Doden in Doetinchem slachtoffer van misdrijf - GelreNieuws.nl

Doden in Doetinchem slachtoffer van misdrijf

Geplaatst op 8 oktober 2009, om 15:21 uur

FOTO NICOLAAS KERKMEIJER/FOTOBUREAU KERKMEIJER
DOETINCHEM
– Een Team Grootschalig Onderzoek van de regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland is ingezet om duidelijkheid te krijgen over de gewelddadige dood van de bewoners van een woning aan de Harz in Doetinchem. Zij werden donderdagmiddag 8 oktober levenloos in hun huis aangetroffen.

De politie kreeg aan het begin van de middag een melding dat in een woning in de wijk Dichteren twee dode mensen waren aangetroffen. De doodsoorzaak was niet direct duidelijk, reden om de technische recherche in te schakelen.

De politie zette de omgeving van de woning af en de wijkwachten van Doetinchem assisteerden bij de verkeersbegeleiding op het afgezette weggedeelte in de Harz.

Tijdens het politieonderzoek bleek dat beide mensen, de 51-jarige bewoner en zijn 49-jarige echtgenote door een misdrijf om het leven zijn gekomen. De regiopolitie krijgt ondersteuning van medewerkers van het Nederlands Forensisch Instituut.

In deze fase van het onderzoek worden er geen mededelingen gedaan over de doodsoorzaak. Verder onderzoek moet hier duidelijkheid in brengen.

Mensen die menen bruikbare informatie voor het rechercheteam te hebben, kunnen contact opnemen met de politie via 0900 – 8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800- 7000.