie waren snel ter plaatse. Het hele pand werd ontruimd. De brandweer had de brand snel onder controle. De politie heeft het verkeer ter plaatse omgeleid, omdat de weg wegens de brand was afgezet.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Cel voor dronken man

ZUTPHEN – Op maandag 12 oktober heeft de politie aan de Beukerstraat in Zutphen een 42-jarige man uit Apeldoorn aangehouden voor openbare dronkenschap.

Surveillerende agenten troffen de man omstreeks 18:10 uur aan op het terras van een horecagelegenheid aan de Beukerstaat in Zutphen. De man zat daar luid te schreeuwen en was wild aan het gebaren met zijn armen. Toen de agenten hem aanspraken, werd de man agressief. Hij bleek onder invloed van alcohol. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader verhoor werd ingesloten.

Vernieler brievenbussen aangehouden

ZUTPHEN – Op maandag 12 oktober heeft de politie een 19-jarige jongen zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor vernieling van twee brievenbussen.

De politie ontving de melding rond 18:20 uur. Getuigen hadden gezien dat de man twee brievenbussen vernield had aan de Martinetsingel in Zutphen. Agenten zagen de man korte tijd later aan de Vaaltstraat lopen waarop hij werd aangehouden. De man werd overgebracht naar het politiebureau en kon na verhoor weer naar huis. De politie maakt proces-verbaal op.

Fietsers botsen

APELDOORN – Op maandagmiddag 12 oktober heeft in Apeldoorn een botsing plaatsgevonden tussen twee fietsers, een 70-jarige vrouw uit Apeldoorn raakte hierbij gewond. Ze werd met een hoofdwond en rugletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

De 13-jarige fietser uit Apeldoorn reed rond 15:15 uur over de Paslaan in Apeldoorn en wilde rechtdoor de kruising met de Kerklaan oversteken. Hij zag daarbij de van rechts komende 70-jarige fietsster over het hoofd en dit had een botsing tot gevolg. De vrouw kwam ten val en raakte gewond. Ze werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Automobilist maakt het te bont

HATTEM – De politie heeft op maandagmiddag 12 oktober in Hattem een 33-jarige automobilist uit die plaats aangehouden voor het beledigen van agenten. De man bleek ook onder invloed van alcohol te zijn en een rijontzegging te hebben.

Agenten hielden de automobilist rond 11:20 uur op de Vechtstraat in Hattem staande omdat hij geen gordel droeg. Toen de bestuurder een boete kreeg begon hij de agenten te beledigen. Na hem hier meerdere keren voor te hebben gewaarschuwd ging de man toch door met beledigen waarop hij werd aangehouden. Bij de aanhouding roken de agenten alcohol en uit een blaastest bleek dat de Hattemer alcohol gedronken had. Op het politiebureau blies de man een promillage van 0,7. De 33-jarige bleek ook een rijontzegging te hebben. De auto van de man is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Fietsster gewond bij aanrijding

OOSTERWOLDE – Op maandag 12 oktober heeft er in Oosterwolde een aanrijding plaatsgevonden tussen een 14-jarige fietsster uit die plaats en een 47-jarige automobiliste uit Oldebroek. De fietsster is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis.

Het meisje fietste rond 09:10 uur over de Oostendorperstraatweg in Oosterwolde toen van rechts de automobiliste vanuit de Winterdijk kwam rijden. De autobestuurster zag de fietsster over het hoofd en verleende haar geen voorrang. Dit had een aanrijding tot gevolg. De 14-jarige fietsster raakte gewond en werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.