Verwarde man aangehouden na wilde achtervolging

Geplaatst op 11 oktober 2009, om 17:18 uur

politieautoAPELDOORN  – De politie heeft zaterdagavond 10 oktober op de Kasteellaan in Apeldoorn een verwarde 40-jarige autobestuurder tot stoppen gedwongen en daarna aangehouden. De man raakte licht gewond en is in het ziekenhuis in Apeldoorn opgenomen.

Bij de aanhouding raakte de auto van de man, een politieauto en een geparkeerde auto beschadigd. Problemen in de relationele sfeer zijn vermoedelijk op het handelen van de man van invloed geweest.

De Apeldoornse politie werd rond 19.00 uur door collega’s op de hoogte gebracht, dat de 40-jarige man met zijn personenauto vanuit de richting Arnhem op weg was naar Apeldoorn om een eind aan zijn leven te maken.

Politiemensen uit Apeldoorn zagen de auto met de man even later rijden op de Laan van Osseveld. De man stopte na een stopteken en tijdens een kort gesprek gaf de man plotseling vol gas en ging er met hoge snelheid vandoor. De politie achtervolgde de man, waarbij de route zich vooral op de autosnelweg A50 afspeelde. Met hoge snelheden reed de man richting Zwolle om vervolgens bij een willekeurige afslag weer in de omgekeerde richting te rijden. Om te voorkomen dat de politie hem zou klemrijden veroorzaakte hij met zijn auto gevaarlijke manoeuvres.

Toen hij op een bepaald moment de afslag van de Zutphensestraat nam, reed hij vervolgens de Kasteellaan op. Omdat hier de snelheid veel lager was, werd na overleg met de dienstdoende politiechef besloten om de auto van de man met de dienstauto “aan te tikken”, waardoor zijn auto na een botsing met een geparkeerde auto tot stilstand kwam.

De man raakte door de klap even buiten bewustzijn en is daarna door de brandweer uit zijn auto bevrijd en naar het ziekenhuis overgebracht.

Door de aanrijding raakte de auto van de man, een politieauto en een geparkeerde auto beschadigd. Een 2e geparkeerde auto werd wel geraakt maar liep niet of nauwelijks schade op.