Overval op woning Griffiersveld

Geplaatst op 10 oktober 2009, om 16:45 uur

APELDOORN – Zaterdagmiddag 10 oktober, kort na 13.00 uur heeft een gewapende overval plaats gevonden op een woning aan het Griffiersveld in Apeldoorn. Niemand raakte gewond. Vermoedelijk was er sprake van een vuurwapen.

Twee onbekende mannen waarvan één met een oranje TNT-jas en in bezit van een TNT-doos, belden bij de woning aan. Toen de bewoonster open deed en een vuurwapen zag, begon zij luidkeels te gillen. Hierop gingen de mannen er te voet vandoor in de richting van het Holtrichtersveld.
De politie is direct een onderzoek gestart waarbij onder meer een sms-alert werd verstuurd met het verzoek om tips en informatie.

Beiden mannen hadden een donkere huidskleur en zijn vermoedelijk tussen 20-25 jaar oud.
Eén droeg een oranje TNT-jas, de ander een blauwe jas met witte lengtestrepen op de mouwen. Men was in bezit van zogenaamde TNT-doos, alsof men die bij de woning wilden aanbieden.

De politie is op zoek naar getuigen die iets van het incident hebben gezien of de mannen met dit signalement zaterdag 10 oktober voor of na de overval in de omgeving hebben gezien. Men kan bellen via 0900-8844 of anoniem 0800-7000.