Politieonderzoek naar zinloos geweld Eerbeek - GelreNieuws.nl

Politieonderzoek naar zinloos geweld Eerbeek

Geplaatst op 9 oktober 2009, om 13:04 uur

EERBEEK – De politie is nog bezig met het onderzoek naar zinloos geweld in Eerbeek. In de nacht van zaterdag op zondag 20 september werd een 30-jarige man uit Eerbeek op de Hallseweg in zijn woonplaats zwaar mishandeld.

De politie heeft acht jongeren aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij het incident. Eén van hen, een 16-jarige jongen uit Eerbeek zit nog in voorlopige hechtenis.

Zware mishandeling
De politie heeft de afgelopen periode een uitgebreid onderzoek ingesteld naar een ernstige mishandeling. Na afloop van de kermis in Hall werd een 30-jarige inwoner uit Eerbeek door meerdere jongeren op de Hallseweg mishandeld. Hij werd zonder reden geslagen en terwijl hij op de grond lag ook nog meerdere malen geschopt. Hij liep zwaar lichamelijk letsel op. Aan de hand van getuigenverklaringen kon direct één verdachte, een 16-jarige jongen uit Eerbeek, worden aangehouden.

Meerdere aanhoudingen
Naast de aanhouding van de eerste verdachte heeft de politie nog zeven jongeren uit Eerbeek aangehouden. Deze jongeren zijn in de leeftijd van 15 t/m 17 jaar en van hen zijn er vijf voorgeleid aan de Rechter-commissaris in Zutphen. Dinsdag 6 oktober werd de laatste verdachte aangehouden en allen hebben een verklaring over het gebeurde afgelegd.

Drank en zinloos geweld
Uit het onderzoek blijkt dat de jongeren die nacht veel alcohol hadden gedronken en er geen aanleiding was voor het incident. Het slachtoffer is over het verloop van het onderzoek op de hoogte gesteld.